grågås i s/hv
tok dette bildet i går kveld
funker dette i s/hv?
har brukt en del kontrast for å forsterke kontrastene i bildet
Utstyr
  • canon 40d
  • 300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_326617} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Syns dette ble veldig fint jeg Anders.
Veldig bra i svart/hvitt,flotte kontraster og fin speiling.
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Dette var nydelig! BEhagelig for øyet, :)
Lillian
Carsten A.
Tja, ren avbildning, lite interessant.

Om dette bildet ''funker'' (rent teknisk)? Egentlig ikke. Store deler av fjærdrakten går i ett med bakgrunnen. Undergumpen på mytende grågås er hvit, ikke sotgrå som her.

MVH CA
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg sitter her og skal til å skrive en positiv omtale av dette bildet, men så leser eg CA sin kommentar og blir usikker. Og dette blir da egentlig et kompliment til CA fordi eg har forståelse av at han har store kunnskaper innen foto; og da særlig motiv som dette.

''Min'' opplevelse av dette bildet er nettopp lyset og stemningen, eg liker at bakgrunnen er helt mørk, men på min skjerm går ikke fjærdrakten i ett med bakgrunnen, så eg blir usikker på hva CA egentlig mener med det.

Det er mulig at ikke bildet er teknisk på topp, men på min skjerm og på en skala fra 1 til 10 får du en 7`er av meg for teknisk utførelse, og en 8/9`er for visuell opplevelse, eg har særlig sansen for de små krusningene på vannet og speilingen i forgrunnen. Og eg liker godt dette bildet i sv/hv.

Mvh Inger Anne
anders s.
takk for ros og pepper på bildet mitt

carsten-er enig i at det er lite action i bildet.
du nevner den hvite flekken bak, ikke er hvit,mulig jeg har brukt litt mye highlights,og noen ganger så kan det slå litt feil ut,men på min skjerm som fremdeles ikke er en eizo:-) så ser det da brukbart hvit ut:-) men nå er sikkert dine øyne mye mer kresne, enn det mine øyne er:-)
litt av grunnen til at jeg la det ut, er pga av at det var mye kontraster fra den belyste gåse i kveldslys, til den mørke bakgrunnen,og etter å ha kompensert minus 1 på kameraet mitt for å få gåsa mest mulig riktig eksponert, så synes jeg at kontrastene fra det mørke til det lyse
ble spennende elementer i bildet,noe som jeg har brukt ekstra kontrast for å forsterke. speilinga synes jeg også var en fin detalj,men på ingen måte noe spesielt.

inger anne-hyggelig at du likte bildet.

spør du meg så skal ikke dine,eller mine betraktninger rundt et bilde bli påvirket av andres meninger, uansett hvem som kommenterer bildet,da det er vår egens smak som bestemmer om et bilde er bra eller ikke.
det er iallefall min mening:-)

ha en flott sommer videre alle sammen

mvh anders
Inger-Lise S.
Hei!
Jeg liker dette, spesielt speilingen (som jeg syns bærer bildet, da det er tatt rett på og er nesten midtstilt) og stemning, men opplever det samme som IAV.
Selvsagt går mye på mening og smak og vi bør ha mot til å ''våge å like'' selv ''dårlige bilder'',(Noe som også er en smakssak.Spørs hva saken gjelder)
Men jeg har all respekt for CA,s kunnskap og erfaring! Jeg ser det som en mulighet til å lære, som av kommentarer fra også andre dyktige fotografer. Man blir påvirket og det ser jeg som positivt.Men: Igjen kommer det ann på hva saken gjelder...
Som de fleste bilder, er ikke dette spennende og det er heller ikke påkrevet.

Her ser jeg det samme som CA på min skjerm: Spesielt hodet, fra toppen til nakken, og noe av fjærdrakten går i ett med bakgrunnen.
Jeg må stille skjermen på laptopen (jeg har 3 stk. og ønsker ikke stasjonær pc,tross råd fra fagfolk..) i en vinkel på 45 grader, noe som er feil,-for å se hele gåsa mot bakgrunnen.
Jeg kunne ønske jeg visste hva som IKKE er avbildning..Selv har jeg fått kommentarer på ren avbildning både av hest i galopp, løpende due, glass opplyst fra undersiden gjennom et lite hull i sort plate,- og også lest slikt hos andre.
Jeg vil ikke delta i noen diskusjon her, men er seriøst nysgjerrig på hva en ren avbildning er...Håper noen vet! Jeg undres på hvorfor ikke blomster, bygninger,fugler i lufta, natur etc. ikke kalles avbildning..Men trolig er det delte meninger om saken ;-) Og heller ikke så viltig.

Fortsatt god sommer til deg og!

Inger-Lise






Tor Inge O.
Hei. Synes dette er et spennende fuglebilde. Funker fint med den kontrasrike s/h vers. mot mørk bakgrunn. På min skjerm blir motivet absolutt ikke borte i bakgrunnen. Anbefales.
ketil o.
Hei!
Kjedelig? Nei ikke snakk om. Synes bildet er bra generelt sett. Kler absolutt s/h og det lave kamerastandpunktet hever det ytterligere. Lyset i bildet fremhever gåsa på en utmerket måte. Liker den mørke bakgrunnen. Det eneste pirket fra min side er ringen over hodet og bakparten.
Mvh:
ketil
Tove H.
Jeg liker lys og kontraster - fin stemning! For meg er det et pent bilde - eller avbildning om man velger det ordet. Skjønner at undergumpen skulle vært hvit og at det teknisk ikke er helt topp. Ser et par steder der fjærdrakten går i ett med bakgrunnen, men akkurat det plager ikke meg ved dette bildet. Liker speilingen og krusningene - og som sagt stemningen.
Hilsen Tove
Monika Frisvold V.
Dette synes jeg ble meget severdig bilde av grågåsa.
fin kamera vinkel. Bakgrunn gjør mye i kompen.

mvh monika
Inger-Lise S.
Jeg ser ikke at noen har kalt bildet kjedelig. Mange steg mellom kjedelig og spennende/interessant.
Ellers har jeg sagt det jeg ønsket.

God helg til deg!

Inger-Lise
anders s.
tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på bildet mitt inger lise,tor inge,ketil,tove og monika.

inger lise-takk for kommentar,og mange flotte meninger angående foto
min lap-top er nok for lys, slik at mange av mine bilder blir presentert for mørkt for dem som har en 100% pålitelig skjerm,på min skjerm gror ikke gåsa igjen i bakgrunnen,men jeg var på besøk hos en kompis,og der var bildet for mørkt.
men heldigvis,så er det mange som har for lyse skjermer,sa da får forhåpentligvis noen sett bildene mine sånn som jeg vil ha dem:-)
angående begrepet avbildning,så er da all foto akkurat det,og hva folk synes om dine eller mine avbildninger,er helt subjektivt,selv om det går ann å sette en ''ca standard mal'' for hva som er et godt foto basert på tekniske verdier.
en teknisk god avbildning av et helt vanlig (ikke spennende) motiv, synes nå jeg er
et steg på rett veg til å bli en god fotograf,selv om jeg får inntrykk av at ordet er litt negativt ladet
ha en flotters helg du også

tor inge-tusen takk for anbefalinga,det var koslig lesning:-)

ha en flotters helg alle sammen
mvh anders
Inger-Lise S.
Hei i natten Anders!
Helt enig i det du sier!
Men skjermen din er ikke for lys, den er stilt inn for lys!
Et godt tips: Still inn etter CA,s ''tabell'', på hans hjemmeside. Det har jeg gjort og vet at det er trygt!

God natt og God helg!

Inge-Lise:)
Fredrik S.
Hei Anders!

På min skjerm blir heller ikkje gåsa borte i bakgrunnen, og bildet blir heller ikkje for mørkt, men så bruker eg da også lap-top- som sikkert også er stillt for lyst. Interessant lesning og gode tips ovanfor. Dette med skjerminnstilling må eg nok sjå nærmere på sjølv..

Uansett likte eg dette, og eg syntes du har fått til eit fint bilde av grågåsa.
Naturfoto med action er sjølvsagt flott, men syntes ikkje nødvendigvis at alle bilder treng å inneholde det for å være gode eller spennande naturfoto. Dyr og fugler tar det jo med ro dei og..

Mvh Fredrik S

Avsluttet .
En god framførelse etter min mening Anders.
Tiltalende i sin positur med fin speiling på vannet der også vannet speiler tilbake.
Spennende med BW der gråtonene er nydelige.
Fin avslutning mot bakgrunnen.
Brah jobba med hilsen fra Eivind 8~))

anders s.
takk for hyggelig tilbakemeldinger på bildet mitt inger lise,fredrik og eivind.

inger lise-takk for tipset,jeg skal ta en titt innom siden hans

fredrik-er ening med deg at det trenger ikke å være vannsprut/eller action i hvert enkelt fuglebilde for at det skal fungere.

ha en fin dag videre
mvh anders
Bjørn-Inge B.
Hei Anders!

Likte dette bildet! Fin stemning og god ro over bildet.
Rent teknisk er det nok ikke på topp, men jeg likte bildet ditt!

Mvh
Bjørn-Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu