Kong Oscar IIs Capel
Kong Oscar IIs kapell i Grense Jakobselv.
Kapellet ble reist i 1869 for å markere Norges suverenitet i området.
Håpet var vel at den Russiske befolkningen ville ha mer respekt for et religiøst enn et militært byggverk.

Har valgt å bruke HDR/Tonemapping for å forsterke farge og liv i steinbygget og naturen rundt. Ønsket også en flat himmel for ikke å ta noe fokus fra kapell og naturen rundt.

Versjonene 4 til 7 er laget av andre enn meg. Jeg har kun levert råvaren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-16 19:16:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-16 19:52:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-07-22 18:31:20
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-07-22 18:32:39
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2008-07-22 18:33:44
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2008-07-22 18:34:13
    Versjon #7
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor AF-S 70-200 f/2.8 G ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetHDR/Tonemapping med 7 eksponeringer og 0.7EV bracketing.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_326355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjetil H.
Heisann,

Denne var flott, HDR delen som du har brukt på kirka er helt topp og skaper masse liv. Ser du har ønsket en flatere himmel, men den legger seg liksom på kirketaket i stedet for å gå bak kirka om du forstår.

Kjetil
Edvin S.
Har aldri sett den kirka så gyselig som her. Syns du har klart det motsatte av hva du ønsker deg, og gjort både kirka, og omgivelsene totalt flate.

:: ~ Arne
Jostein A.
Takk for tilbakemeldinger.
Det er slike tibakemeldinger man lärer av, tror jeg skal holde meg borte fra HDR/Tonemapping frem til jeg får meg en skjerm som viser fargene mer korrekt. Lett å gjöre seg bort her.
S. N.
Jeg er nok ikke enig i at en flat himmel fjerner fokus fra bygget -snarere tvert imot kan en himmele brukes i bildet. Du har jo fått frem mye detaljer kirka, det er bra, men det blir litt for klinisk for meg, med den himmelen :)
Kai-Wilhelm N.
7 eksponeringer her er overkill... Det er nesten ikke dynamikk i lyset, så en eksponering hadde holdt.
Bildet er blitt flatt og vondt å se på. I tillegg ligger det en svak generende halo rundt tårnet, samt en skygge på bakre del av taket..

Forslag til forbedring:
Du har *helt* sikkert en enkel eksponering i serien som inneholder hele dynamikken på bildet. Gå tilbake til start og jobb ut i fra denne. Om du vil velge å kjøre tonemapping på denne, så går det bra, men det er helt unødvendig for å få et betydelig bedre resultat...

mvh
-k
Jostein A.
Takk for tilbakemeldinger, nå har jeg mulighet til å lære og å forbedre.
Skal vente til jeg har en bedre Monitor før jeg prøver å gjøre noe med bildet for en ny Versjon. Gikk innom et ''Eplehus'' for å se hvordan bildet så ut på en MAC, det minnet mest om de gamle ''Fluorplakatene''.
Edvin S.
Hyggelig Jostein at du ikke tok mine harde kritikk personlig, og heller ser hva du har gjort, og hva du kan gjøre bedre neste gang.

Ja, om du har en så dårlig skjerm, så bør du nok se om du finner en god løsning. Et forslag er å få tak i en brukt og god CRT skjerm, de er mye enklere å få til å vise riktige farger. Om du går for en LCD, så må du opp endel i pris for å få gode nok farger, samt kalibrerings utstyr.

:: ~ Arne
Edvin S.
Var skikkelig trivelig. Fikk NEF filen av Jostein, og ver #4 til #7 er mitt arbeid. Det er samme konvertering som ligger til grunn, og den er gjort i Lightroom og er vel tilnærmet #4. I ver #5 har jeg tatt TIFF fila inn i PS, og der er Levels justert. Har heller ikke skarpet opp. Syns den var skarp nok, og for så vidt bør det ikke gjøres før filen er ferdig til utskrift, eller som her til web.

Ver #6 og #7 S/H konvertering ved hjelp av en plugin fra NIK software. I den siste har jeg lekt meg frem og tilbake i PS, for å få det riktige bløte falmede uttrykket. Forøvrig så kan jeg si at dette ikke er noen heksekunst, om noen vil prøve seg.

Ser at Jostein med ver #3 har klart å få frem god dynamikk i sin HDR, og den ser ikke ut som et typisk HDR bilde. Det jeg kan si, er at om han hadde lastet den opp første gangen, så hadde vel ikke jeg hatt noe å kritisere ham for, og dermed hadde vi ikke fått til denne flotte dialogen - takk til Jostein ;-)
Jostein A.
Takk Arne, du fikk vist meg hvor mye man kan hente ut av et enkelt bilde hvor mye er i grenseland for dynamikken. Den NEF filen som Arne brukte var faktisk -1.7EV.

Jeg fikk meg en skikkelig lærepenge på dette bildet. Lærepengene kostet meg noen kroner men den var verdt det. Nå må man bare bli fortrolig med forskjellige fargerom og kalibreringer.
Jon K. L.
Flott bilde - der var jeg forøvrig på biltur i 1992 - i midnattssola. Fantastisk sted og spennende å titte over til Russland. Jeg likte godt v1, fantastisk effekt og den viser også hvor fint integrert kirken er i omgivelsene.

Jon K.
Edvin S.
Jostein, det er faktisk slike bidrag som gjør at jeg orker å holde på med det her.
Ikke at det kostet deg noen kroner - hehe
... men at min kritikk fikk opp dine øyne, og at du da er i stand til å forbedre deg, og dine bilder. Nytter ikke bare å ha topp kamera, og optikk, skjerm og programmer, men man må også kunne utnytte det til det beste.

I utgangspunkter er alle skjermer ''fargeblinde'', og jo dårligere panel, jo verre blir resultatet. Etter som jeg har skjønt, så har du Jostein kostet på deg noe, slik at ''det du ser, det får du'', og vi andre kan bare misunne deg på det området ;-)

Lykke til med ny skjerm, og kalibrator ;-)

:: ~ Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu