HEST
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-30 22:14:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-01 08:51:46
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40 D
  • Sigma Sigma EX 2,8/105 DG Macro C/EF
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1133
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_326119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
Avsluttet .
Dette syns jeg var lekkert.
Fine kontraster mellom hud og hår på hesten.
Og det ser jo så silkemykt og lekkert og luftig ut.
Kanskje et lite kutt oppe og på høyre side slik det ble bare hud og hår,men jeg syns det er veldig fint slik det er nå også:-)Og det blir jo to forskjellige bilder om du kutter.
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.
Hei Inger-Lise, jeg sliter litt med å finne ut hva jeg synes om dette, tror jeg skal begrense meg til å si at jeg synes komposisjonen er fin bortsett fra hjørnet ned til høyre som jeg synes blir et lite ''skår i gleden'' :).
ingebjørg fyrileiv g.
Fint hest med annerledes og nesten fungerende utsnitt. -Nesten fordi skillet nede til høyre forstyrrer meg. Ellers liker jeg tonene veldig godt, og manet ligger fint med et lite forsiktig spill i hårene. Det gjør mye at øret er med.

vh ingebjørg
Helene L.
Hehe, jeg så ikke at det var en hest før jeg leste kommentaren. Jeg lette etter hodet på det jeg trodde var et menneske... jeg fant bare håret og ryggen. Nå som jeg fikk opp øynene, liker jeg bildet mer og mer. Spennende vinkling.
Øyvind S.
Spennende utrykk du viser her,det er noe sart og fint over bildet, skulle du kutte noe er det mulig du mister mer enn du får tilbake.... likte dette godt..
mvh Øyvind
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns eg var eit skikkeleg stilig bilde med eit minimalistisk og abstrakt preg. Eg har sans for utsnittet du har valgt her.
Kjekt at du også prøver ut nye motivvalg:-)

Mvh Inger Anne
Bodil Kristine F.

Kreativt og godt fungerende utsnitt.
Øret og de fine linjene over manen forteller mye.
Og linjen nede til høyre tilfører mye i å beskrive den skrå bevegelsen til hesten.
Kanskje litt vel mye luft over?

Mvh Bo
Thorbjørn R.
Jeg er enig med de som forstyrres av hjørnet nede til høyre. Ett kutt i nedre del kan rette på dette. Ellers synes jeg dette ble flott. Fine toner og passe mystisk.

Mvh Thorbjørn
Inger-Lise S.
Takk til dere!

Vedr. kutt nede, mener jeg det ødelegger..For meg balanserer nedre høyre hjørne med det mørke i manen. Men jeg kan kutte fra høyre...

Inger-Lise:)
Kai B.
Et lite absrakt bilde av en hest. V#2 er det beste. Personlig er jeg av den oppfatning at dette er best positivt. Det er linjer og komposisjon nok til at
dette er bra uten at det er nødvendig å presentere det negativt.
_______________________Kai
Eli B.
Hei Inger-Lise, dette var stilig og originalt. Liker bildet, er også litt enig med Kai i at det hadde vært fint å se originalen. Likte kompen og bildet utrykker en fin hestestemning. Likte det. Spennende bilde.

mvh Eli
anders s.
med dette utsnittet,så ble bildet nesten abstrakt
artig og kreativt bilde
mvh anders
Helene L.
Jeg liker versjon 1 best. Når hjørnet forsvant, forsvant også noe i bildet som gjorde at man måtte lete litt med øynene før man så at dette var en hest. jeg måtte i alle fall det. I versjon 2 faller litt av denne dimensjonen vekk, selv om jeg forstår de som ble forstyrret av hjørnet. Kunne hjørnet vært lysnet litt bare? Slik at kontrasten var mindre der og dermed ikke trakk til seg så mye oppmerksomhet? Jeg vet ikke - jeg bare lurer. Jeg liker altså versjon 1 veldig godt, bedre og bedre for hver gang jeg ser det. Jeg legger inn min anbefaling.
Inger-Lise S.
Takk til dere!

Takk for anbefaling Helene! Jeg likte forslaget om å lysne hjørnet:)

Bildet vrenges om man trykker Neativ under det.....

Inger-Lise
ingeborg w.
V2 ble lekker. Jeg liker linjene og formene. Den lyse pelsen gjør seg godt mot den litt mørkere, sparsomme manen. Øret er viktig. Jeg blir sittende å lure på hvilken rase det er.
Inger-Lise S.
Takk Ingeborg!
Hestene jeg hittil har lagt ut, er alle kaldblodstravere.

Her er ulike meninger, det liker jeg.
Nå er det flere som mener det er uprofft å legge ut nye versjoner etter forslag..Kanskje det...Men siden jeg ser på foto.no som et sted å utvikle seg, ikke bare et utstillingsvindu, er jeg uenig.
Forutsetningen er dog at man selv mener forslagene er gode...Derfor følger jeg ikke alltid rådene.
Her ble jeg usikker, men mener #1 har mest eleganse..;-)

Inger-Lise


Helene L.
Jeg synes ikke det er uproft, jeg synes det er en måte å lære på. Og egentlig er det vel mer uproft å se bort fra ethvert forslag, hvis man tror det kan være verdt et forsøk? Man blir jo aldri utlært som fotograf. Og et bilde har sikkert like mange meninger rundt seg som antall visninger. Det er ikke alltid rådene er gode, men å tørre å prøve selv om man har valgt én favoritt selv - det synes jeg er et tegn på tøffhet og lærevilje. Foto.no er jo ikke bare et galleri, det er et fora. Kanskje først og fremst det til og med.

Jeg synes versjon 3 også ble bra! Da er linjene de samme som i versjon 1, samtidig som hjørnet er litt mindre dominerende. Bra jobba! Både før og etter innspill :)
Liv F. D.
Hei Inger-Lise.
Fabelaktig komp. Du er utrolig kreativ. Dette var bare kjempefint. Rene kunstverket!
Jeg likte best #1.
Anbefales.
hilsen
Liv '')
Ivar B.
Komposisjonsmessig fint løst. Annerledes og bra. Fin abstraksjon av et konkret motiv. Jeg er enig med KB angående presentasjon av negativet. Klikker jeg på negativknappen under bildet kommer frem et bilde jeg liker enda bedre. Mvh Ivar.
Tove H.
Jeg liker godt formen på abstraksjonen. Minner om en enhjørning. Kunne tenkt meg negativ-varianten- eller farger, kanskje... Har stor sans for den elegante v1!
Hilsen Tove
Avsluttet .
Hei! Orginal vinkel, likte dette. Fint med øret som stikker opp og de flagrende hestehårene. Flott og annerledes. Versjon 3 syntes jeg ble best. Mvh Liselotte
Inger-Lise S.
Takker!

Takk til Liv for anbefalingen også!

Hyggelig at dere liker det. Det er et 1. forsøk på et motiv jeg vil prøve å jobbe videre med, gjøre bedre. (Ved siden av annen hestefotografering.;)
Tror det er mer å hente..Her sto jeg veldig nær, så manen ble kuttet. Bl.a.

Inger-Lise


Tom T.
Elegant utført dette, får mest utbytte av v1.

TomT
Avsluttet .
Hei Inger-Lise.
Dette er stilig, vare fine farger med silkemyk man og fin struktur på en abstrakt måte.

Venlig hilsen Lillian
Avsluttet .
Inger-Lise da. På stadig jakt etter ''noe''. Hva skal jeg si om dette da.
Jo, det første er at v1 er best. For helheten fungerer det best slik at vi får se litt videre innover i nedre høyresiden.
Grafikklignende uttrykk med liten kontrast. Tilsiktet? Helt sikkert. Tross liten kontrast finner jeg detaljrikdom i hestekroppen som tegner bra.

Jeg tror dette er et bilde som må fordøyes. Etter et par tre gulp sitter det kanskje?:)
Veldig usikker, skal sove på det. Om jeg kommer tilbake? Vet ikke. Njaei, var ikke så spennende. Lag det i en blåfarvevalør som sist???

mvh arild
Odd E. k.
Hei I natten Inger-Lise!

Hester er noen vakre dyr som blir brukt til det meste uten at folk tenker over det noe særlig. De kan være majestetiske og vakre og slitne og gamle. I hestens beste år kommer nok gemytten frem og hva de kan brukes til, ja de er lik oss mennesker på det planet. Det å finne det flotte ved hesten kan være vanskelig, der kreativteten bestemmer utfallet. Her har du fanget et fint motiv som de fleste legger merke til på hesten, nemlig manken, hestens hvelving eller topplinje som gjør den imponerende å se på. Den vil kunne variere fra hest til hest. Ikke lett å fange denne i en god vinkel, noe du har greid meget bra. Her har du fremmet hestens form på en utmerket måte, der en lett kan kjenne igjen det prektige dyret i en flott positur. Liker godt komposisjonen og utsnittet, der hestens form forteller mye om hestens positur. Likte dette godt Inger-Lise, da versjon # 3 ble den jeg likte best.

Ha en fin sommernatt!

Mvh

Odd E.
Tone A.
Hei i tropenatta Inger-Lise
Dette spesielle hestebildet har eg sett på fleire gonger, også i negativ kor hesten vert meir konkret.
Det vert noko meir grafisk i uttrykket her, kor det er hestemanen som dominerar bildet og posituren. Sjølve hestepelsen er svakare pga det uttrykket du har på bildet.
Flott skarphetsplan som fell mest på dei lange håra som fell ned i forgrunnen og toppen på nakken. Linja fortset bakover med hestehovudet bøygd og kor øyra gir kjensla av at den er litt blyg.
Det som gir litt liv til bildet er det lange håret i forgrunnen som fyk litt opp. Men elles eit vakkert hestebilde med eit mjukt uttrykk, V3 likar eg best pga mindre mørkt hjørne i høgre sida og hesten si bua linje kjem best fram her, sjølv om det er litt trangt øverst.
Fin linjeføring med småhåra i peslen som dreg blikket mot dei lange håra i manen.
Eit kreativt hestebilde med eit fotostandpunkt som får fram ein litt anna positur frå ein litt kjenslevar hest.
Ha ei fin helg.
Helsing Tone
Lars-Anders M.
Manen på hesten er pen den. Bra bilde.
mvh
LAM
Sissel N.
Nydelig utrykk Ingelise! Fantastisk følelsesladet! Om En ikke kjenner mye til hester, kan det ta litt tid før en ser hva det er, men hva gjør vel det. Likte best verson 2 tror jeg. Elsker bilder med orginale vinkler og masse følelser!
Inger-Lise S.
Takker:)

Inger-Lise
Anne-Lise S.
Nydelig uttrykk, Inger Lise! Velger meg v2 uten tomhet i nedre høyre. Svært god og kreativ vinkling, gode detaljer og strukturer, og supert med venstre delen av hodet til hesten bluret lenger inne! Veldig, veldig bra, og svært originalt! :-)

God helg, og ha ei flott kommende uke også! :-)

Anne-Lise
Roger K.
Hei hei, Inger-Lise!
En snartur innom her da jeg stort sett nyter godværet utendørs etter arbeidstid nå om dagen. Å fotografere hester blir en ikke ferdig med det første i å velge vinklinger. Dette var et smart trekk og meget godt utført. Å velge s/h passer også meget bra. Stor blender der konsentrasjonen ligger i manen virker godt gjennomtenkt og fornuftig valg i dette tilfellet. Fint diagonaltilpasset der alt leder frem mot hode til hesten og skaper dybde. Blir liksom at man bare kan tenke seg til resten der bare det ene øret kan skimtes. valg av versjoner, tja blir ikke enig her og lar det være. Flott levert.

Mvh Roger
Jarle H.
Dette var virkelig flott. Et spennende og anderledes utsnitt
som fungerer utmerket. Jeg liker best V3 der fargen i hjørnet
blir gjentatt. Lyse lette toner minner om sommer.
Elegant og dekorativt.


Mvh Jarle
Bente K.
Hei Inger Lise.
Et vinkel som gjør at man ikke umiddelbart ser hva motivet er gjør dette bildet interessant.
Håper du har fått summet deg etter stormen.
Hilsen Bente
Roy Arne K.
Hei
Her er det ikke mye å kritisere - men rose. Det var en utrolig fin vinkel å ta et hestebilde på. Om jeg skal si noe - så må det bli at jeg liker v. 2 best da du har tatt vekk den trekanten nederst i bildet. Dette bildet var spesielt og bra.
Mvh. rak
Inger-Lise S.
Hei og takk for kommentarer!

Inger-Lise
Kjell Sigurd S.
Fekt og freidig utsnitt. Utsøkte linjer. Meget severdig resultat. Likte dette.

Kjell S
Avsluttet .
Hei Inger-Lise
Vanvittig god struktur på manen:) Jeg liker ideen din, men må nok innrømme at jeg liker å se ansiktet til hesten, da vet jeg hvor jeg har den:) Samtidig så jeg med en gang at det var en hest og bildet har en god vinkel, når du har valgt å ta det slik.
Anngående det å legge ut nye etter forslag. Det gjør jeg også, synes at jeg lærer mer når jeg får slike konstruktive forslag. Samtidig viser man respekt for de som legger sin flid i å prøve å hjelpe andre framover.
Eva
Hilda Hol E.
Hei Inger-Lise.

Dette var et anderledes hestebilde, veldig kreativt og elegant utført.
Jeg liker best #3, der hjørnet er mer lysnet, så det ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet. Samtidig ser man med en gang hva det er.

mvh Hilda.
Tone A.
Hei Inger-Lise
Du har inspirert meg med desse hestebilda dine, og dette med dette spesielle utsnittet og smale skarphetsplanet har gitt eit grafisk uttrykk Du har fått fram ei kjensla av at hestenlyttar på same tid som den bøygde ryggen gjer at ein får kjensla av at hesten er litt sleten.Eg likar framleis best v3.
Lukke til med utstillinga di!
Eg saknar alle bilda dine som er borte frå sida di.
:) Tone
Lisbeth S.
Hei
Lekkert og fine kontraster, liker godt vinkelen du har her. Liker det godt.
(Kunne gjerne klonet den manen over på min hest :-))
MVH Lisbeth
Inger-Lise S.
Tusen takk til dere siste og!

Inger-Lise:)
Aina s.
Annerledes bilde som fungerer så det suser. Liker V2 best. Synes den lille flekken i høyre hjørne nederst forstyrrer renheten og linjene, både i V1 og V3.
Mvh Aina
Erland P.
Hej
Smukt lavet billede
Jeg vælger V 2 som favoritten
Hilsen
erland
Bela D.
Elsker dette bildet. Bildet viser til fantasi og evnen til å se ting fra flere sider.
mvh
Odd
Inger-Lise S.
Tusen takk for kommentarer!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu