Å tittelere bilder kan av og til være vanskelig, så denne gangen lar jeg være å gjøre det. Inngår i mine impresjonistiske eksperimenter.
Bildet inngår i albumet Male med kamera - En serie med bilder som er utført med lang lukkertid og bevegelse av kamera, eller at kamera står i ro og vinden blåser.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ole-Kristian T.

Hei Eli, jeg har sansen for dine impresjonistiske eksperimenter, prøvde på noe lignende selv i fjor :). Dette synes jeg ble veldig vellykket, liker at det er så uskarpt som det er, og ikke minst fargene er duse og nydelige i mange sjatteringer. Enkel og fin komp. der blomsten går ut i hvitt og deretter ut i ingenting mot høyre. Bra jobba!
Eli B.

Tusen takk! Jeg har ventet litt med å legge dette ut, var spent på hvordan det vil bli mottatt.

mvh Eli
Liv F. D.

Hei Eli.
Spennende nesten abstrakt utrykk på denne blomsten. Veldig fint!
mvh
Liv '')
Anne Kari Berg K.

Hei,


jeg la merke til dette med en gang. Er ikke så glad i uskarpe bilder (hvor ingen ting er i fokus), men liker dette. Det er en slags harmoni i bildet. Komposisjonen (formen/fargene/utsnitt) kler uskarpheten - impresjonistisk eller ei :)


mvh Anne Kari
Inger-Lise S.

Drømmende, eterisk og dekorativt.

Inger-Lise
Eva Marie P.

Stilig dette ble. Mykt og drømmende utrykk:O) Perfekt til å drømme seg inn i sommeren, når den ikke er her..
Likte dette stemningsbildet.
-epl
Lena H.

Veldig bra !
Litt anderledes blomsterbilde..Synes det ble Fint !
Mvh Lena :D
Håvard S.

Hei Eli!

Ser ut som du har tatt bilde ut fra badstua og med dugg på linsa...
Kan det stemme?;)
Kan være flott å gjøre helt motsatt av det en forventer, nemlig skarpt...

Mvh. HåvardS
Øyvind S.

Dette ble et spennede uttrykk, synes du har lykkes godt med å gjøre blomsten så uskarp, godt for øyet dette.....bra
mvh Øyvind
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg er absolutt med på ideen din her og utførelsen forsåvidt, men igjenn presenterer du et bilde der pixeleringen ødelegger hele bildet, og dette p.g.a. at bildet kun er 43,2 kb. Og igjenn er det kun eg som ''våger'' å være ærlig nok til å si i fra. Dette er ment som konstruktiv kritikk, Eli.

Inger Anne
Eli B.

Har vært borte fra nettet et par dager, derfor ingen svar kommentar fra meg.
Må bare svare Inger Anne, flott at du gir meg konstruktiv kritikk. Desverre kjenner jeg meg ikke helt igjen. Jeg har ikke lagt ut mange pxelerte bilder, vet om ett og det var duggdråpen. På dette bildet her, ser jeg ikke selv pixlene, selv om du gjør det. Jeg tok bildet bevisst uskarpt og har beskjært det i etterkant, men jeg ser altså ikke pixlene om det er min skjerm, øynene mine eller hva det nå er. Jeg skal være mer bevisst på dette i kommende bilder.

mvh Eli
Eli R.

Jeg så ikke pikslene før det ble kommentert, men når det først er nevnt så ser jeg det. Så jeg tror ikke nødvendigvis at ikke folk tør å si i fra :-)
Nå sitter jeg på en ganske stor skjerm.
Husk å bruke Save for Web funksjonen i Photoshop og juster prosenten til du havner på ca 200 piksler.
- Eli Rein.
Eli B.

Hei Eli, har begynt å bruke lightroom og eksporterer bildet derifra til katalogen som jeg lagrer fotodot bildene i, kanskje det er noe der som gjør dette som jeg ikke har vært klar over. Skal se om det blir bedre dersom jeg bruker save for web funksjonen i photoshop. Jeg er veldig glad for at man blir gjort oppmerksom på dette. For jeg har lagt ut bildet i god tro om at dette var veldig bra.

mvh Eli
Inger Anne Maritsdotter V.

Pixelering i et bilde er ikke det samme som feks. støy el. korn.

Eg ser det klart og tydelig i dette bildet, og dette her bilde nr. 378106 og dette bilde nr. 377996 og bilde nr. 385760 og bilde nr. 384281. En ser det best på større ensfargede flater, som tydelig kan sees som firkantede klosser omkring hele bildet, og som eg synes ødelegger totalt den visuelle opplevelsen av bildet. Årsaken er at bildefilen blir for liten (for lav kb-størrelse) her på dotten har vi lov til å legge ut bilder opp til 300 kb størrelse, eg bruker selv å holde meg rundt 200-250 kb, av og til lavere. Dette er noe du får en bedre styring og kontroll på hvis du bruker ''save for web'' i photoshop.

Det er ikke for å være vrien og vanskelig eg nevner dette.

Lykke til; og ja kommentaren var/er ærlig og konstruktiv ment:-)

Mvh Inger Anne
Eli B.

Inger Anne, takk for at du gjør meg oppmerksom på dette, jeg har ikke vært klar over det, og har tatt dette som støy, eller at jeg rett og slett ikke har lagt merke til det, kanskje p.g.a. skjermen, vet ikke. Tidligere brukte jeg photoshop til å eksportere til web slik som det er blitt beskrevet her. Så gikk jeg over til Lightroom, og jeg ser nå at det er da det har skjedd. Tro meg jeg har ikke vært klar over dette, så jeg er virkelig glad for at noen sier i fra. Vi har jo fulgt hverandre i alle år siden 2004? Her på dotten, så det skulle vel bare mangle.
Så jeg er veldig glad for å bli gjort oppmerksom på dette.
Takk skal du ha.

mvh Eli
Inger Anne Maritsdotter V.

Takk for at du tar det på denne måten Eli, for det var/er godt ment fra min side.
Javisst har vi fulgt hverandre i flere år (eg kom her i juli 2003) og kanskje nettopp derfor ville eg gi deg en såpass grundig og forhåpentligvis konstruktiv tilbakemelding. Håper at du finner ut av tingene, og foruten pixeleringen er bildene veldig vakre.

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Hm... Selv om jeg ikke finner fokus for øyet noe sted, så liker jeg det godt likevel. Det er noe med det drømmende uttrykket... Dette kan du også tilføre tekst på, vet du, og bruke det som kort! :-)

Anne-Lise
Tone A.

Hei Eli
Her har Inger Anne kome med lærerike kommentarar om pixelering. Og eg ser firkanta klossar spesielt i det grøntona området. Dettte forstyrrar i eit bilde, som elles er så mjukt i uttrykket. Prestekragen er så dus at den forsvinn i den lyse bakgrunnen. Det gultona partiet er ein frisk kontrast.
Her er det mest som ein sommardraum pga det duse uttrykket.
Prøv ein ny versjon med rundt 250kb, slik at pixeleringa vert redusert.
Pluss for kreativitet og eit malerisk uttrykk, sjølv om eg saknar eit lite område som var litt skarpt.
:) Tone
Eli B.

Tusen takk for konstruktive og lærerike kommentarer. Kanskje kommer jeg med en ny versjon, kanskje ikke, jeg får se, men jeg skal i hvert fall studere bildene med lupe for de etterfølgende bilder som jeg legger ut. Og idéen om kort og tekst, den likte jeg. Kanskje jeg gjør det.
Takk igjen alle sammen.

mvh Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu