Havørn i stup
Fant dette bildet da jeg igår kikket gjennom bildene fra Flatangerturen tidligere i år og synes det var verdt å vise frem.
Spennende situasjon, tar gjerne imot tips om forbedringer både på etterbehandling, utsnitt og alt annet som måtte være relevant.
Bildet inngår i albumet Flatanger - Ørnesafari med Ole Martin Dahle
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 300/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger436
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jon Ø.

Supert bilde av ørna, bare synd den har ringene på beina, de er ikke ville lenger da syntes jeg da men det er en annen sak.
Helt klart verdt å vise frem A.M.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Aleksander!

Flott fanget bilde av havørna!
Vakkert lys og god skarphet.
Ringene rundt beina er nevnt.
Ellers likte jeg posituren på havørna og flotte detaljer i fjærdrakta.
Helt klart verdt å vide frem!

mvh Adrian Grande
Terje S.

Jeg er ikke like begeistrert som de 2 andre. Fuglen ser nesten utstoppet der den henger i lufta med den kjedlige blå himlen. Eneste som mangler er sena som holder oppe vingene. Det siste var tull men syntes dette blir for livløst og statisk.

Terje
Ole Martin D.

Nå er du streng Terje!!
ketil o.

Hei!
Terje har sikkert noen gode poenger:) Men for meg er dette et bra bilde med god skarphet og fint blikk. Selvsagt hadde litt bevegelse i vingene gitt bildet mere trøkk/liv. Eksponeringen sitter fint. Hadde vært svært så fornøyd om jeg hadde et tilsvarende i arkivet,desverre har ikke sjansen bydd seg ennå.
Mvh:
ketil
Terje S.

Tja, er jeg det Ole Martin ? Kjenner igjen ørna fra Flatanger men står for at jeg syntes det er statisk og livløst. Hadde fotografen ventet ett sekund eller 2 til fuglen var under himlen slik at han fikk en bedre bakgrunn hadde det stilt seg annerledes.

Terje
Robin J.

Forstår innvendingene til Terje og det tåler AM:) Tror han vil ha klare tilbakemeldinger. For min del synes jeg fargen på nebb/klør/fjærdrakt er vel blass og gråaktig her. Det kan du fikse Alexander? Mvh RJ
Aleksander M.

Takk for kommentarer!
J.Ø: Der er jeg veldig uenig med deg. Ørnene er helt ville, ringene er bare satt på som unge for å få mer kunnskap osv. MEN jeg er enig i at det ikke er så veldig pent, og villmarksfølelsen er kanskje ørlite gran større om ørna ikke er merka. Men den diskusjonen kan gå et annet sted enn under bildet, så jeg er glad for at du også skriver det siste.
T.S: Setter veldig stor pris på at du er ærlig. Da kan jeg være sikker på at du er kritisk, og jeg vil ha ærlige og kritiske tilbakemeldinger. Synes også det er ''oppmuntrende'' med skryt, men man får ikke bedre bilder ved å bare høre de gode tingene. De dårlige må frem, hvis man ikke har noe å forbedre blir man jo bare stående fast. Er delvis enig med deg også. Har selv tenkt det ble litt kjedelig og statisk med den blå bakgrunnen, men synes posituren var så spennende at det ''reddet'' bilde. Forøvrig er dette det eneste bildet jeg har av ørna i ordentlig ''stup-positur'' så det gjør kanskje at jeg selv gir det litt ekstra ''poeng''. Og når jeg vet at du virkelig er kritisk er det ekstra artig å få skryt fra deg :)
K.O: Om du drar til Ole Martin i Flatanger www.norway-nature.com så vil sjansen by seg!
R.J: Var litt redd for å ta for hardt i, men det ble kanskje litt lite. Skal prøve en versjon med litt mer kontrast og saturation...

Igjen takk for kommentarene, setter pris på både ris og ros...

Aleksander
Terje S.

Bra du tenker slik Aleksander. Hadde jeg kommet med en intetsigende kosekommentar hadde du levd i troen at alt var bare fryd og gammen. Flott at vi kan sette litt kritiske øyne på hverandre. Det er forhåpentligvis slik vi kan lære og utvikle oss. Kosekommentarer er roten til stagnasjon.

Ellers er jeg imponert over hjemmessiden din og anbefaler at alle tar seg en tur innom. Bra for å være 14 år.


Lykke til videre.


Terje
Håkon S.

Hallo.
Syns dette ble et flott ørnebilde Aleks.
Klarer ikke finne noe negativt med dette bilde. Man opplever som oftest disse skapningene under en knallblå himmel, og da syns jeg det er flott med blå himmel avbildet også, naturen er faktisk slik. Men jeg sier ikke at jeg ikke ville hatt den lavere ned slik at vi fikk en annen bakrunn, det er også veldig flott og stilig.
Det eneste som jeg føler ikke er helt naturlig på dette bilde er ringmerkene.
Fint bilde dette!
Ole Martin D.

Du er utrolig flink til å ta ros og ris Aleksander.
Men jeg er ikke enig i at dette er et kjedelig bilde, hadde det vært gå himmel så hadde det vært trasig. Jeg er også enig i at det er mere å gjøre med ''trøkk'' i fargene. Men som vi ser av noen komentarer så er jo dette et drømmebilde mange ønsker seg. Du er ein ung og MEGET lovende fotograf+ at Du har ein god penn! Stå på Aleksander og Du har mange bilder som er helt i toppklasse. Dette var ditt første møte med Havørna og da synes jeg dette er meget bra!!
Aleksander M.

Takk for hyggelige kommentarer!

Aleksander

Stikk gjerne innom min hjemmeside: www.almyfoto.com
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu