Kongsberg
En liten helgeutflukt til Kongsberg resulterte i noen bilder på stativ i 21-tiden, akkurat rundt når solen gikk ned bak åskammen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/29
  • Lukker3s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325079} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.
Mye sløring her, men lekkert ble det:) Fin komposisjon.

Inger-Lise
Morten M.
eksponeringen sitter godt her, kunne tenkt meg mere av vegetasjonen med for å se forskjellen på det som rører seg og det som står stille mere!
Mari W.
Kjempeflott! Deilig sløring, fine farger. Tror rett og slett jeg ville kuttet bort bakgrunnen med gresset og trærne, men da får jo bildet et ganske annet uttrykk. Godt jobbet:)
Ole-Kristian T.
Veldig stilig farge/ fasong på vannet med sløringen og lyset du hadde da du tok det, synes dette var et tøft bilde med god komp og dybde :)
Henrik Eidem K.
Lyset gjør veldig mye av dette bildet og gir vannet mye liv og fasong. Er vel kanskje litt enig i at det skulle vært enten noe mer eller noe mindre vegetasjon i bakgrunnen. Tror jeg heller mot at det skulle vært noe mer.
Henning Notland S.
Hei, og takk for kommentarer!

Jeg er enig i betraktningene ang. bakgrunnen - resultatet har blitt slik det er fordi bakgrunnen videre oppover er stygge kommunale bygninger, lyktestolper og fotgjengerfelt langsmed hele bredden. Jeg ville ha med noe bakgrunn for å få variasjonen mellom det slørete og rennende - og det stillestående, og da kunne jeg ikke ta med mer uten å få alle disse forstyrrende elementene med. Klart; kunne jo fjernet mer med kloning osv (har allerede fjernet noe). Har noen andre bilder fra samme settion der det bare er vann, legger ut de i morgen (er på en annen jobb nå der jeg ikke har bildene).

Jeg leste litt i går kveld om at man ikke skal bruke så liten lukkeråpning (f/29) fordi da mister man mye skarphet grunnet at lyset blir bøyd når det må gjennom det smale hullet; og at f/13 er ''tommelfingerregelen'' på maks man burde bruke for å få maks skarphet, i alle fall på mitt type kamera og gjeldende linse. Noen som har noen betraktninger rundt dette?
John H.
Hei
Elveslør som går utenpå de fleste slike bilder. Veldig bra eksponert og herlig lys og toner. Er litt usikker på øvre bildekant. Den kunne med fordel kuttes slik at bildet fikk mer ro og buen ble mer fremtredende.
John
Hans-Jørgen H.
Hallo Henning!

Stemningsfullt kveldsbilde fra Nybrufossen med en fin sløring på vannet.
Her har jeg knipsa mye, og vet godt at om du hever kameraet vil du få en veldig rotete bakgrunn.
Likte det godt.
Spennende å eksperimentere med forskjellige lukkertider.
Spennende også i det morgensola kommer inn over fossen.
Kan få et fint gullslør mange ganger.

Trivelig kveld!
Hans-Jørgen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu