Spøkelseroteter
En spøkelseroteter (Hepialus humuli) hann flyr i skumringen sitt pendlende fluktspill over gressenga for å lokke til seg hunnen. Som ett hvitt ''minispøkelse'' svinger den frem og tilbake ett par desimeter over gresset- ett av naturens mange merkelige skue.
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-22 18:38:00
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde15mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger532
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_324718} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Vegard L.
Høyst spesielt og kreativt. Hodet vises litt dårlig, men bra utført dette.
Fint at vi kan skimte gresset i nedkant.
Vegard
Steinulf L.
Synes dette var meget vellaget.
Kjetil K.
Fin timing og velkomponert. Herlig! :)

-Kjetil-
Robin J.
Høy vanskelighetsgrad her. Vellaget dette:) Mvh RJ
Aleksander M.
Hei Svein!
Støtter kommetaren til Vegard. Minner meg egentlig litt om flaggermusbildene dine, synes også at jeg kan skimte en gård i bakgrunnen? eller er det bare skyer. Synes bildet bærer preg av mystikk og nattstemning. Du er flink til å også vie oppmerksomhet til de mindre kjente dyrene. Jeg har hørt om nattsvermere (er ikke dette det?), men selve arten har jeg aldri hørt om. Synes det er et spennende bilde, men skulle som sagt gjerne sett mer av hodet, i tillegg til at bildet kanskje blir litt tomt. Det er ikke noe ''wow''bilde hvor man blir veldig imponert og vil ha det hengende i stua, men det er interessant om man tar seg tid til å finne historien i bildet, mener jeg da...

Mvh Aleksander
Eyvind R.
Et uvanlig og spennende bilde. Enkelt i form og innhold. God dokumentasjon.

Mvh Eyvind
ingebjørg fyrileiv g.
Dette er den type bilde man trygt kan kalle annerledes, og både motiv og tekst fenger. Jeg liker plasseringen av spøkelserotetereren i bildet, og positruen viser at den er i full aktivitet. -Imponerende dette med hvordan du finner fram til navnene forresten. Jeg stusser litt over de forskjellige tonene på vingene, men det kan være at den er såpass lys på den andre siden!? Ellers liker jeg nattstemninga, og gresset godt. Litt småforstyrrende elementer i bakgrunnen plager meg ikke så mye. Jeg synes at bildet er imponerende Svein. -Det er mye spennende som er ute om natta.

Hilsen ingebjørg
Svein B.
Heisann alle sammen og takk for kommentarer.

VL: Jeg vet ikke helt hva du mener om at hodet vises dårlig- er det at sommerfuglen blir liten i bildet? For hodet er i enden vendt mot oss. Legger inn ett kraftigere utsnitt som viser litt bedre hvordan ''spøkelset'' ser ut.

Ellers er dette en noe vanskelig art å eksponere rett ved at den er kritthvit på oversiden og burgunder rødbrun under. Men ett spesielt skue er det når disse hvite ''dottene'' svirrer rundt over gresset.

At bildet vekker interesse mer enn å passe som veggpryd gir en pekepinn på at jeg er på rett veg med det jeg driver med. For meg er det givende å dele naturopplevelser og skape interesse for de mange små ting vi alle har omkring oss- men lett overser. Kanskje litt andre ting enn de helt tradisjonelle motivene- som vi likevel alle kjenner, og denne nattsommerfuglen må vel kanskje høre til under de mer utradisjonelle krabatene å gi seg i kast med.

Ellers er det husene på gården min som er med i bakgrunnen- og for meg er det ett vesentlig element i bildet- selv om det er av mer vitenskaplig årsak. Arten lever gjerne i tilknytning til visse typer jordbruk, og dermed ville jeg gjerne at husene i bakgrunnen skulle skimtes. Om dette har noen positiv innvirkning på bildet ellers er jo diskutabelt.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei igjen Svein!
Da jeg skrev at hodet var for lite var det som du sier at sommerfuglen er litt liten i bildet. Det gjør at i alle fall jeg føler at jeg ikke får ordentlig ''kontakt'' med den. Nå som du har lagt ut en større versjon føler jeg imidlertid at jeg får litt bedre ''kontakt''. Nå vet jeg eksakt hvor øyet er osv., noe jeg ikke var 100% sikker på tidligere. Men jeg regner med at du ikke kommer til å vise den forstørrede versjonen hver gang du skal vise bildet og da er kanskje mitt første inntrykk det beste?

Aleksander
Carsten A.
Man får nok bedre kontakt med denne svermeren i V2, men ellers er egentlig V1 mer fortellende - sammen med en bra historie!

MVH CA
Avsluttet .
Knallbilde. Stemningen er magisk. Husene i bakgrunn gjør det ennå mer spennende
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu