Dunnottar Castle
Dunnottar Castle i Stonehaven, Skottland. Tatt 1. juni 2008. Slottet er en mange hundre år gammel ruin som har en lang og mangeartet historie. Den ble i nyere tid brukt som location i filmen Braveheart.
Jeg syns bildet gir et godt inntrykk av en ruin som ligger i et frodig men forrevent stykke natur.
Utstyr
  • Canon Powershot A570 is
  • Påsatt ekstra vidvinkelobjektiv
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetLitt skarping pluss gaussian blur og ca 50% opasitet med soft light overlay. Photoshop Elements 6
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_324210} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Fred S.

Suveren location, et motiv som bare roper etter å bli fotografert. Har vært der selv, denne gamle borgruinen ligger langs veien mellom Aberdeen og Edinburgh, gjør den ikke ? Er du forresten sikker på at scener fra Braveheart ble filmet her ? Da vi stoppet her fortalte våre skotske venner oss at Hamlet ( også med Mel Gibson) ble filmet her, men når det gjelder Braveheart innbiller jeg meg at det meste utenfor studio ble filmeet på location i Irland.

Jaja, spiller ingen rolle. Bildet er OK, og plasseringen av borgen ''midt på'' fungerer nok best her. Saftig grønnfarge på gresset, ellers er vel lyset litt for ''tamt'' til at en får fram så mye dramatikk her. Men pent skotsk prospektkort.

vh fred
Torunn B.

Hei! Takk for hyggelig kommentar.
Jeg er blitt fortalt at denne borgen er med i filmen, men mulig jeg tar feil. I alle fall er hovedpersonen i Braveheart - William Wallace som ble spilt av Mel Gibson - nær knyttet til denne borgen. Jeg er enig i at det er et ''postkortmotiv'' :-) Og at lyset kanskje er litt tamt. Lyset var ikke så mye å gjøre med pga været. Men jeg syns landskapet er dramatisk i seg selv. Jeg får vel kanskje se filmen en gang til...

Hilsen Torunn :)
Fred S.

Tja, hvem vet. Vi var forresten i Irland for et par år siden, og dro bl.a. på en organisert sightseeing gjennom the Wicklow Mountains litt sør for Dublin. Området var location for flere scener i Braveheart, og nede i dalen på det bildet som linken under viser til, ble bl.a. Wallaceè ''bryllup'' filmet. Teksten under bildet sier litt om hvorfor location-opptakene ble lagt til Irland, og ikke Skottland:bilde nr. 199669

vh fred
Fred S.

Hei igjen; måtte bare google litt for å få ting på plass før leggetid.
Vi har (litt) rett begge to: siterer: ''Dunnotar castle was the location for the 1990 film version of Hamlet starring Mel Gibson''

''William Wallace, Mary Queen of Scots and.... have all graced the castle with their presence''.

vh fred
Torunn B.

Takk for utfyllende informasjon. Nå vet jeg mer enn før :) Og bildet ditt er virkelig flott. Jeg rett og slett MÅ se filmen igjen :)

Torunn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu