Vannymefesex
Hadde en utrolig dag i går hvor jeg tok med kamera ut i vannet. 70-200 med mellomring funket svært bra. Beveget meg rundt vannliljer og annen vegetasjon med vann opp til hodet. En Buorm svømte rett bak meg inn mot land. Og vannymfer krydde det av, og jeg fikk mange flotte bilder. Ett av de gjengitt her.
Alt er ikke bare trist for en (mest) fuglefotograf bosatt på Østlandet. Isfugl i Danmark drar jeg til, og ørner i nord. Men dette vannet er bare 10 min. sykling fra der jeg bor. Er dette egentlig noe mindre flott enn en Isfugl? bilde nr. 375253
Måtte få vekk to igler fra kroppen etterpå, da!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger755
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322488} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
God dag Morrrten,

Stilig og flott bilde. Tekn bra som det pleier med D3.

Er på tur over snart.

ts
Roar K.
Jasså, er det slik de gjør det?
Bildet er jo bare herlig. Har dessverre ikke noe mer konstruktivt å komme med. Matcher som du nevner så absolutt isfugl eller kingfisher som den kalles på engelsk der det vrimler av arter, men lar det ligge i denne omgang.

Legger igjen an anbefaling på de kåte nymfene.

Roar
Thorbjørn R.
Ja, dette var en rimelig spesiell positur. Meget bra presentert.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Man trenger ikke å reise for å finne gode motiver, her med en svært rett på passende tittel. Skarpheten er svært fin, og det samme gjelder lys og farger. Først da jeg så bildet, ønsket jeg en ryddigere omgivelse. Men bildet framstår naturlig, og det er ikke slik at det blir rotete. Kankje bare et lite kutt i forgrunnen kan gjøre mye, og da er det meste gjort. Jeg liker forresten myggen som ligger der, og fascineres av de ulike fargene på nymfene og stillingen. Er forøvrig glad for at ikke hunnen er rosa..

vh ingebjørg
Monika Frisvold V.
flott bilde av vannnymfene.
Skal si du lever tøft! Både du og nikon.
Du skriver at du bruker mellomringer...
er det orginal eller sigma..
Jeg har også brukt mellomringer på min 70-200
men med sigma, men føler jeg ikke får skarphet.
Ditt resultat er jo strålende...
mvh monika
Morten W.
Takk for kommentarer!

Dette er fryktelig morsomt, og å pelle av igler og snegler etterpå topper det hele.
Bruker Nikon, og Kenko's mellomringer beholder autofokus. Ikke Nikon's egene.
Takk for anbefalingen RK.
Arnold H.
Hei Morten

Strålande bra bilde - absolutt. Det er neste for ille å kritisere eit så flott bilde. Eg er litt einig med Ingebjørg, som vil kutte litt i forgrunnen. Prøvde å skrolle bort bladet i kanten. Det som kanskje er litt dumt då, er at det vesel som er av speilbilde forsvinn.

Trur kanskje eg hadde tenkt meg om eit par gonger, før eg tok med appatatet mitt ut på så djupt vatn, ja.... :-) Kva gjer ein ikkje for eit blinkskot?

anb
Arnold
Anne-Lise S.
Du jobbet godt for dette motivet, forstår jeg, og samtidig ble du nedkjølt av det kjøligere vannet. Ingen dum kombinasjon av egen nytelse på flere nivåer! :-) Synes du lykkes svært godt med dette. Godt komp, flott plassering av vannymfene, god dybde, lekre farger, godt plasssert fokus og skarphet. :-)

Anne-Lise
Roland J.
Hej Morten

Det er super flot fotoarbejde du lever her. Flotte farver og skarphed.

mvh Roland
Knut-Inge J.
Dette er ikkje akkurat min sjanger, men prøver meg likevel: Har veldig sans for måten du arbeider på her - at du, bokstavleg talt, går ut i, opp i og inn i motivet.
Og - det er jo som du seier - ein treng ikkje dra langt av gårde for å finna motiv. Det dreier seg berre om å sjå....
Imidleritd - eg syns nok ikkje dette er blant dine beste. Hovedmotivet står for lite fram fordi bakgrunn og omgivelser blr alt for rotete og tilfeldig. Utsnitt og kamerastandpunkt virker også litt tilfeldig valgt. Lyset og skuggane er heller ikkje med på di side her. Kanskje det hadde blitt bedre med eit lavare kamera-standpunkt, slik at nymfane stod opp mot lysare, nøytral bakgrunn (himmel?), slik som på bildet ditt av isfuglen (som er eit framfrå fotografi!)...?
Stå på - kjenner sterkt på ein smittande, gødande foto-glede. :-)
Morten W.
Hei

Fott med konstruktiv kritikk, og jeg synes Knut Inge har en del rett i det han mener. Bildet er faktisk lysnet en del i forkant, til og med hodet på den blå, men jeg synes det er noe som mangler, og jeg fornemmer vel det samme som K I.
Lavere standpunkt ville jeg kun få ved å trekke meg lenger unna, for her var kamera i tangering med vann. Men uansett ville det ikke være mulig med en ryddigere bakgrunn ved denne type foto. De er fotografert der de lever, og skulle jeg fått til noe annet, måtte jeg ha fotografert de på et strå inne ved land, og dermed kunne få en mer utvisket bakgrunn.

Det har jo vært og er noen fantastiske dager for tiden, og alle timene ved Svarttjern har beriket meg voldsomt. Har fått bilder som er bedre enn dette, men noe må holdes igjen til andre anledninger.

Mvh MW
Ivar B.
Synes dette ble bra. Jeg har observert på andre bilder på nettstedet at dette er virkelig noe du har gått inn får å få gode bilder av. KIJ har nok rett i at det kanskje virker noe rotete, men det er sannelig ikke lett å unngå i et slikt miljø. Jeg lurer imidlertid på om den nederste cm kunne kuttes. Tror hovedmotivet da vil stå enda bedre fram. Mvh Ivar.
anders s.
synes atdette ble et flott og spennende bilde
mulig at jeg hadde kutta litt i bånn,og en god del i toppen
mvh anders
Hans-Jørgen H.
Hallo Morten!

Javisst er du en modig mann der du vasser ut i skogstjennet og gjørma med optikk for tusener med ormer og allskens desperadoser rundt beina.
Sikkert viktig å være i samme element som det man foreviger.
Neida, man har ofte nok av severdigheter i nærområdene, og trenger ikke dra på isfuglsafari over Skagerak.

Synes du har fått et stilig bilde av vannymfene der de held på med sitt.
Flotte farvekombinasjoner.
Tøffffft!
En spanande torsdag borti Drammen!
Hans-Jørgen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu