Skuto på sjøen etter solnedgangen
Bildet inngår i albumet Brørvikskuto - I 1995 startet Hans Brørvik fra Gammersvik på Osterøy i Vaksdal kommune, arbeidet med å bygge en kopi av en gammel trefrakteskute. Han var da 75 år gammel, og har drevet som snekker og båtbygger hele livet. Det var mangelfullt med tegninger og dokumentasjon for byggingen, men ved hjelp av gamle bilder og rester av en båt, klarte Brørvik å gjøre dette flotte arbeidet. Han gikk selv i skogen og valgte ut trærne til materialet, og var alene om å bygge båten. I 2000 fikk han Vaksdal kommunes kulturpris for dette arbeidet. Skuten ble sjøsatt 27. juni i år, og døpt ved Stamnes kai 30. juni. Båten er 40 x 17 fot. Materialet er furu og eik. Skuten er overtatt av stiftelsen "Skutefolket", og skal brukes i turistøyemed. Den skal etter sigende være sertifisert for 40 mann med oppakning…

Søndag 11. august i år var det stort oppslag i avisen Bergens Tidende om at skuten var brukt til brureferd i Osterfjorden. Veldig romantisk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-08-23 19:43:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon CoolPix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger508
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31720} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan K T.

Skuta ble kanskje litt mørk her, mangler den fine gløden fra solnedgangen som de andre bildene dine hadde.
Frank W. G.

Må nok si meg enig med JKT her.
Båten blir for mørk, og savner detaljer ettersom det er båten som ''er'' bildet. Det andre i bildet er viktig for helheten noe som forøvrig er bra.
Hadde båten her vært gul som ditt forrige så hadde det vært svært så bra!!

Frank
Torunn B.

Jeg la det inn fra en annen maskin en den hjemme, og bildet ble mørkere enn jeg hadde tenkt. Likevel er det nok ikke mulig å få samme gløden i treverket på dette bildet som på de andre. Sola er gått helt ned, og det er faktisk veldig seint på natten. Skal se om jeg kan få lagt inn en annen versjon om litt. Så får vi se om det blir en smule bedre. Men båten vil uansett kun være en del av bildet sammen med landskapet her.

Torunn :-)
Roy S.

Greit bilde, men ikke det beste i serien etter min mening.
Arild S.

Fin stemning her også med båten som delvis silhuett, men det tar som nevnt bort litt fokus.

Arild
Torunn B.

Stemningen var den beste både på sjø og land ;-), men jeg ser hva dere mener med selve bildet, og fokus og farger og selve hovedmotivet. Dette bryter jo mye med fargene og lyset på resten av bildene i serien. Selv liker jeg dette også.

Torunn :-)
Nils B.

Uansett om båten er for mørk, så frembringer bildet en god stemning.
mvh Nils
Ferran C.

Now the beautiful color of the boat is gone, but you got a lovely shadows in contrast agains water soft-color reflects, i really like it, very nice and interessant shot. I picture it even better without the sky, to enhance all the water arround the boat, well, that´s just me.
Ferran
Torunn B.

Thank you, Ferran!
I liked the shadows too, and the fade-away-colors of the sunset. I can understand what you mean about taking the sky away. That could have been another picture with another expression. This photo was meant to close the serie - sailing away into the sunset... and what will the future bring..?

Torunn :-)
Ferran C.

Sorry, i guess i should play more attention to your writed words, i will do the next time, ok?
Ferran
Torunn B.

Hola, Ferran!
You have no reason to be sorry. I appreciated your comment, and thought you had some good wievs about the photo. You are very welcome to comment my photos anytime - whatever I may have written. Everyone has their right to their opininon, and I am very open to comments. Being an amateur and eager to learn ;-)

Torunn ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu