Gjøgleren
Bildet inngår i albumet Vikingfestivaler i Rogaland - Vikingfestivalen på øya Rott vest av Tananger i Rogaland 15.-17. juni 2007, vikingmarkedet i Møllebukta ved Hafrsfjord i Stavanger 20.-22. juni 2008, vikingkaupangene på Jernaldergården i Stavanger 19.-21. juni 2009 og 18.-20. juni 2010, og vikingfestivalen i Møllebukta 14. - 16. juni 2013. Jernaldergården er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350 – 550 e.Kr. Gården ligger på Limahaugen i nærheten av Ullandhaug med praktfull utsyn over Nord-Jæren og Hafrsfjord, ca 3 km fra Stavanger sentrum, .
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-20 20:11:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Brennvidde30,2mm
  • Blenderf/1.0
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316643} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
peter b.

Hei Nina,

Herlig portrett fra tidlig middelalder. Eller var det vikingtiden?
På ett vis virker fyren som om han var fra tidsepoken.

Naturlig bilde, et greit utsnitt og ingen forstyrrende elementer i bakgrunnen.
Likte det.

Ha en god helg.

Hilsen
Peter
Lene L.

Morsomt flott portrett...herlig uttrykk på Gjøgleren :-)
Fine farger og bakgrunn.

Lene
Knut R.

Dette likte jeg! Flott bilde! Ikke vær redd for å beskjære det enda tettere. F eks kan du kappe litt av hatten slik at øynene kommer på tredjedelslinjen fra toppen av bildet. Da kommer øynene enda mer i fokus. Prøv også med litt Unsharp Mask i Photoshop.

mvh Knut
Nina C. K.

Takk for hyggelige kommentarer, Peter, Lene og Knut. Bildet ble tatt før den svenske gjøgleren startet oppvisningen sin på Rott i 2007, og derfor klarte jeg å få til et såpass bra portrett. Når han først satte i gang med sjongleringskunstene med fakler og kniver, var det straks vanskeligere å få ham på kornet fordi han var i bevegelse hele tiden - til tider nærmest som et slangemenneske. Det er ikke for ingenting at han går under navnet ''Røda masken'' (makken). Det fikk jeg erfare i fjor. Derfor var jeg noe bedre forberedt da han dukket opp igjen i Hafrsfjord denne sommeren, men det ble likevel bare noen få billeder jeg er noenlunde fornøyd med. Kanskje legger jeg ut noen av dem etter hvert.

Knut.
Jeg prøver forslaget ditt med å beskjære enda mer, og legger ut en ny versjon. Men jeg kjenner ikke til funksjonen Unsharp Mask i Photoshop, så kanskje du (eller noen andre) kan fortelle meg hvor jeg finner den. Hva mener du at jeg kan oppnå med denne funksjonen?

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu