Eland portrett
Jeg har denne gang igjen beveget meg 3,5 år tilbake i Namibia. Safarien var over og vi bodde siste uka på en lodge litt utenfor Windhoek. En dag tok lodgeeieren oss med på en runde rundt i distriktet i bilen sin. Det var da vi bl.a. traff på en liten flokk Elands som vi ikke hadde fått se under safarien. Eland er Afrikas største antilope og på størrelse med våre hjemlige kuraser som raukolle og telemarksku. Jeg har beholdt stort sett min gamle redigering bortsett fra at jeg myknet litt på skjerpinga. At det kan settes spørsmålstegn ved bakgrunnen er jeg fullt klar over, men det kommer jo stadig nye bilder så jeg lar dette gamle bildet få være som det er. Jeg synes det er litt artig å vise bilder av dyr og fugler som vi sjelden og aldri ser på våre hjemlige fotosider selv om kvaliteten ikke er på topp. Her ser vi at dyret har passet på å få litt vegetasjon mellom seg og oss som satt i bilen, noe dyr ofte gjør, men som fotokommentatorer ofte liker å påpeke som negativt i et bilde. Jeg mener at man ikke skal klone for mye av slikt for det er jo dette som er ekte. Ta en ekstra titt på vridningene i de flotte horna.

Bildet er vel OK som artsdokumentasjon.

Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 75-300
  • Brennvidde235mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316609} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Hei [*,Roar.

Synes selv dette er et bra bilde for en dokumentasjon av din Taurotragus.
Litt busk og rusk, men det plager ikke meg.
Heller det enn et avkledd bilde ute på steppene.
Fine horn har den også. Neseryggen minner meg om en borzoi.
Ser snill ut selv med de store hornene, men det er vel bare utenpå.

Ha en fortsatt god dag med hilsen fra Eivind 8~))

Fredrik S.
Heisann Roar!

Elanden er uten tvil ei vakker (og stor) antilope.
Har aldri sett den vill, men har fått klappe eit tamt individ, nesten litt skummelt med dei lange og spisse horna =)

Kvist og plast plager meg ikkje her, sjølv om eg også liker dei ''ryddigere'' variantane av dyreportrett- men det blir jo to forskjellige bildestiler.

Liker dette, bildet føles ekte, og ein ønsker seg dit bildet er tatt.
God helg!

Mvh Fredrik S
Avsluttet .
Pent bilde av et fantastisk flott dyr. Skal jeg pirke så kunne jeg ønske øye mere tydelig
Eli B.
Hei Roar, fantastisk flott dyr du har fått et bilde av her. Liker bildet selv med alt rusket, og vridningen i hornene er flott. Fint bilde fra turen din. Minneverdig og severdig.

mvh Eli
Roar K.
Eivind M. Jacobsen:
Takker så mye Eivind. Er tilbake i gamlelandet nå så jeg får vel prøve å få med meg utstillinga di før du pakker sammen også.

Fredrik Stige:
Jeg kan så absolutt anbefale Namibia for en som er glad i dyrefoto slik du er. Det som koster er vel reisa for ellers er det meste svært billig der nede. Når det gjelder Eland så er de nok ikke så skvetne av seg for vi kom svært nær innpå dem mens kudu stikker omtrent med en gang de får se deg.
Takker så mye for kommentar.

Ivar Sviland:
Hva øyet angår så er jeg enig med deg. Jeg forsøkte å lyse opp øyet, men da kom det fram 2 strå som går tvers over øyet og det ble faktisk mer forstyrrende. Tror ikke det hadde blitt særlig bedre om jeg hadde forsøkt å klone der så jeg lot det være som det er.

Eli Brager:
Ja, det var en herlig tur og antagelig min siste safari i Afrika. Det holdt hardt med polio, kols og astma med 8 overnattinger i telt ute i bushen. Men det var verdt det.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu