Eland portrett
Jeg har denne gang igjen beveget meg 3,5 år tilbake i Namibia. Safarien var over og vi bodde siste uka på en lodge litt utenfor Windhoek. En dag tok lodgeeieren oss med på en runde rundt i distriktet i bilen sin. Det var da vi bl.a. traff på en liten flokk Elands som vi ikke hadde fått se under safarien. Eland er Afrikas største antilope og på størrelse med våre hjemlige kuraser som raukolle og telemarksku. Jeg har beholdt stort sett min gamle redigering bortsett fra at jeg myknet litt på skjerpinga. At det kan settes spørsmålstegn ved bakgrunnen er jeg fullt klar over, men det kommer jo stadig nye bilder så jeg lar dette gamle bildet få være som det er. Jeg synes det er litt artig å vise bilder av dyr og fugler som vi sjelden og aldri ser på våre hjemlige fotosider selv om kvaliteten ikke er på topp. Her ser vi at dyret har passet på å få litt vegetasjon mellom seg og oss som satt i bilen, noe dyr ofte gjør, men som fotokommentatorer ofte liker å påpeke som negativt i et bilde. Jeg mener at man ikke skal klone for mye av slikt for det er jo dette som er ekte. Ta en ekstra titt på vridningene i de flotte horna.
OK som artsdokumentasjon.
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 75-300
  • Brennvidde235mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316608} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Thorbjørn R.

Tett og fint utsnitt av elanden i miljø. Gresset og bakgrunnen er i seg selv ikke negativ, men det kraftige lyset bak og oppe til venstre forstyrrer litt.

Mvh Thorbjørn

Roar K.

Thorbjørn Haagensen:
Du har rett hva lyset oppe til venstre angår. Burde nok ha dempa det litt.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu