Sjøsatt
Skuten er endelig kommet på sjøen, og klokka er ca. 23.15. Årene er ti meter lange, og balansepunktet er slik at en person kan ro ett åresett, selv om det nok er lettere å ro om det er en person pr. åre.
Bildet inngår i albumet Brørvikskuto - I 1995 startet Hans Brørvik fra Gammersvik på Osterøy i Vaksdal kommune, arbeidet med å bygge en kopi av en gammel trefrakteskute. Han var da 75 år gammel, og har drevet som snekker og båtbygger hele livet. Det var mangelfullt med tegninger og dokumentasjon for byggingen, men ved hjelp av gamle bilder og rester av en båt, klarte Brørvik å gjøre dette flotte arbeidet. Han gikk selv i skogen og valgte ut trærne til materialet, og var alene om å bygge båten. I 2000 fikk han Vaksdal kommunes kulturpris for dette arbeidet. Skuten ble sjøsatt 27. juni i år, og døpt ved Stamnes kai 30. juni. Båten er 40 x 17 fot. Materialet er furu og eik. Skuten er overtatt av stiftelsen "Skutefolket", og skal brukes i turistøyemed. Den skal etter sigende være sertifisert for 40 mann med oppakning…

Søndag 11. august i år var det stort oppslag i avisen Bergens Tidende om at skuten var brukt til brureferd i Osterfjorden. Veldig romantisk.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31550} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Frank W. G.

Fint at du foreviger en spesiell sjøsetting. Bildet gir meg ellers ikke all verden, men ''skuta'' er jo bare helt rålekker.

Frank
Torunn B.

Takk skal du ha, Frank. Enig i at bildet ikke er av det mest kunstneriske slaget, men siden skuta er det, så syns jeg det var greit. Jeg syns også den først her kommer til sin rett m.h.t. å vise størrelsen. Og naustet gir jo en slags bakgrunn i situasjonen.

Torunn :-)
Erling K.

Flott båt! Fin belysning.
Mvh EK
Jan K T.

Må nok si meg enig med Frank her.

Utrolig fin båt da!
Ferran C.

Hei Torunn,
I like that composition, first i was in doubt about the darkness all arround, but in a while then it makes me apreciate better the beautiful ''fresh-wood'' color of the boat, i like as well the high contrast and the discretion of the people.
Nice shot,
Ferran
Hans- Georg S.

Bra dokumentasjon. Synes du har fin variasjon i motivene...
geir j.

Vellykket komposisjon og lys!
Torunn B.

Takk skal dere ha alle for omtale og kritikk. Hyggelig at dere liker serien og er så positive.

And to you, Ferran: Thank you for your nice comment. I know it's dark, and I was myself a little doubtful whether that was good or not. But it was almost midnight, and I as well liked the color of the boat, so I let it be authentic. Especially since this is a documentary.

Torunn :-)
Nils B.

Flott igjen, godt lys og pen komposisjon.
mvh Nils
Avsluttet .

Flott dette.Fin serie du har lagd.
RK
Torunn B.

Takk skal dere ha!
Jeg har ett bilde til. Må vente til i morgen med det. Tror jeg gir meg med denne serien da.

Torunn :-)
Avsluttet .

Ja dette var flott lokalhistorie...MEGET BRA!

Mvh
Terje

PS! Fint nytt selvportrett har du også fått..;-)
Torunn B.

Hei, Terje!
Tusen takk for hyggelige kommentarer. Det er ikke selvportrett, faktisk. Det er tatt den dagen det var dåp av båten - etter at jeg hadde fått av meg bunaden. Det var veldig varmt den dagen... Men det er jo et portrett av meg, da altså.

Torunn :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu