Tidlig høstdag
Etter min mening, norsk natur på sitt beste, høstfarger med liten foss på vei ut av bildet. Bildet viser også hvor røff naturen kan være.
Er fornøyd med bildet, fordi jeg føler jeg har klart å fange livet i fossen på en grei måte, fargene på denne tiden av året er fantastiske, noe som jeg og synes jeg har klart å gjenspeile på en helt fin måte, bildet kunne vært lysere, men grunnet et murrende hat mot blitz og at det ikke var noen sol ute, så var dette litt vanskelig, men det synes jeg er helt greit, fordi høsten er en periode hvor alt blir litt mørkere enn vanlig. Bildet ble også litt mørkere da jeg skulle ha en kort lukkertid for å få fanget fossen på den måten jeg ville.
Utstyr
  • Nikon d40
  • Nikkor 18-55mm
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger137
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan Åge H.

Hei, Martine!

Fint høstbilde dette. Fine farger og prikken over i`èn er jo fossen som renner så vakkert nedover. Flott bilde :)

Mvh. Jan Åge
tor åge s.

Dette var vakkert... får lyst til å sette meg ned på skrenten der..... anbefaling
fra meg... mvh totto
Stein G.

Hei Martine.

Dette var en fin debut på forumet. Det at bildet ble litt mørkt synes jeg ikke gjør noe da det bare er med å fremhever årstiden. Egentlig var ikke bildet så veldig mørkt på min skjerm heller. Gratulerer med et fint bilde....!
Gunnar G.

Fint bilde dette her. Men du skal et foto-tekniske råd av meg. Det gjelder lukkertid. Når du fotograferer vanlig på frihånd uten stativ, bruk helst ikke lengre lukkertid enn 1/125s. Selv bruker jeg normalt ikke lengre lukkertid enn 1/250s hvis jeg kan unngå det. Dette er for å unngå håndrystelse. Jeg baserer meg her på en test som et større amerikansk fotomagisn gjorde og hvor noen av de beste fotografene i USA skulle fotografere en kontorlampe dekket til med sort papp hvor det var stukket knappenålshull. Bildene ble etterpå lagt under mikroskop, og da viste det seg at først ved 1/125s var alle bildene helt skarpe.
Hvis du hadde brukt noe kortere lukkertid hadde du også fått fossen til å bli litt mer ''fosselik''. Nå framstår selve fossefallet som en eneste sammenhengende hvit melkemasse uten særlige detaljer.
hilsen Gunnar
PS: på grunn av håndryst-problemet har jeg normalt mitt Nikon-kamera innstilt på ''S'' (shutter-priority), slik at jeg har full kontroll over lukkertiden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu