Vipe- nytt håp?
Det er noe nesten komisk optimistisk og standhaftigt ved vipa. Vipefar- som nok hugser nøyaktig fra i fjor hvor godplassen er- står som en stram tinnsoldat og jager alle andre vipehanner vekk. Men innimellom kaster den ett blikk opp på vårsola- som om den vil forsikre seg om at snøen faktisk smelter.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma HSM 300-800mm f5,6 APO DG
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger450
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314481} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jan Inge K.
Her har du fått til et knallportrett av vipa. Hadde jo vært ønskelig at føttene hadde vært med.Uansett har du fått frem fargetoner på en utmerket måte uten at det hvite har blitt utbrent...
Avsluttet .
Hei, Svein! Dette var et flott fugle, som er litt annerledes! Jeg liker froskeperspektivet og komposisjonen din. Øyet til fuglen kunne med hell vært plassert litt lengre til venstre i komposisjonen for å legge det i et fokuspunkt. Fin DOF, karphet og flotte farger! Noe utbrent et par steder på fjærdrakten. Mvh. Leif Eric.
Ivar B.
Dette er det vårstemning over Svein. Svært fine farger og myke omgivelser. Litt trangt i bunnen kanskje? At bena forsvinner i snøen, er positivt i mine øyne. Mvh ivar.
Robin J.
Likte dette bedre enn ditt forrige av samme art.Teknisk meget bra. Fin belysning. Skikkelig vårstemning over dette.Mvh RJ
Atle Q.
Dette var teknisk helt i toppklasse. Velding behagelig bakgrunn. Ville nok kanskje hatt med hele fuglen her, men slik ble det.
mvh Atle
Eli B.
Kjempe bilde dette her, så skarpt, helt lekkert. Fargene på fjæra kommer godt frem og gir bildet prikken over i-en. Likte dette veldig bra.

mvh Eli
Frank N.
Litt synd at du ikke har fått med føttene, men ellers er det helt rått. Flott at du har fått med glansen i fjærdrakten.
Odd E. k.
Hei Svein!

En flott fortelling som sikkert stemmer. De veit nok om plassen fra året før, der de sikkert ønsker samme plass og territorium. Flott er det i alle fall at de har kommet tilbake, da det er en god indikasjon på at våren nærmer seg.
Flott smygjakt på vipa, der den vaktsom holder inntrenger under oppsikt. Liker godt den vaktsomme posituren, den gode skarpheten og det flotte lyset inn på fuglen, noe som fint fremmer de vakre fargenyansene i fjærdrakten. Fin bakgrunnsfarge som passer fint til fuglen sine farger. Komposisjonen og utsnittet er også meget bra. Flott fanget til brikken Svein!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Aleksander M.
Hei
Du har mange flotte bilder av vipa! Dette liker jeg kanskje best av alle. Grunnen er det flotte lyset som både gir blink i øyet og gjør fjærdrakten nærmest glinsende. Eneste prik er at jeg gjerne ville hatt stjerten fri fra snøen i forgrunnen... I tillegg er jeg enig med I.B. om at litt mer luft i underkant hadde vært å foretrekke.
Har alltid hatt lyst til å ta bilder av vipa, de er så flotte, men foreløpig har jeg ikke fått prøvd meg noe særlig. Et flott bilde og jeg synes dette var bedre enn det forrige du la ut.

Mvh Aleksander
Bjarte O.
Her har du virkelig fått frem vipas fine farger og tegningen i fjørdrakten. Perfekt eksponert! Perspektivet er også tiltalende, dypdeskarpheten rammer inn vipa med diffuse rammer :)
Espen A. I.
Med slikt monsterutstyr så burde dette bildet være lett som ingenting.

mvh Espen
Svein B.
Heisann folkens og takk for kommentarer alle sammen.

Jeg ser noen savner føttene til vipa- andre ikke. Det er også en av de tingene jeg vurderte litt frem og tilbake på selv. Jeg har andre bilder av vipa- med føtter, men uten det litt morsomme uttrykket og holdningen som her.

EAI: Jeg har aldri drevet med fotografering med mål om at ting skulle være vanskeligst mulig- så unnskyld hvis jeg har valgt feil utstyr, og hvis det ødelegger opplevelsen for deg.

Mvh
Svein B
Espen A. I.
Nei for all del, bildet er fint det, men det hadde vært ønskelig om du gikk inn på mer krevende fuglebilder. Dette blir litt enkelt med utstyr som i utgangspunktet kan gjøre underverker og jeg vet du kan mye bedre. Var ikke ment som noen kvalm kommentar om du tok den sånn. Stå på ,-)

mvh Espen
Svein B.
Ok, Espen. Så da forstår jeg deg slik at enten må jeg finne mer krevende motiv, eller gjøre fotograferingen vanskeligere ved benytte ett annet objektiv...? Jeg tar ikke kommentaren din ille opp i det hele tatt, det bare forundrer meg at bildet skal vurderes ut i fra om det var vanskelig å få tatt det. Men at vi alle har forskjellige innfallsvinkler til hvordan vi vurderer bilder er jeg bare glad for, så ikke misforstå- du kom bare med en kommentar som sa meg null om hva ved bildet du evt likte eller mislikte, bortsett fra at jeg hadde brukt fotoutstyr som gjorde jobben for enkel.

Og hvis du lever i troen om at denne Sigmaen gjør underverker så ta en tur så skal du få prøve den, den gjør slett ikke mye på egen hånd....;)

Mvh
Svein B
Fredrik S.
Hei Svein!

Teknisk flott av vipa- og eit fortellande bilde. Satser på snøen forsvant/forsvinn tidsnok. Flott lys og skarpheit, bra med glimtet i auget..God eksponering, med fine detaljer..

Gode bilder som dette krev sitt fra fotografen, og ikkje berre godt utstyr..

mvh Fredrik S



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu