Hei, no kjem eg
Har i fleire dagar prøvd å få nokre gode bilde av kjæledegga vår i farta, men det er ikkje så lett. Trur eg har nokre få no, som ikkje er sæ værst. Har fleire på lur, som eg kanskje vil vise, men må vente på ledig tid.
Eg har ikkje rørt bildet - bortsett frå å beskjer litt. Synes det ser ok ut.
Bildet inngår i albumet Trixie og vennane hennar - Trixie og alle ho møter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-19 22:00:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-04-19 22:01:06
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-04-19 22:01:51
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 17-55 mm 1:2,8 G ED
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetDette er tatt opp med ISO 200 og lukkertidskontroll. Eg sette lukkartida til 1/640, for å vere sikker på å fryse rørslene til hunden. Blendaren vart derfor ganske open, men det ser ut til å fungere ok.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Magne S.

Hei! Artig bilde av en liten krabat, men det er dessverre temmelig uskarpt. Med tanke på at du har topp utstyr burde det være mulig å få kontroll på fokusen med litt mer øvelse:-)
Mvh Magne
Gjermund H.

Hei Arnold!

Fin serie av en flott hund! Magne har nok et poeng ift skarpheten i versjon 1, men den kommer seg i de andre bildene. Versjon 4 funker best for meg.
Absolutt severdige bilder av Trixie :o)

Gjermund
Avsluttet .

Ser at det er mange som tar bilder av kjæledyra sine her. Desverre er nok disse bildene mest interessanne for eierne sjæl.
JFR
Arnold H.

Takk for kommentarar

Eg har ikkje hatt utstyret mitt så lenge, så det skal nok meir øving til. Kanskje eg ser litt dårleg, men for meg ser det ut som auge- og naseparti er bra skarpt på nr 1 òg. At andre deler av hunden er uskarp, tilfører innntrykk av rørsle, og framhevar ansiktet. Det har eg lært av andre her på dotten før.

Eg er likevel einig med Gjermund i at nr 4 kanskje er best.

På desse bilde brukte eg kontinuerleg fokusering, men det ser ikkje ut til at den kan holde tritt med ein hund som spring rett i mot i bra fart. Er det andre som har erfaring med dette?

Beste helsing
Arnold
Eli R.

Jeg syns bilde 2 og 4 er best teknisk. Jeg er enig i at det godt kan være bevegelse på deler av et bilde men her syns jeg det fremstår som uskarphet mer enn action.

Selv syns jeg det er vanskelig å treffe fokus på ting som kommer rett mot meg, og vet ikke ennå om det er min eller kameraets feil :-) En løsning kan være å fokusere på et punt du vet hunden kommer til og så knipse når den kommer dit.

Jeg er forsåvidt også enig med Jan Folke om at hundebilder ikke er så himla spennende, men samtidig er det en fin øvelse i å fange noe i bevegelse. Men man trenger kanskje ikke dele alle øvelsene med hele verden :-)

- Eli
Magne S.

Hei igjen! Skarpheten tar seg opp i versjon 4. Det tar tid å lære seg å mestre nytt utstyr. Sliter med det samme selv. Stå på!
Mvh Magne
Lene L.

Morsom serie av herlig hund :-)
Vanskelig å ta bilder av hund i fart....versjon 4 er veldig bra.

Lene
Avsluttet .

Hei
Jeg synes versjon 4 er meget bra. Ikke helt 100 % skarpt. Jeg kan desverre ikke noe om Nikon, så har ingen gode tips.
Men stå på og prøv med ulike innstillinger og pugg det du får av saklig konstruktiv kritikk på ''dotten''. Det er slik jeg har kommet meg et steg videre teknisk. Og bruksanvisninger er kjekke ting:)
Jeg stiller ofte mitt kamera på A eller P innstilling, så konsentrerer jeg meg om å fokusere på øyet/ene. Det jeg da har erfart er at bevegelses skarpheten følger.
Anngånde hunder som motiv. En god del av oss synes det er fine motiv:) Mens andre igjen ikke gjør det. Men slik vil det altid være, det handler om å respektere hverandres syn. Hvis man ikke liker motivet, er det jo lov å bla forbi.
Mvh
Eva
Arnold H.

Hei igjen

Takk for alle konstruktive kommentarar. Eg er relativt ferks her, og har håpa på tips om forbetringar. Det har eg delvis fått, og takkar for det.

I dette tilfellet brukte eg lukkarforvalg, for å ha kontroll på rørslene. Eg brukte òg punktmåling og punktfokusering kontinuerlig, for å vere tryggast muleg på å fokusere på augene eller ansiktet.

Med 1/640 sec visste det seg altså at blendaren vart vel mykje open, slik at framlabbar og bakende vart ute av fokus. Sjølv med det superraske objektivet eg har, ser det ikkje ut til at eit motiv som nærmar seg fort blir i fokus til ei kvar tid.

Eit alternativ er å førehandsfokusere manuelt på eit punkt, som Eli foreslår. Det kan òg hende at ei løysing er å velje litt lenger eksponeringstid eller høgare ISO, for å få mindre blendar, eller velgje blendarforvalg, skru att litt for å få større djupne, og så håpe på at utstyret klarar fokuseringa betre då.

Eg har òg trudd - i min naivitet - at alle bilete her inne i det minste har både tekniske og komposisjonsmessige sider, som kan kommenterast. Det vil vel gjelde sjølv om eg ikkje har interesse av motivet i seg sjølv.

Arnold
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu