Hardangervidda april 2008
Kitere på Dyraheii. I bakgrunnen Skaupsjøbrotet/Håstein 1404 og Skaupsjønuten 1414.
Et herlig skiterreng når været tar en pause.
Utenom påsken er ikke bortoverski ''in''. I løpet av en uke på Hardangervidda fant vi spor at to ''normale'' skigjengere i tillegg til oss selv, mens kiterne fløy omkring overalt langs Rv7.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313609} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Roger K.
Hei Odd Tore!
Teknisk upåklagelig der du har gjort en god jobb i et vanskelig høylys midt på dagen. Med andre ord ikke akkurat drømmelys for en fotograf. Vidda er stor med få holdepunkt blir de små de flyvende skiløperne eller noe slikt. samtidig har du fått med deg gode diagonaler som gjør bilde her. Litt mørkere i front som skaper en fin forgrunn. Ikke mye mere som kan gjøres bedre her om jeg ikke skulle være ekstremt pirkete. Skulle jeg være det så kan jeg kanskje tenke meg en liten kontrastøkning i mellomtonene for å fremheve linjene litt.

Mvh Roger
Rolf S.
Ikke de gunstigste lysforhold dette nei. Men når det er gunstige lysforhold har antagelig ikke kiterne stått opp, alternativt er de i baren allerede. Så man må bare bruke de forholdene som er.
Jeg tror du kunne forbedret bildet med et mye tettere utsnitt. Og da ser jeg for meg det røde seilet ( heter det det ? ) i øvre venstre hjørne - med litt luft rundt - og de 3 steinene på andre bakketopp fra forgrunn som nedre høyre hjørne.
Men så er det dette med å gå på familiskitur med teler og stativ for hånden...
Rolf
Kjell Sigurd S.
Støtter forslaget om tettere utsnitt. I tillegg kunne personen til venstre syntes litt bedre. Mykt fint fjellandskap. Ellers er vel langrenn etterhvert blitt avhengig av oppkjørte løyper så spinkelt som dagens utstyr er. Kiting ser skikkelig gøy ut og representerer en fin utvikling på friluftslivet. Kjører selv mest i vertikalt terreng, men kunne godt tenke meg å teste dette.

Kjell S
Odd Tore S.
Takk for kommentarer!
Ja, om hensikten hadde vært å vektlegge kiterene kunne jeg ordnet det greit, 200 mm tele med VR er med.
Men det var det ikke her. Her var det fjellets storhet en sjelden solskinnsdag, med de to prikkene av noen kitere som målestokk. Mye himmel hører også med.
Kanskje tittelen er missvisende? Jeg vurderte også Hardangervidda april 2008.
Mer kontrast vil jeg heller ikke ha. Dette skal være et sart og lyseblått bilde. Det er omtrent ikke rørt i PS, bortsett fra oppskarping, som også er moderat.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Herlig frihet i dette bilde. Her er alt friskt. Vinden er kraften til den gode fremdriften. Ok
Mvh

Christer Hoel O.
Synes dette er et severdig og behagelig bilde. Det forholdsvis flate landskapet trenger nok kiterne i bildet for å vise sin storhet. Det kan hende at et mye tettere utsnitt kunne gitt et bilde med action og dramatikk. Men dette fungerer bra som en pen dokumentasjon av landskapet.
Mvh Christer
Ivar B.
Jeg skjønner både de som tar fram kiten og skiene her. Bildet i seg selv fungerer godt som en dokumentasjon av en herllig dag i fjellet, og vekker turlysten i allefall hos meg som får lengselstårer i øynene av fjell og snø :-). R S skisserer også et bilde som hadde fått svært god linjeføring. Det blir nok mange fine skihelger utover våren her. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Har sansen for dette - de små menneskene som måler krefter med naturen.
Jeg syns som Rolf at menneskene og kitene drukner litt i det linjelekre landskapet. Mitt forslag er å lage et panoramabilde med et kutt nedenfra og opp til rett under gutta. Da forsvinner det noen fine linjer i forgrunnen, men fokuset på man vs nature øker betraktelig.

StigB
Avsluttet .
Hallo Odd Tore 8~))
Flott viddabilde. Fin doku. Synd at disse kiterne skremmer reinen enkelte steder.
Hilsen fra Eivind.
Espen A. I.
Synes denne ble for udefinerbar. Teknisk er det greit, men det er ikke noe særlig vanskelig å eksponere denne, og skulle du i verste fall bomme med et par blendere så fikses du det i PS. Uansett, udefinerbar .. Det blir hipp og happ på en gang. For mye forgrunn og litt for mye himmel. Alt blir for lite. Kanskje et panorama hadde vært noe, selv om jeg ikke liker det formatet.

mvh Espen
Tove H.
Du har fint fått fram viddas storhet og hvor små menneskene blir i dette landskapet. Et lite kutt i bunn hadde vel ikke vært så dumt for ytterligere å framheve dette.
Hilsen Tove
Odd Tore S.
Takker for flere kommentarer!
Noe delte meninger her.
Min mening med bildet står fast, slik er Hardangervidda en godværsdag med uvanlig mye snø. Uvanlig nok var det nærmest silkeføre og lite fonner/vindskare, men nok av store skavler. Mulig at dette er udefinerbart, men slik opplever jeg vidda.
Panorama er ikke saken her, heller ikke mer action med kiterne i større størrelse. Begge deler finnes også fra vidda, men ikke fra akkurat dette stedet.
---------
Når det gjelder kitere og rein er det en bekymring. Kiterne holder en fart som vil være tilstrekkelig til å stresse dyrene kraftig over en lang periode, de forbruker kalorier, det forhindrer matopptak, og simlene er drektige.
Nå er ikke denne delen av vidda tradisjonelt vinterbeite (ref. NoU 31b 1974), så rein er ikke så vanlig her vinterstid. Siden år 2000 har vi sett reinflokker i området bare én gang, men det var til gjengjeld akkurat i området som bildet viser. Til tross for at rein avvises av Rv7 hadde en flokk krysset veien rett bak kiterne, og holdt seg på Dyraheii en stund mens det var nordavær, for så å dra sydover igjen da vinden snudde. Denne hendelsen er forresten ikke tatt med i NINA's rapport om Rv7 og dens avvisningseffekt, heller ikke andre observasjoner av kryssing gjort under villreintelling. Man velger de observasjoner som styrker eget syn og budskap.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei! Så enkelt og delikat! Gode linjer i bildet, vakre fargetoner og fin komposisjon. Spesielt godt valg av forgrunn. Bittesmå mennesker i stor og mektig natur,-det gjør seg. Teknisk dyktig levert:)
Et nydelig bilde.

Inger-Lise
ingeborg w.
Her liker jeg godt hvordan du har fanget det jeg alltid er mest opptatt av på Hardangervidda. Hvor liten en er i det store landskapet. Så pent som det er på en godværsdag som dette, men hvis det begynner å blåse... Plasseringen av kiterene kan etter min mening diskuteres... Uten å vite hvordan det ser ut utenfor venstre bildekant kunne jeg ønsket meg et kutt i høyre bildekant inntil de store steinene midt i bildet og tilsvrende mer i venstre bildekant.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu