Titanic halvsunket, med generatorene fortsatt i gang
Stormannsgalskap basert på ufortjente oljemilliarder er ingen god egenskap. Og satt i system, med stor grad av pompøs dumhet, har norske politikere greid å bygge denne allerede halvforliste, overdyre klossen i Norges største radioaktive alunskifergjørme. Se også kommentarer til dette byggverk fra bysiden bilde nr. 310804. Klart vi kan ha en god. romslig og hyggelig opera, men det forutsetter kvalitet i alle ledd. Det mangler dessverre i de fleste ledd i dette tilfellet, til Osloborgernes store fortvilelse og til maktesløs beskuelse fra de stakkars skattebetalernes sviende pengepunger.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger758
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313239} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
David O.
The picture was excellent the scripture was a political statement you wrote as of from many but is in fact your meaning .. nothing more nothing less ..Why try to portray your meaning as one of the masses ?
Tips .. holder bildene og politisk meaning avskjilt

Ketil K.
Never!
Ketil K.
David. Nothing like the visual impact of a photo. If you can emphasize the meaning - why do think you foto.no has the comment column available? The combination of picture, text, (and music in film) result in a combined effect I never should miss. What do you think newspapers and TV live from? That is a simultanous combination of more than one expression.
Venche J.
... til tross for stærke meninge har du nå fremstilt operaen som en glitrende juvel.

Flott bilde og et lite + for dine meninger. Som finnmarking får jeg ikke nyte godt av den årlige avlat jeg sikkert må betale på resten av mitt liv. :)

Wenche.
anders s.
er helt enig halvfeite hasjrøykere iditoer av noen tullinger har også sørget for at bygget er alt for dyrt.
hadde disse feite slaskenej jobbet ordentlig så hadde det iikkke vert så dyrt.,men nå m¨den stygge homoertosike nordøendingen si at programmet var bra i tillegg.
bygget er stygt,og det er inegn som kan si noe poå.
opera suger som faen og det bygget erb fanen meg der verst ekjeg jat sett på lenge
hvorfor ikke bruke mer penger på sykehus og helse istdenefor,fol dør i helsekøen oig
jøvla tullinger
ha en fin dagf
mvh anders
John S.
Først om fotografiet. Fotografiet er jo perfekt i alle variabler.

Så om poitikken</B> Jeg trodde det var allment akseptert å uttrykke seg igjennom bilder. Derfor synes jeg det helt greit å blande fotografering og meningsytringer. Mine tanker om operabygget går ikke at det er dyrt å bygge og om det er fint eller ikke. (synes faktisk at det er et spennende bygg)

Det jeg er bekymret for er hva det koster å drifte operaen. Det er helt ok at de som liker opera, og de som jobber der, får et ordentlig bygg. Men er de som bruker huset og kunstformen villig til å betale det koster? Det tviler jeg på! Det kunne faktisk vært spennende å lage en <s>bok</S> bildeserie om dette. Hva koster hver bilett (meg) sett opp mot hva disse pengene kunne vært bruk til. Jeg kan godt betale inn Kr 7 for hvert år jeg har igjen å leve, men billett tilskuddet har jeg lyst til reservere meg mot.

Men så er jo bare en enkel skjærefotograf.
John
Chr. G.
Med hensiktsmessig plasserte nødgeneratorer og tilstrekkelig med bunkers vil de nok kunne holde det gående i noen hundre år. Endelig fikk Norge en plass på verdenskartet. Ser du begår en prospektkortsk framstilling av bygget, etterhvert blir det vel muligheter for å dokumentere nedsynkingen i gjørma.
David O.
Ketil , I will try to explain myself better ...

I have no problem with using creativity in a picture to make a political point but here you have not used any creativity to do this... the picture while excellent does not in any way portray that which you write so for me it has nothing to do with the text. Had you included elements of oil , money , power , elitism etc , into the picture I could understand but to take a normal photo and then add to it a political statement is not the same
Ronald Magne D.
Halloen kan dere ikke norsk....
Jeg syns bildet ditt er flott
Arve K.
Vakkert bilde av et vakkert bygg som vi helt sikkert kommer til å få mye glede av.
Bente K.
Flott bilde av den nye operaen. Du sammenligner med Titanic, der treffer du.

En debatt om hvorvidt det var riktig eller ikke å bygge en opera blir fåfengt nå. Det toget har gått. Hvorfor ikke velge å se det posetive i at Oslo har fått en bygning de kan ha glede av i mange år?
Hilsen Bente
Edmund M.
Hmm.. Jeg vet ikke om jeg skal kaste meg ut på en diskusjon vedrørende
politikk, kultur, økonomi og arkitektur. Men om bildet kan jeg si at dette er et
helt ordinært nattfoto/arkitekturfoto, noe fotografen helt sikkert er klar over.
Men om jeg skal driste meg til si noe, så vil jeg samtidig stille spørsmålstegn
ved andre historiske byggverk i Norge. F. eks. Nidarosdomen. Disse byggene
var i sin tid mye mer pompøse og kostbare å reise enn misfosteret i Bjørvika.
De tok i enkelte tilfeller flere hundre år å bygge, og gjorde nok sitt til at et
stort antall av landets borgere måtte leve i fattigdom. Kostnaden på
operahuaet i Bjørvika i dagens norske økonomi blir som et musepiss i
havet å regne. Poenget er at det i dag koster et ukjent antall kroner å holde
disse gamle byggene/ruinene i stand. (se domkirkeruinene på Hamar.)
Er det mer riktig?
At man har sykehuskøer og dårlig eldreomsorg skyldes ikke byggverket
i Bjørvika, men at man i dagens samfunn generelt bedriver et elendig politisk
og økonomisk håndverk. Politikerne og økonomene er ganske enkelt ikke i
stand til å forvalte de enorme verdiene våre på en gode måte.
(Uff, der ble jeg lurt utpå likevel, gitt..)

Mvh.
Edmund
Odd Tore S.
Et skikkelig imponatorbildet fra operabyggets sukkerside.
Personlig ville jeg dempet høylysene noe her, det kan bli for strålende. Sannsynligvis er to eksponeringer nødvendig.
Det var om hensikten var å gjøre Sydney rangen stridig om hva som gir mest imponatoreffekt.
Ut fra underteksten din kan jeg forstår valget du har gjort. Kanskje ville jeg spedd på med svært liten blender eller stjerneeffektfilter. Måtehold tjener ingen hensikt da.
Et imponerende bygg sett fra denne vinkelen, men overgangen mellon bygg og sjø minner meg om hekken på hvalkokerier der man trakk hvalen opp for flensing. Den får ikke plusspoeng av meg.
Jeg har vært opera- og ballettinteressert siden realskolen og de kulturdryppene vi ble påtvunget der. Jeg synes at ny opera var på tide.
Når det gjelder ambisjonsnivå og pengebruk vil jeg egentlig bare si at andre prosjekter av større samfunnsmessig nytte har blitt utsatt pga opphetet entreprenørmarked og høye priser. Jeg begriper ikke at politikere ikke utnytter ledig kapasitet i perioder hvor det er det til å bygge og vedlikeholde i stedet for å kjøre gjennom prestisjeprosjekter som dette når det er ekstra dyrt.
Odd Tore
Ketil K.
Takker for kommentarene her. Når det gjelder bildet er det med hensikt gjort noe mer ''strålende'' enn nødvendig, jeg ville ha frem effekten av den strålende endelikt-virkningen bygningen gir. Det er dessuten faktisk et HDR bilde.

Jeg klarer ikke å se noe enhetlig byggverk, selv ikke fra smørsiden. I belyst form som her blir linjene sprikende og tilfeldige, og på ingen måte samlende eller gjentagende. Gjenkjennelsesfaktoren og identfikasjonsevnen er nærmest lik null. Et tragisk monument over norske politikere som ikke mestrer oppgavene de har påtatt seg. Likevel er bygget i seg selv sikkert praktisk og bruksvennlig, med god akustikk osv. Det skulle bare mangle ut fra kostnadene. Vi får håpe det blir en bruksmessig suksess og at borgerne får noe igjen for investeringen.

Alle de vakre ord som fremtredende personer i høflighet lirer av seg ved åpningen lyder hule i mine ører. Det er leit vi ikke fikk en bedre løsning.
Kjell G.
Bildet ble vel som ventet når en dyktig fotograf skal gjøre en standard ting. Jeg er enig i at høylys kunne vært dempet.

Jeg er for øvrig også enig i at det er noe rart med fordelingen av offentlige midler her til lands. Mulig det var riktig å bygge ny opera, men jeg synes mange ''småutlegg'' burde vært på plass først. I dag hørte jeg i nyhetene på NRK om en døende mann som ble flyttet frem og tilbake på et sykehus fordi man skulle spare penger og holde avdelingen stengt i helgene.

Verdens rikeste lands sparegris lider vel til slutt samme skjebne som luen til Ingerid Sletten av Sillejord!

Det jeg er mest enig i av de uttrykte meningene i innleggene ovenfor, er at en fotograf selvfølgelig ikke bør holde tilbake sine meninger, det være seg politiske eller alle andre, i sine bildemessige uttrykk.

mvh kjellg



Dag T.
Til bildet: Teknisk perfekt kjedsommelighet.

Til politikken: legg sammen kostnadene til alle Norges folketomme idrettsarenaer og -haller, legg til sponsingen av de som skulle ha trukket publikum til dem, så får du helt andre beløp enn vi snakker om her. Fint at opera- og ballett-elskerne har fått sin Ullevål eller Bislett Stadion.

Ullevål Stadion er symbolsk nok innehyllet i og skjult bak kommersielle bedrifter, og Bislett stadion er symbolsk nok sterkt navlebeskuende med en tjukk stygg mur mot omverdenene og alle blikk vendt innover. Operaen har i motsetning til de to andre sider ved seg som kan glede de som ikke er interessert i det tiltenkte innholdet.
Tom T.
Meeeget bra Kjetil!

Både bildet, og ikke minst følgeskriften, som jeg absolutt deler med deg. :-)

Nå kan det vel muligens sees på som utidig, under en billedkomentar til en dyktig fotograf, å nevne tidligere komentatorer, men det ser for meg ut som om Dag Thrane fremdeles er noe bitter for sin skole-innsats i gymnastikk!

(Lar det foreløpig ligge der, da dette passer best i en ny tråd.) :-)

Mvh
Tom

Dag T.
Hm , mine gymnastikkopplevelser var trolig hyggeligere for meg enn dine timer i musikk .-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu