Stavnen
Bildet inngår i albumet Brørvikskuto - I 1995 startet Hans Brørvik fra Gammersvik på Osterøy i Vaksdal kommune, arbeidet med å bygge en kopi av en gammel trefrakteskute. Han var da 75 år gammel, og har drevet som snekker og båtbygger hele livet. Det var mangelfullt med tegninger og dokumentasjon for byggingen, men ved hjelp av gamle bilder og rester av en båt, klarte Brørvik å gjøre dette flotte arbeidet. Han gikk selv i skogen og valgte ut trærne til materialet, og var alene om å bygge båten. I 2000 fikk han Vaksdal kommunes kulturpris for dette arbeidet. Skuten ble sjøsatt 27. juni i år, og døpt ved Stamnes kai 30. juni. Båten er 40 x 17 fot. Materialet er furu og eik. Skuten er overtatt av stiftelsen "Skutefolket", og skal brukes i turistøyemed. Den skal etter sigende være sertifisert for 40 mann med oppakning…

Søndag 11. august i år var det stort oppslag i avisen Bergens Tidende om at skuten var brukt til brureferd i Osterfjorden. Veldig romantisk.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger422
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Eskil O.

Sjøsetteing på gang? Veldig fine former, godt gyldent lys.Litt hardt lys, kanskje?.

Eskil.
Jan K T.

Ikke samme gløden i fargene her som i ditt forrige bilde. Komposisjonen ble heller ikke like spenstig. Mangler det lille ekstra som ditt første bilde hadde.

Vet det ble mye kritikk her, men så var også ditt forrige bilde veldig bra (tenkte jeg skulle ta frem den gode gamle klisjen om en velkjent skihopper, men... :) ).
Torunn B.

Hei dere!
Takk for kommentarer. Helt greit med kritikk. Ja, det er sjøsetting på gang. Det skjedde ca. kl. elleve om kvelden. Ser også selv at det bl.a. kanskje er litt utbrent på noe av treverket, og at fargene og kompet er litt annerledes. Men det er ikke så mye å gjøre med nå. Syns selv det er en litt fin vinkel. Jeg har flere bilder fra samme begivenheten, av forskjellig kvalitet og innhold. Velger å presentere dem som en slags dokumentarisk serie. Skulle kanskje lagt det under kategorien presse?

Torunn ;-)
Jan K T.

Hva med å prøve å beskjære bildet litt på høyreside slik at tauet ender opp i høyrehjørne?

Og muligens litt beskjæring i bunn også.

Jeg synes båten kommer mer i fokus da.
Eskil O.

Ikke meningen å kritisere, syns du har et gyldent fint lys, litt hardt kanskje, men absolutt bra.

Eskil.
Frank W. G.

En ganske fin stemning i bildet. Kunne kanskje tenkt meg at fotografen hadde stått litt høyere og mer til venstre. Du hadde da fått med deg litt av miljøet fra huset, og skimtet litt av båtens innhold.
Men ellers fint lys og god balanse i bildet.

Frank
Avsluttet .

Jeg syntes det er en flott vinkel, men er litt nyskjerrig på hva som er lenger til venstre. Det ser ut som en rolig sjø, og jeg tror det hadde gjort seg å fått med mer av den.

Mvh
Terje
May-Lise L.

Liker bildet, men er enig med JKT om beskjæringen.
Torunn B.

Takk for hyggelige kommentarer og saklig kritikk.
Vedr. beskjæring, så har jeg lest et sted at man skal prøve å unngå at noen linjer ender rett ut i et hjørne.

Til Frank: I teorien har du kanskje rett, men da måtte jeg hatt stylter og stått ute i sjøen ;-)

Ellers syns jeg at båten fyller såpass mye av bildet at den kommer godt nok i fokus som den gjør. Hadde også lyst til å vise underlaget, og få en litt uvanlig vinkel. Men smak og behag er jo så forskjellig. Enig i at lyset kanskje er litt hardt.

Torunn ;-)
Hans- Georg S.

Fin skildring av et trebåtmiljø.
Frank W. G.

Du kunne jo leid deg en mobilkran med køyr ;-), men det hadde du ikke tenkt på , tenker jeg!

Frank
Torunn B.

Takk, Hans-Georg. Hyggelig!

Og Frank... hehe, nei du - DET hadde jeg ikke tenkt på ;-) Og søren - nå er det for seint. Men jeg har et annet bilde som er tatt mot land da jeg var ute i en annen båt litt senere - som forresten også er en båt som Brørvik har bygget... Om du venter, så får du se.

Torunn ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu