Skuto ved naustet
Her ligger skuten klar til sjøsetting. Den ble bygget i naustet i bakgrunnen.
Bildet inngår i albumet Brørvikskuto - I 1995 startet Hans Brørvik fra Gammersvik på Osterøy i Vaksdal kommune, arbeidet med å bygge en kopi av en gammel trefrakteskute. Han var da 75 år gammel, og har drevet som snekker og båtbygger hele livet. Det var mangelfullt med tegninger og dokumentasjon for byggingen, men ved hjelp av gamle bilder og rester av en båt, klarte Brørvik å gjøre dette flotte arbeidet. Han gikk selv i skogen og valgte ut trærne til materialet, og var alene om å bygge båten. I 2000 fikk han Vaksdal kommunes kulturpris for dette arbeidet. Skuten ble sjøsatt 27. juni i år, og døpt ved Stamnes kai 30. juni. Båten er 40 x 17 fot. Materialet er furu og eik. Skuten er overtatt av stiftelsen "Skutefolket", og skal brukes i turistøyemed. Den skal etter sigende være sertifisert for 40 mann med oppakning…

Søndag 11. august i år var det stort oppslag i avisen Bergens Tidende om at skuten var brukt til brureferd i Osterfjorden. Veldig romantisk.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Pascale B.

Svært vakkert arbeid og flott bilde som fortel om mykje kjærleik til båten.
Marius J.

Pent lys og fint bilde, men treverket nede i høyre hjørne ødelgger en del i mine øyne !
Torunn B.

Takk for kommentar begge to!

Pascale: Kjærligheten til båten kommere godt frem i selve byggearbeidet syns jeg. Jeg kjenner båtbyggeren, og vet hva slags forhold han har til dette. Så dette er personlig for meg også.

Og til Marius: Jeg syns bildet fikk litt dybde av å vise dette treverket. Men jeg ser jo at fargen og lyset er litt forskjellig fra resten av bildet. Jeg kommet til å legge ut flere bilder i denne serien.

Torunn ;-)
Morten M.

Jeg ser tre bilder. Speilingen, båten og båtbyggeriet bak. Det funker som ett også. Nydelig lys, - utrolig glød i treverket.
Morten
Jan K T.

Fine farger og pent lys.

Enig med Torunn at bilde får mer dybde ved å vise treverket i front, men det skiller seg litt ut. Prøv å justere på treverket i front slik at det ligner mer på naustet og bildet er i mål :) Ellers utrolig bra!
Avsluttet .

Fine farger med glød i, og flott dybde med at du ser igjenom bygget...mange elementer men likefult meget bra kompnert.

Flott historie du også forteller om.

Mvh
Terje
Torunn B.

Takk dere også. Hyggelig. Jeg kan prøve å justere lyset i treverket i forgrunnen. Dette bildet er tatt i langt utpå kvelden, og det var sterkt lavt lys. Kanskje kommer jeg med en versjon nr. to. Får se hva jeg får til...

Torunn ;-)
Torunn B.

Der var du og, Terje :-) Takk for kommentar.
Historien er hyggelig for meg og mange andre. Jeg glemte å skrive at de opprinnelige skutene blr brukt på 1800-tallet.

Torunn ;-)
Eskil O.

Hei Torunn, artig at du er tilbake, flotte farger, likte gløden i treverket og speilingene i vannet.

Eskil.
Povl Kjeld H.

Meget flot lys, utroligt flot billede med fine farver.
mvh - povl
Avsluttet .

Flott aftenstemning.

Fint å se bærekonstruksjonen på bygget fra denne opptaksvinkelen ! De kunne vært et motiv i seg selv.
Avsluttet .

Flott bilde som forteller litt om god gammel norsk håndverk.Fin komp med skogen,båtbyggeriet,båten og vannet,alle igrediensene.veldig fin farvegjenngivelse.

RK
Torunn B.

Hei, Eskil. Hyggelig med kommentar ;-), og dere andre også - takk skal dere ha.

Åsmund: Det var litt vanskelig å komme innpå naustet uten at båten skygget. Men enig i at naustet i seg selv er et flott motiv. Jeg har bilde av det fra en annen kant, men litt lenger unna. Får se hva jeg velger å legge ut etterhvert i denne seiren.

Torunn ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu