Etter solnedgang
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-30 15:15:53
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310608} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var et knakende fint nordlys! De sterke fargene gjør seg veldig bra, og jeg liker også at det skinner litt rølig til høyre i bildet. Det er med på å forsterke spenningen som ligger her, og gir ''mangfold'' i fargespekteret som er i bildet. Skarpheten er også veldig fin, og stjernene er ikke dratt ut. Et annet viktig element her, er selvfølgelig refleksjonen i vannet. -Kjempebra. Hvor er det?

vh ingebjørg
Anette L.
Hei Martin!
Dette var riktig så flott! Med aldeles nydelig speiling, utsnitt og hele komposisjonen.

Mvh Anette:)
Dag T.
Tja, etter å ha vært og sett på nordlys selv synes jeg dette blir for mye effektmakeri, at du har dratt for mye i spakene og oppnådd et nesten plastikkaktig uttrykk.
Jarle S.
Hallo i natten
Jeg er fascinert av nordlysbilder,men må si meg enig med Dag om at dette blir for mye effektmakeri.Jeg er overbevisst om at dette bildet hadde vunnet seg på å blitt behandlet på en mere skånsom måte,for utgangspunktet er absolutt noe å arbeide videre med,da dette bildet inneholder mange positive ingredienser.Med litt beskjæring i nedre del i tillegg så kan dette bildet bli riktig bra.
Hilsen Jarle
Finn M G.
Her er jeg uenig med Jarle: det å ha med speilbildet i sjøen er det som her skaper en meget god komposisjon. Men er enig i at fargene er for sterke og oppskarpingen er litt for kraftig. Hadde du justert for dette så hadde du fått et meget bra bilde!
Roar K.
Jeg likte bildet slik det er. Noen ganger, ikke alltid, kan det forsvares å dra litt i spakene for å forsterke naturens eget uttrykk. Jeg ville kanskje gjort det samme som author her hvis jeg fikk sjansen til et slikt bilde. Får ingen plastikkfølelse. Men smak og meninger er jo så mangt - og godt er det.

Jeg anbefaler.

Roar
Martin E.
Takk for kommentarer. Legger ved en ny verson som er ubehandlet. så kan dere bedømme mo det er for mye PS :)
Dag T.
Jo, jeg synes fremdeles at originalen er mer naturltro. Særlig blåfargen er for sterk i den behandlede versjonen.
Arve K.
Såvidt jeg kan bedømme er PS-behandlingen begrenset til å lysne bildet (ved hjelp av å heve mellomtonene i curves?). Dette fører som oftest til økt fargemetning, som muligens (ikke sikkert) kunne vært dempet noe. I tillegg burde oppskarpingen etter min smak vært noe mindre.

Alt i alt synes jeg resultatet er riktig så bra, og langt fra effektmakeri.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu