Granmeis
Fugl på kvist
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma HSM 300-800mm f5,6 APO DG
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
God dag Svein,

Stilig bilde av grenmeisen. Flott bagrunn og duse fine farger.

mvh
Tommy
Marius J.
Bra lys, bra skarphet, bra positur. Meget bra bilde av en liten krabat. Kunne gjerne hatt litt større dybdeskarphet, men regner med at det hadde senket hastigheten for mye.
Kristin S.
Dette var flott og noe annet en et rent artsbilde av granmeisa.
Ikke enkelt å få ''skutt'' disse i farta, så rask som de er.
Veldig bra.

Mvh kristin
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var kjempefint, Svein! Bildet har et svært behagelig helhetlig preg, og det er godt komponert. Men det som virkelig gjør bildet, er posituren med de utstrakte vingene. At hodet er så skarpt kommer også godt med, i tillegg til skjegget på bjørka. Veldig fint, og aldeles ikke bare en fugl på kvist..

vh ingebjørg
Stine J.
Hei Svein,

Et flott ''fugl på kvist'' bilde. Positur og valg av dybdeskarphet gir en spesiell stemning i bildet som jeg liker.

mvh Stine
Avsluttet .
Svært fin positur, men kvisten skaper litt for mye rot, og bakgrunnen fremhever ikke fuglen på noen spesielt god måte. En lovende skisse...
Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer alle sammen.

Større dybdeskarphet er nok ikke så lett å få til- her er det blendet ganske kraftig ned for å oppnå skarphet og dybdeskarphet, og vingene er ikke skarpe her grunnet bevegelse- noe jeg selv liker, men selvfølgelig kunne en variant med vingene skarpe og frosset også vært ett alternativ.

KSH: Ja, jeg ser det du nevner, og deler på mange måter synspunktene. Jeg har noen liknende med meisen mer fristilt og med en grønnlig bakgrunn som tydeliggjør meisen noe bedre, men ikke med helt samme positur. Og personlig liker jeg nok denne mer grålige bakgrunnen bedre- men kanskje kunne meisen skilt seg noe bedre fra bakgrunnen. Så hittil er dette min beste skisse av dette motivet i alle fall.

Mvh
Svein B

Rolf S.
En flott positur på meisen løfter bilde men bakgrunnen bak fuglen drar noe ned. God skarphet (har du brukt blitz ?) og ellers fine farger som står i stil til meisen.
Mvh Rolf
Svein B.
Hei og takk for kommentar Rolf. Jeg har ikke brukt blitz nei, her var sola framme og gav lys nok.

Mvh
Svein B
Carsten A.
Syns nok egentlig at dette passet svært så bra. Dette er vel heller ikke en fugl som oppholder seg i de mest ryddige omgivelser. Den meget dempete fargegjengivelsen tiltaler meg også, kanskje ville en rent monokrom presentasjon være svært virkningsfull her.

Ikke vesentlig, men jeg kunne godt tenkt meg litt finere detaljgjengivelse i fuglekroppen.

MVH CA
Svein B.
Hei Carsten, og takk for kommentar. Jeg er enig i at detaljeringen i selve fuglekroppen kunne vært adskillig bedre. Ellers godt å høre at du liker de sidene ved bildet jeg selv jobbet litt for å få til- mht bakgrunn og få farger. Vurderte en monokrom versjon, men jeg ble mest fortrolig med denne der de små gulgrønne lavdottene livnet litt opp.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu