Våren bruser i blodet
Til tross for nærmere -20 kalde grader på morgenkvisten gir vårsola utover dagen liv i sangsvanene, som med høye rop og gjentatte baksinger med vingene tydeliggjør sitt nærvær. Joda, våren bruser i blodet.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma HSM 300-800mm f5,6 APO DG
  • Brennvidde1120mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Annet1,4x konverter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310109} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Robin J.

Fint vingestrekk i pent lys. Skulle gjerne sett den rett imot da:) Mvh RJ
Arvid B.

Staselig positur på denne karen! Fint miljø som er veldig typisk for arten - snart drar den vel nordover for å hekke? Du har fått fram fjærdrakten godt i harde lyset, synes jeg. Meget god skarphet på fuglen, også på hodet som er lengst unna. Fin tekst til motivet.

mvh

Arvid B
Ann Kristin S.

Flott sangsvanebilde der den strekker seg mot sola. Jeg har sittet og sett på minst 100 slektninger av denne i dag i Glomma, - men de holdt seg på lang avstand desverre. Flott at du har fått den på brikka så flott og skarpt.
Fin bakgrunn med is og vann - fint lys.
Mvh Ann Kristin
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

Robin: Jeg fikk noen med strekk i mot også- men de ble ikke rare greiene egentlig. Likte dette best selv der den strekker seg mot sola.

Arvid: Ja, de haster jo videre etter hvert for å nå en kort men hektisk sommer i nord. Ett flott innslag er de den perioden de samles her i sør under trekkene vår og høst, det følger med de mye liv!

Ann Kristin: Her var de nok omtrent 40 stk denne morgenen, men de var spredt i mindre grupper og holdt konsert seg i mellom i en strekning på ca 1,5 km- rene korpset. Også her er sangsvanene svært sky, selv om de er blitt noe mer tolerante over for mennesker de siste 10 årene. Men under 200-300m slipper de ikke mennesker før de flytter på seg. Her kom de svømmende mot meg og tok en liten rast inne på isen ca 150m unna, ikke ofte de er så nær her. Jeg satt da selvfølgelig skjult.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Vårlig stemning i bildet, og jeg får følelsen av at sangsvanen lengter nordover mot hekkeområdene. Blir ikke helt fortrolig med at hodet kommer over iskanten på den andre siden av elva. Et litt høyere standpunkt hadde nok vært å foretrekke - Selv om jeg vet at det ikke er enkelt å ordne det på stående fot:)

God timing og bra lys i et trivelig bilde.
Svein B.

Kjartan: Takk for kommentar, og ja- jeg er helt enig....iskanten bak som ligger rett bak hodet/halsen irriterer også meg litt. Høyere, eller ett adskillig lavere standpunkt hadde nok gjort seg...men ingen av delene var mulig der og da, desverre.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Svein. Du har fått en herlig positur her, veldig passende tittel..! Jeg liker isflakene som ligger bak godt, men jeg kan nok si meg enig i de brytende linjene. Men jeg forstår det ble slik, og for meg ødlegger det ikke da jeg liker stemningen i bildet veldig godt.

vh ingebjørg
Odd E. k.

Hei Svein!

Artig å kunne se at våren er i anmarsj og at en kan få oppleve dette på nytt.
Flott positur på svana, der den strekker seg etter varmen fra vårsola og det å kurtisere overfor maken som sikkert kjenner stemningen på nytt. Upåklagelig skarpt og et fint lys inn på fuglen, der fjærdrakten kommer fint tilsyne. Liker gost skyggen til fuglen, isskorpene på vannet og de fine fargeskillene innover i bildet (bakgrunnen), noe som skaper en fin balanse og harmoni. Komposisjonen og utsnittet likte jeg også meget godt.

Ha en fin torsdag!

Mvh

odd E.
Morten W.

Jeg likte posituren svært godt. Vingene står liksom i stil med den oppbrekte drivisen ute i vannet. For meg et stort pluss.
Synes ikke bredden på andre siden trekker ned på dette bildet.
Hans-Jørgen H.

Hallo Svein!

Brennvidde på 1120mm ja...Ikke dårlig.
Ja, det går jo fint når du har så bra lys som du har her.
En flott positur på sangsvana der den virkelig bruser med fjæra og markerer seg.
Likte bildet ditt fra Lågen!
En toppers dag!
Hans-Jørgen
Svein B.

Heisann, og takk til dere fire siste også for hyggelige kommentarer.

Litt delte meninger rundt dette med iskanten bak svana, og slik vil det jo lett være. Uansett, takk for nyttige innspill alle sammen.

Mvh
Svein B
Fredrik S.

Heisann!

Vakkert av sangsvana, der den strekker og brisker seg.
Godt våren er på veg! :)

Likte dette. Flott lys, og god eksponering.
Bakgrunnen bak hovudet kunne nok vært bedre, men det speler ikkje så stor rolle. Fortsat god helg!

Mvh Fredrik S
Kjell G.

Veldig sprek positur. Jeg likte også isen som indikerer at det er skikkelig kaldt.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu