Gråspurv- Passer domesticus
Fra å ha vært en av landsbygdas vanligste fugler er gråspurven i løpet av de siste tiårene blitt en art i kraftig tilbakegang, og finnes nå bare sporadisk på relativt små og spredte lokaliteter her i Gudbrandsdalen.
Bare ett artsbilde- ''fugl på kvist''.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma HSM 300-800mm f5,6 APO DG
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309240} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Monika Frisvold V.

Hei
Denne har jeg ikke sett i heile vinter...
men så snart det blir liv å røre på bryggen
på Åndalsnes yrer det masse tamme slike....
spiser fra små barnehender.....
fin skarphet og dus fin bakgrunn...
mvh monika
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Svein. Det er ingen tvil om at Gudbrandsdalen har mye å by på... -Jeg tror ikke jeg har ikke sett denne fyren live noen gang, men det er en svært fin og behagelig ''farget'' fugl. Her har du fått den i en fin positur, og det ser ut som han koser seg i finværet. Teksnisk sett er det ikke noe å klage på, og bakgrunnen er særdeles fin og vårlig. -Herlige toner med god overgang. Kvistene er også fine.

vh ingebjørg
Ann Kristin S.

Enig med Monika - hvor har det blitt av denne koselige krabaten?
Også enig med Monika i at dette bildet har flott skarphet og behagelig bakgrunn.
Flott!
Mvh Ann Kristin
Jan Inge K.

Flott bilde av en art som dessverre blir skjeldnere å se her opp også...
Odd Sverre F.

Flott bilde av gråspurven med den bakgrunnsfargen . Tilbakegangen av arten er vel sammensatt . Når folk legger/bytter til nye tak på hus/bygg så tettes det nede ved raftene/takrenner og gråspurven har da ikke mulighet til krype inn og hekke mellom f.eks . bølgetternitten som det var mye av på 70tallet og byggeboomen den gang - og hva med tette søppeldunker av plast , ikke en brødskalk tilgjengelig rundt disse lenger .

Hilsen Odd S. Fostervoll .
Svein B.

Heisann, og takk for kommentarer alle sammen.

Som flere av dere bekrefter, gråspurven er blitt borte eller minket i antall de fleste steder. Og som Odd Fostervoll beskriver så er nok menneskers modernisering mye av årsaken. Her i området var det korn på nesten hver en låve før, og gråspurvene var i flokker på hver gård. Hulrom i ''halvskrøpelige'' bygninger ga mange hekkeplasser- og gråspurven kunne ha ungekull nesten året rundt. Slik er det ikke lengre. Søppeldunkene har jo vært fast matplass for gråspurvene rundt omkring- men med nye tette dunker og bedre avfallshåndtering rammer dette igjen gråspurven. Denne krabaten her fant jeg i dag i ''endestasjonen''- ved søppelplassen. Så den har tilpasset seg, og flyttet etter maten. Må innrømme jeg la igjen en god kilo med havre til dem....litt avveksling fra søpla i påska...;)

Mvh
Svein B
Aleksander M.

Hei
Enig i din egen vurdering her, ''bare'' et artsbilde. Bakgrunnen er imidlertid flott, litt uvanlige farger har den også og det gjør bildet verdt en titt! Den tekniske utførelsen er topp!
For noen årsiden var gråspurven på fuglebrettet her, men den har ikke vist seg de siste årene. Kanskje det er derfor...?

P.S. Er litt spent på om du fikk bilder av den oteren?

Mvh Aleksander
www.almyfoto.com
Bjørn-Atle A.

Fint bildet av spurven. Likte spesielt den orangeaktige bakgrunnen som står fint til fargene på fuglen. Gråspurven er dessverre gått kraftig tilbake også her på bergenskanten.
Eli B.

Hei, flott bilde du har av spurven. Jeg har begynt å savne denne jeg også, der jeg bor i Oslo var det mye av denne for noen år tilbake, men nå ser vi den nesten ikke, det virker som blåmeis og kjøttmeis har tatt over. Synd for den er en artig skrue. Håper den ikke er på vei til å dø ut.

mvh Eli
Liv F. D.

Hei Svein.
Et nydelig bilde av gråspurven. Fantastisk fint lys på bakgrunn og skarpt og fint av fuglen.
Her hos meg er denne veldig vanlig. Jeg har besøk av disse gråtassene hver eneste dag. De er skikkelig søte.
mvh
Liv '')
Fredrik S.

Hei!

Veldig synd at bestanden minker, flott fugl er det i alle fall.
Syntes også bildet er meget bra, med ein herlig bakgrunn.

Fint lys!

Mvh Fredrik S
Knut Børge S.

Hei Svein!

Fint utført artsportrtt av gråspurven. Teknsik på topp som vanlig fra din side. Falt for en meget flott bakgrunn.

mvh KBS
Rolf S.

Flott skarpt artsbilde av Gråspurven, bakgrunnen er med på å heve bilde mange hakk.
Mvh Rolf
Ronny A.

Hei Svein.
Et godt bilde av gråspurven med en nesten ''påskebakgrunn'':-) Gråspurven har dessverer gått mye tilbake i Norge de siste åra, ikke like lett å se på plasser den før var vanlig.
mvh Ronny
Svein B.

Hei, og tusen takk for kommentarer alle sammen.

Liv FD: Det er flott å høre at gråspurvene holder stand hos deg. Den ser jo ut til å klare seg bra en del steder, der den kan være tallrik- gjerne sammen med pilfinken. Du steller nok godt med de siden de er trofaste hos deg.

Uansett- naturen er alltid i endring, og kanskje var gråspurven unaturlig tallrik en tid også? Ikke usannsynlig det heller...

Mvh
Svein B
Arvid B.

En godmodig og ''roinnlætt'' gråspurv du presenterer her, Svein! Herlig positur og fint uttrykk. Meget god skarphet. Omgivelsene er nydelige; greinene står fint til fuglen og bakgrunnsfargen er bare nydelig. Fint du tar deg tid til å lage en tekst og fortelle litt om arten. Her er det ikke mye gråspurv å se for tida, men gulspurven finnes i flokker i rikelig monn.
Gråspurven kalles gjerne ''husskaill'' på Fosen hvor jeg kommer fra. Tidligere hekket den gjerne under takstein, i mønekasser ol. Kanskje har dagens byggemetoder gjort det vanskelig for gråspurven å finne redeplasser?

Uansett - denne var såpass bra gjengitt at jeg vil gi deg en anbefaling, Svein!

mvh

Arvid B
Kjell Sigurd S.

Meget pent portrett av gråspurven i sitt naturlige miljø inne blandt kvist og kvast. Skarpheten sitter som et skudd. Herlig bakgrunn. Ikke mye å utsette på dette.

Kjell S
Tommy S.

Hei

Fint bilde av gråspurven i stolt positur.
Detaljene i fjærdrakta kommer fint frem, og jeg likte spesielt godt bakgrunnen i dette bildet.

Tommy S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu