Det var en gang...
Midt i Bergen sentrum står dette lille huset - fraflyttet for generasjoner siden. Treet som lenge sperret inngangsdøren er saget ned. Det gamle kontor-skiltet er fjernet. Tenk om huset hadde kunnet fortelle...
Bildet inngår i albumet Arkitektur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-21 00:12:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon Nikkor 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Lars-Anders M.
Bra tekst til bra bilde.Ok.
Jani F.
Hei Tove! Eg kunne godt tenke meg å finne tid til å hive meg på toget og fotografere litt i Bergen by! Veldig kjekt å forevige slike gamle bygninger. Syns utsnittet ditt er bra her og flott at du har fått med namneskiltet. Sitt og lurer på kva det betyr det som er tagget på veggen. Morsomt med det skeive vinduet. Fine fargetoner. Likte dette Tove:)
Oj, det vart mange korte setninger på ein gong!;)... Mvh Jani
Tove H.
Tusen takk for fine tilbakemeldinger, Lars-Anders og Jani! Det som ser ut som tagging, Jani, er lys. Jeg har gått og sett på dette huset i årevis og lurt på hvorfor det står tomt - og hva det har rommet av historier. Kjekt at dere likte bildet.
:)Tove
Reidar N.
Hei Tove!

Ja det står mange slike gamle hus rundtom med kvar si historie. Ein kan berre prøve å sette fantasien i sving og la blikket leite i alle dei flotte utsnitta eit slikt byggverk byr på. Det har du klart bra her synes eg.

God påske

Reidar
Turid L.
Hei Tove

Et flott bilde fra et kjent sted.
Har selv vært i Bergen og fotografert alt fra gamle hus til rustne spiker.
Liker slik gammel arkitektur.
Ser frem til mai for da skal jeg dit igjen.


mvh Turid
Dag I.
Hei Tove

Fint bilde som forteller mye. Bra at du skriver litt om historien slik at vi får et innblikk i den. God komposisjon som krever litt mer enn et blikk for å se alle detaljene.

Hilsen
Dag
Avsluttet .
Herlig fotogen vegg med masse historie.
Fine farger og god komp.
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Herlig forfall, der grønn mose og sopp er i ferd med å innta Grønnevollen... :) Ble sittenede å studere detaljene i vinduet, speiling eller innendørs...?

God påske!

Erik
Tine F. B.
Bra bilde, mange fine detaljer her. Har hengt meg opp i speilingen og synes jeg kan ane konturene av en kropp, kanskje en gjenglemt beboer? Trist at det ikke blir bevart.. Mener å ha sett både huset og gatenavnet fra tiden jeg bodde i Bergen, men klarer ikke helt å plassere det nå. Hvor er det? God foto-påske! mvh Tine
Liv F. D.
Hei Tove.
Jeg kan fornemme den gamle lukten når jeg ser dette bildet. fint dokumentert dette Tove.
En fin påskeuke til deg!
mvh
Liv '')
Tove H.
Tusen takk for fin respons, Reidar, Turid, Dag, Tone S, Erik og Tine! Huset står i Marken i et smau. Det er speiling - og inne ser vi i kanskje en fordums beboer?
God fotopåske til dere!
Hilsen Tove
Tove H.
Tusen takk til deg også, Liv! Glad for at du likte bildet. Ha en fin påske!
Hilsen Tove
Eli R.
Syns at dette var kjempefin og fornemmer også lukten! Jeg skulle gjerne sett bittelitt luft til venstre for skiltet. Og så syns jeg at bildet nesten ser ut til å da mot venstre men det er sikkert det skjeve vinduet.
Thorbjørn R.
Fin dokumentasjon i perfekt utsnitt. Bra sett. Mange ville bare gått forbi dette med kameraet rundt halsen.

Mvh Thorbjørn
Per Einar G.
Hei Tove!

Flott gammel arkitektur, liker skiltet og det grønnlige skjæret i bildet. Flott er det at du også har fått fram skjevheten i vinduet. Enig med Thorbjørn om utsnittet!

Trivelig påske til deg!

mvh

Per E.
Inge S.
Hei.
Et bra motiv som forteller mye, som for eksempel at snekkeren
ikke var så nøye før i tiden :-)
Bra Tove.

Mvh Inge
Tove H.
Tusen takk for fine kommentarer, Eli, Thorbjørn, Per Einar og Inge! Kjekt at dere likte bildet. Ja, bildet forteller noe om snekkeren også...
Ha en strålende påske!
:)Tove
Avsluttet .
Hei Tove.

Er så enig med Per Einar her.

Meget godt observert og utført.

Hilsen fra Eivind.
Ole-Kristian T.
Kult bilde, liker motivet og komposisjonen. Herlige farger og lys, skikkelig ''slitt'' uttrykk på dette huset, som har sett sine bedre dager :)
Chr. G.
Hmm, nei jeg vet ikke helt gitt. Jeg synes det nok er litt trangt i topp og bunn, samt på venstresiden. Det tror jeg jég ville gjort annerledes. Forøvrig så er det jo ''bare'' en vegg (selv om den er fin og sikkert har sett mye) og det er vel begrenset med fotografiske krumspring et slikt motiv inviterer til, samt rom for personlig signatur. Men det er jo forholdsvis grei skuring å komme med noen overfladiske kommentarer slik jeg har gjort nå.

Egentlig så tenkte jeg å forsøke meg på Tommy Næss' bilde nr. 367408 men kom forbi dette i farten. Jeg tror heller ikke jeg har mobilisert nok mot til å gå løs på Tommy sitt ennå. Det blir som med tannlegebesøket i barndommen, jeg fant alltid på en unnskyldning (for eksempel at jeg ikke rakk bussen) slik at jeg ikke nådde fram til timen (men det hente jo jeg kom meg dit, og jeg har fortsatt pene tenner). Noen andre som våger å ta en tur til tannlegen?
Dag T.
Det skjer noe med refleksene på veggen som irriterer, som om du har skrudd opp kontrastene for mye og enkelte farger har ''klippet''. Siden dette skjer på høyresiden virker venstresiden tom og unødvendig, noe jeg tror du kunne unngått med annen effektbruk.
Tove H.
Takker så mye for gode tilbakemeldinger, Eivind, Ole-Kristian, Chr. og Dag! Fint å få høre ulike meninger. Jeg har nå lagt ut en versjon hvor jeg ikke har rørt kontrasten. Ser noe slurvete klonearbeid etter ''bruks/husnr.'' på v2.
Hilsen Tove
Chr. G.
Ehh, det hadde nok ikke så stor effekt på meg. Veggen er forstatt fin, men som fotografi blir det jeg ser litt vel tynt synes jeg.
Stine J.
Hei Tove

Komposisjonen i v2 er bedre enn i v1 fordi du får litt mer luft til venstre for skiltet og over døren. Fargene er rimelig forskjellige i de 2 versjonene, hvor v2 ser mest ''naturlig'' ut.

Slike vegger kan være spennende fotomotiver, så også her.

mvh Stine
Stig Børre E.
V2 ble fin. Liker fargene og kontrastene godt.
Syns du har fått mye ut av dette motivet.

StigB
Tove H.
Skjønner hva du mener, Chr. Ulike syn er ok.
Fint å høre at dere likte v2, Stine og Stig Børre!
Tusen takk for fine tilbakemeldinger!
Hilsen Tove
Øyvind T.
Tusen takk! Dette var magisk - både for meg og kona!
Tove H.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Øyvind!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu