Sterk kuling og soloppgang
Etter nattens vær med stormkast og strømbrudd var det OK at det løsnet såpass med snø på ett vindu at vi kunne skimte soloppgangen i føyka.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMange detaljer og lysspill i snøen forsvant da bildet ble redusert fra 1,4 mb til < 0,3 mb. Dette gir inntrykk av manglende kontrast og skarphet her.
    Men slik er livet på dotten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger425
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Rolf S.
En fin stemningsrapport.
Ikke noe problem å få snøfykeopplevelse av å titte ut av dette vinduet. Føler også samtidig ''velbehaget'' ved å bare kunne ''kule'n'' foran peisen. ( Men du verden for noen motiver man kan få om man klarer å bryte seg ut )
Fin kontrast mellom blåtonene i snøen og den gyldne soloppgangen.
Rolf
Lars-Anders M.
1 Kor 13,12 Nå ser vi som i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt. Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg forstå fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.

Syns denne tekst passer godt til ditt bilde.
Tove H.
Det var jo vakkert med et glimt av den gyldne soloppgangen midt i de kalde vinterfargene på ruta. Synes Lars-Anders tekst passet, det var nor religiøst over bildet, et glimt inn i noe guddommelig...
Hilsen Tove
Tor Olav O.
Jeg er enig i det som er nevnt. Styrken ligger i kombinasjonen av varme og kalde farger + godt flatebruk. Stussa først litt mht hva jeg egentlig kikka på. Det gjør det også bare mer spennende. mvh Tor Olav
Inger-Lise S.
Et annerledes og riktig fint bilde! Både behagelig og delikat, kombinert med kulde. God bruk av bildeflaten. Soloppgangen du har fanget midt oppi det hele og de vakre fargetonene sammen, gjør dete til et meget bra bilde,-samtidig som du gir oss en godt dokumentert rapport! Dette var kreativt og spennende!
Flott!

Inger-Lise
Avsluttet .
Et flott og velkomponert bilde fra deg Odd Tore.

En god Saugerud vil jeg si.

Kreativt!

Hilsen fra Eivind.
Ole-Kristian T.
Absolutt et severdig bilde, med nydelig tekstur i isen og snøen, og med soloppgangen som et spennende lyspunkt. Jeg anser gråfargen rundt bildet som varmgrå, og at den kræsjer med de kjølige fargene i bildet. Ville valgt hvit bakgrunn. Veldig kreativ ide og bra gjennomføring av bildet synes jeg :)
Thorbjørn R.
Anderledes og spennende soloppgang. Bra formidlet.

Mvh Thorbjørn
Stig Børre E.
Pent og kreativt. Mangler litt på kontrast og skraphet.

StigB
Venche J.
Her støtter jeg meg til kommentaren fra RS. Håper på ''etter-bilder''.

Wenche.
Odd Tore S.
Takk for kommentarer!
Jeg tok mange utebilder etter dette, men 15-20 m høy føyke har ingen struktur og bildene blir bare hvite og uskarpe. Det var forresten helt blå himmel da dette bildet ble tatt også, det er føyka som gjør soloppgangen så diffus og dempet.
Kontrast og skarphet var der inntil komprimeringen fra 1,4 mb til 0,3 mb. Klart slikt kan fikses ved å bruke større r under oppskarpingen og skarpe opp hardere, men da fjernes samtidig de nyansene som jeg setter pris på. Vel, borte ble de i alle fall, men nå synes jeg at de forsvant på en ærlig måte uten å bli erstatte av ''grov'' kunstig skarphet og kontrast.
Odd Tore
Kjell G.
Jeg synes dette er godt laget. God komposisjon og delikat fargespill mellom varmt og kaldt.

Og, for øvrig: God påske!

mvh kjellg
Ivar B.
Fin stemning og blanding av varmt og kaldt i bildet. Kontrastnivået synes jeg er pent. Jeg synes derimot at presentasjonen blir noe for uskarp. Bilder med mye detaljer er vanskelig å få gjennom på en god måte med de strenge størrelseskravene. Mvh Ivar.
Roger K.
Hei hei, Odd Tore!
Tror sannelig at du vegret deg for en tur på yttersiden her :-). Nåja det er ikke alltid like kjekt å dra med seg kameraet på yttesiden når det kover som verst, men allertiders å holde seg innendørs med litt peiskos. Slik skal det være og mulighetene ser det ut som du har tatt vare på fra innersiden med ditt kamera også. Mister litt struktur i sneen på ruta noe som nok er naturlig i dette tilfellet. Fokksnø som legger seg på glassruta til et varmt rom mister fort struktur i en svak smelting. Tegningen er der i de forskjellige snølag med en gryende mårrasol som nok tegner til en forventning for dagen. Godt oppservert.

Mvh Roger
Anne-Lise S.
Flott stemningsrapport dagen etter en stormfull natt dette her. Liker spesielt kontrasten mellom det kalde og det varme her. Spennende detaljer i snøen på vinduet mot den mer duse verdenen utenfor. Selve vindusåpningen mot verden kan minne om et flippet Afrika...

Anne-Lise
Steinulf L.
Ser ut til at det ligger an til mye neglesprett i din påskeferie. Fin situasjonsrtapport og vakre farger.
Ann F.
Et artig kikkhul ut på verden gjennom en beskyttende rute med utsikt.
Fine vargetoner mot hverandre.

Sitter igjen med et lite spørsmål: hva er det som er i fokus her? Etter en stund begynte jeg å lete etter noe skarpt, hva som helst, men fant det ikke.

mvh Ann
Svend Wiig L.
Hei Odd Tore!

Sitter du fast på fjellet, i en gammel saab......!``?
Vel overstått påske!??

Et behagelig vinterbilde tatt fra gjennom noe så enkelt som et vindu!
Flotte strukturer i snøkrystallene som rammer elegant inn det nydelige lyset fra horisonten!

Flotters!

Mvh Svend
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Nei, jeg har ikke sittet fast på fjellet, har vært hjemme, på jobb og marka. Jeg liker mer ro i naturen enn fjellpåske gir, og håper på en uke på vidda neste uke.
Hva er skarpt her?
Fokus er på kladden foran sola, overgangen mellom glass og snø. Men lett snø og is med uregelmessigheter inne i isen virker aldri skikkelig skarpe.
Der hvor øyet hele tiden stiller skarpt i forhold til det vi ser på, må kameraet nøye seg med en 2-D gjengivelse av former som ligger oppå hverandre og er delvis gjennomsiktige og gjennomskinnelige. Selv med tilstrekkelig dybdeskarphet ser det uskarpt ut.
Det blir heller ikke bedre av at bildet både downsamples og komprimeres så sterkt som her.
Jeg har sett det samme også på isroser, som nesten ikke har tykkelse, men likevel bare er skikkelig skarpe i kantene. Her, hvor det er løssnø og ikke is, er også kantene mindre bra definerte.
Pr i dag er det bare slik det er. Gode tips om undre mottas med takk. Men USM med stor radius er ikke min sak, den reserverer jeg til andre formål hvor det er akkurat den typen overdrivelse jeg ønsker.
Odd Tore
Bergliot E.
Hei,
Flott formidlet vinterstemning her. Gla det våres i bakken nu fremover for dette så skikkelig kaldt og guffent ut.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu