Arkitektur
Begynner denne serien med arkitektur i et moderne uttrykk. Bildet beveger seg i retning av abstraksjon. Bruken av flater og kontraster er framtrendende i den autonome kunsten fra forrige århundre. Kanskje er inspirasjonen hentet derfra.
Bildet inngår i albumet Arkitektur - Arkitektur er spennende! Jeg har opp gjennom årene vært mest opptatt av ''gammel'' arkitektur om det så er gamle kirker, sveitservillaer eller våningshus på gamle gårder. Mitt mål er å legge ut et mangfold innen arkitektur, der også det moderne får sin plass, om det så er i glass, betong eller stål.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-11 23:24:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-13 01:07:10
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger602
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307368} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Anders M.

Stilig komposisjon og fargekomp. Ser ut som bildet heller litt mot venstre. (hvis man ser ut i fra taket). Kan eventuelt ''rette'' det opp med Transform-Perspective. Fine gjentakelser og linjer.Likte dette...
Mvh_AM_
Steinulf L.

Fint gjengitt.
Gjermund H.

Hei Ole-Kristian
Liker dette :o) I forhold til Anders` kommentar om venstrehelling synes jeg du har valgt rett ved å følge vinduskarmen i underkant av bildet. Fine linjer, farger, og godt sett utsnitt

Gjermund
Avsluttet .

Tøfft,enkelt med flotte farger og linjer:-)
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Takk for hyggelige kommentarer på dette for meg litt annerledes bilde, spennende med noe nytt :) Til Anders og Gjermund: Ja, det er noe som ikke er 100% rett, men jeg har rettte det opp i forhold til de vannrette linjene, så jeg tror jeg får la det være som det er :)
Synne H.

Hei Ole-Kristian !
Må bare takke for hyggelige tilbakemeldinger på mine bilder i går, og samtidig legge igjen noe hos deg.. dette var bare rått !
Skikkelig skarpt komponert med linjene og fargene. Hvor er det tatt hen ? Du har jo vært veldig heldig med motivet.. Eller så har du bare vært flink med utsnittet. ;-)
Er dog enig i de andre over at bildet heller litt til den ene siden. Hadde vært noe å sett en versjon du hadde prøvd å rette det litt opp.

Mvh Synne.
Tom T.

Knall dette. Flott komposisjon, bra uført arbeid.

TomT
Eli B.

Her var det mange fine linjer, firkanter og farger. Helhetlig sammensatt som faktisk gjør bildet spennede. Den gule stripen markerer en overgang og er vel kanskje den som etter mitt syn hever bildet mest. Også ''firkant vinduene'' gjør sitt synes jeg. Bra komponert dette.
Jorunn L.

Eit forfriskande bilde. Reint og klart med gode fargar og fine former. Dette likte eg.

JorunnL
Ole-Kristian T.

Takk til Synne. Tom, Eli og Jorunn for kommentarene, jeg setter stor pris på det! Synne: Bildet er fra terminalbygget til DHL (transportfirma) på Berger i Skedsmo :)
Roald M.

Hei. Du har hatt et skarpt øye ved komposisjon, linjer og farger her.
Bildet falt absolutt i smak....

Mvh.

Roald Mikkelsen
Ivar B.

Gratulere som ukens fotograf! Synes dette er vellykket i fargebruk og ren enkel komposisjon som bare spiller på linjer og form. Mvh ivar.
Stig Børre E.

Vellykket og enkelt. Syns farger og linjer spiller veldig godt på lag her. Kontrasten mellom gult/blått og sort /grått er knall. Dekorativt - godt sett og godt gjennomført.

StigB
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Dette er et flott bilde til serien din. Velkomponert med spreke farger. Spennende å følge med på.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian.

En flott arkitektur du her presenterer. Stilrent og skarpt.

En liten oppretting er nevnt.

Hilsen til Skedsmokorset fra Eivind i Oslo.
Ronny A.

Hei Ole-Kristian.
Tøffe linjer som ikke alltid er like enkel å holde vannrett (el loddrett) :-) Friske farger.
mvh Ronny
Ole-Kristian T.

Hei og takk til alle sammen, det er hyggelig å lese kommentarene deres :)
Tove H.

Flott komponert med tøffe farger og fine kontraster. Liker best v1, siden du her følger vinduskarmen nederst på bildet. Gratulerer som ukas fotograf!
Hilsen Tove
Per Harald G.

Fine flater. God komposisjon. Prikken over i-en ville vore om den midterste av dei fem ''gluggane'' nede i bildet hadde hatt persienna oppe, og det hadde kome eit blått, eller oransje matchande skin :)
Avsluttet .

Personlig liker jeg at bildene har bredde.

Mvh. Eivind.
Jani F.

God kveld Ole-Kristian og GRATULERA SOM UKAS FOTOGRAF! Syns det er velfortent!:)
Dette bilete var noko nytt og spanande frå din kant. Versjon #3 for meg, utan tvil! Så reint og så lekkert! Farger og former- knall!! Mvh Jani............:)
Thorbjørn R.

Jeg falt også for v3. Flott sammensetning av linjer og farger. Meget bra.
Gratulerer som ukas fotograf.

Mvh Thorbjørn
Afzal H.

Hei,
Veldig interessant slik fargene deler opp bildeflaten. Jeg ville kanskje kuttet vekk litt av den blå flaten, slik at den balanserer den nederste grå flaten (vinduene) bedre.

Ellers bra sett!

mvh
afzal
Ole-Kristian T.

Tusen takk Tove, Per Harald, Eivind, Jani, Thorbjørn og Afzal for hyggelige kommentarer og innspill!
Sissel N.

Likte helt klart best første utgave, synes den far mest spenstig i linjer og komposisjon, og benest i mine øyne! Fint utrykk! Takk for kommentar til mitt bilde og god påske!
Anne-Lise S.

Et strengt og stramt utsnitt med lekre kontrasterende farger, gode linjer og med godt valgt utsnitt i V1/V2. V1 velges, om enn det ikke her helt i vater.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu