Vinterferie
Tittelen kunne like gjerne vært ''Innesnødd'', for vi var de siste som kom opp før veien ble stengt, og stengt var også da vi tok skiene fatt til Oppdal.
Og stengt ble den igjen da vi skulle hente bilene igjen en uke senere.
Jeg tror ikke at en SUV hadde gjort underverker her, VW med piggkjettinger bak som drar på for fullt inn i fonnene og Saab med piggkjettinger foran til å dra den ut igjen er effektive saker. Men da forskjermene begynte å bøye seg, var det nok.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-24 15:50:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-24 18:31:56
    Versjon #3
Utstyr
  • Minolta SR-1
  • Auto-Rokkor 55 mm f/2
  • Blender-
  • FilmtypeEktachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger725
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Per Olav V. T.
Flott nostalgi med bilmodeller, treski og snøvinter (som snart er historie). Dette minner en på at albumbildene fra i dag kan bli de verdifulle bildene om noen år. Alikevel står motivet godt på egne bein med skildring av værsituasjonen og en grimase som sier det meste.

''Alle var enige om at det var en tur!'' :)

Fint presentert!
Per Olav
Avsluttet .
Hallo Odd Tore.

Et morsomt fortellende retrobilde fra deg.

Femsifrede nummer og saker. Når er Anno på dette?

God gammal Kandahar setter minnene i sving. Er det Bonna eller Splitkein?
Sikkert hickorykanter også.

En meget flott paralell til helgens strabaser for enkelte.

Fortsatt go helg fra Eivind.

Turid L.
Skikkelig gammaldags vinter som man husker
fra man en gang var ung.
Morsomt å se slikt gammelt bilde igjen.
Et flott bilde som jeg likte godt.

mvh Turid
Bergliot E.
Å du verden, dette må være et gammelt bilde. Ikke akkurat hverdagskost at man møter på sånne bilmerka idag. Flott vinterstemning her.

Bergliot:)
Maiken S.
Dette bilde var kjempestilig! Morsomt jo! :D

/Maiken
Tove H.
Herlig vinterstemning fra dengang! Flott forsøk på smil i snøføyken.
Tove
Øyvind A.
Ja det var tider. Ikke ofte en opplever slike forhold lenger, i hvert fall ikke i lavlandet.
Ok dokumentar, men snøen burde vært hvitere.
Ø.
Avsluttet .
Bilene er ihvertfall ganske godt rustet for situasjonen i og med at de begge har motoren over drivhjulene, men jeg ville nok ha foretrukket den buskerudregistrerte saaben når det gjelder å holde varmen :-)

Ekte nostalgi i fin og grafisk presentasjon.
Anne Ø.
Minner meg om en vinter for mange år siden
i folkevogna mi i snøvær over fjellet.
Svært artig og godt bilde!
Nostalgisk samt
gjennkjennelig til alle tider.
Kjell Sigurd S.
Det var tider det! Å måtte grave frem bilen etter en helg på hytta er rene idyllen, i motsetning til disse dagers plussgrader og storm. Jeg støtter at bildet virker noe grått men lar meg ikke forstyrre så mye av det. Likte dette.

Kjell S
Roar K.
Vinterferie i Norge ålreit. Gla' jeg er her i goa med oppunder 30+ på dagen og 22-23+ om natta. Jo, så absolutt et typisk vinterferie-bilde. Bobla var vel ikke den varmeste vinterbilen heller. Hjalp godt med hoppetau i hanskerommet.

Roar
Anette O.
Herlig nostalgi! Her får jeg minner fra ambisiøse bilturer med min mors knallrøde folkevogn vinterstid. Fantastisk forsøk på et smil!
Eli B.
Stilig, minner meg om barndommen og folkevogna. Historisk bilde med sus.

mvh Eli
Helge R.
alt har gått ut på dato, til og med vinteren er et svakt gjennskinn av seg selv,
bra nostalgi
:)Gorm
Avsluttet .
Skulle ønske jeg var født på denne tiden da bilene var så nostalgiske som dette - et morsomt bilde som gir meg innblikk i det glade 50 tallet.

Mvh Jon martin
Odd Tore S.
Takk for medmimring!
Bildet feirer 40 år nå, dvs. anno 1968. Stedet er Skarvatnet, midtveis mellom Oppdal og Berkåk. Skiene er Bonna med lignostonekanter, bilene SAAB V4 -68 og VW 113 -55. Begge med piggkjettinger.
Vi har vært innesnødd hele ferien, og har akkurat fått vite fra fot-ordonnansene (ingen mobiltelefon!) at veien ikke ble åpnet hjemreisedagen heller gr. uværet. Da ble det skitur til i stedet Oppdal, ganske drøyt med full oppakning. Sigbjørns ''smil'' er det bredeste forvarte fra hele ferien.
Dette var likevel bare begynnelsen.
Etter en uke i Trondheim skulle vi hente bilene. Da de endelig var gravd ut, var det nytt uvær, veien føk igjen og vi måtte overnatte i VWen. Hele den historien uten mat, men med bl.a. isskrape og snøfreser, fyller to sider i vVWk's Folkevogntidende 1995 nr. 3.
Men dette skal handle om foto:
Diaset er ganske grått og med liten kontrast i utgangspunktet. Bilder i tåke og tett snødrev blir gjerne det. Jeg har likevel forsøkt å gire opp kontrasten noe, og i tillegg lage en fargeversjon så godt korrigert for magentastikk som jeg får det til.
Det er utrolig mye korn i gammel Ektachrome når man øker kontrasten!
Odd Tore
Øyvind A.
V3 ble bedre mht snøen. Men jeg synes faktisk farger gjorde seg bedre enn s/h her.
Ø.
Odd Tore S.
Øyvind,
Det var faktisk så mye fargestikk på diaset at jeg ga opp å få fargeversjonen klar til ''jubileet''. Men etter en firetrinnskorreksjon løsnet det noe.
Odd Tore
Steinulf L.
Forsøk ''image apply'' funksjonen i ps og juster opacity, så får du mer smell i fargene i dette herlige bildet.
Ann F.
V3 er best, men jeg synes du kan beskjære en liten tanke nedenfra.
Den kontrasten du har valgt i V3 passer med det været du beskriver. Beskjæring ca. 1/3 nedenfra regnet fra bunnen opp til skistaven som krysser skiene. Da får du lukket bildet mer omkring hovedmotivet og den svake linjen i sneen som går opp mot høyre kommer mer til sin rett.
Mvh Ann
Anders F. R.
Ja, dette minner om barndommen, med Kandaharbindinger og Boble. Jeg foretrekker fargeversjonen, den står for meg som mest autentisk, verden var tross alt ikke svart hvit i 1968. Jeg mener fargene kom til sånn på 50-tallet en gang, før det tror jeg det meste foregikk i svart-hvitt. Sånn ut fr bildene å dømme, mener jeg. Av s-h-versjonene er v. 3 helt klart å foretrekke. Korn eller ikke, så er den bedre nn v. 1, som er for grå.

Dette bildet viser nok en gang at bildene fra dagligdagse situasjoner blir viktige minner senere. Mange av oss kan bli flinkere til å bruke kameraet mer til daglig og i dårlig vær!

Hilsen Anders F. R.
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Jeg er enig i forslaget fra Ann om litt kutt i bunnen. Jeg har en slags motvilje mot alt for mye panoramaformat fordi thumbnailene blir seende så dumme ut, men her er ikke den begrunnet.
Steinulf, jeg har bare PS Elements 2, og de sakene du nevner finner jeg ikke spor av. Kanskje om datanissen kommer med bedre verktøy.
Anders, jeg brukte stort sett bare fargdias fra 1960, bortsett fra Tri-X ved festlige anledninger. Det var garantert ikke dette, og heller ikke dagligdags. Heldigvis. Vel gjorde jeg mye rart, men innesnødd bil i nærmere to uker var en sjeldenhet. Det var også en V4 med spademerker over panseret.
Odd Tore
Brita Helen E.
Hei!
Oi,dette må være gammelt gitt.hehe.! En herlig stemning i bildet som jeg likte godt. S/hv passet fint til bildet. V3 for meg. Fint presentert!:)

Mvh Brita...
Svend Wiig L.
Hei Odd Tore!

En meget fortellende historie i bildet og skrift fra 40 år tilbake!!
Helt utrolig med disse bilene!
Skulle sett en som nå kjører feks. XC90 med en av disse modellene over fjellet!!!
Du er flink til å fortelle og gi en historie i dine og andres bilder!
Meget matnyttig i dobbel forstand!

Liker dette på mange måter/områder OT!!


Mvh Svend
Inger-Lise S.
Hei Odd Tore!
Et godt bilde som egentlig taler for seg selv. Du har virkelig fått formidlet stemningen. Biler og skilt, ski og bindinger og type takgrind forteller at bildet er gammelt, men ellers kunne bilde vært nytt. Noen steder har da vitterlig snø ennå. Bildet er også godt dokumentarisk.
Jeg liker alle versjonene, men går for v#3.
Meget bra!

Inger-Lise
S. N.
Nesten litt absurd situasjon, med nedsnødde biler, klar-til-å-dra-på-tur-ski, og smilet som tappert presses frem, tross vind og byger. Siden bilene er så gamle (og ser så lite fremkommelige ut, med pelle poltibil-øynene, ift dagens SUV-er som dominerer fjellheimen), og siden bildet har en sånn grov og uvanlig struktur, får man nesten inntrykk av at det egentlig er ei tegning. Sjarmerende og herlig. Silje
Stig Børre E.
Knall.
Vipper mellom fargeversjonen og v3.

StigB
Zett Alexzander E.
Et stemningsfult og fint bilde. Versjon2 ble min favoritt
Hilsen Zett
Erik J.
For meg er dette deja vu. Jeg skal ikke lenger tilbake enn til forrige uke for å ha opplevd lignende situasjon, men dokumentasjon uteble. Det angrer jeg på når jeg nå ser verdien 40 år etter.....
Mads B.
Hei. Dette minnet om gamle dager, ja. Morsomt bilde som viser godt hvor strabasiøs en ferietur kan være på vinterstid i Norge. Artig!
Mvh Mads B.
Espen A. I.
Aldeles herlig! Liker nostalgien, retrofølelsen, alt ved bildet. Allerede i farver så liker jeg s/h best her. Morsomt dykk for deg sikkert.

mvh Espen
Odd Tore S.
Takk for mer ros!
Mitt indre bilde av denne situasjonen har fortsatt mest til felles med v1. I de andre versjonene har kontrasten blitt skrudd bra opp for at snøen ikke skal bli like grå og trist som jeg husker.
Og nå håper vi at de skal åpne bommen på Rv7 ved Haugastøl, slik at vi kan komme på hytta. Det hjelper lite med firehjulstrekk når bommen er nede, selv om veien er godt kjørbar med tohjulstrekk også.
Såkalte ''utvidete sikkerhetsbetraktninger'' gjør at det som gikk bra for to år siden med Mesta som brøyter, ikke går lenger nå når brøytingen er satt bort på anbud og det gjerne skal ligge litt profitt i foretaket.
Men jeg ville nok betenkt meg i dag på den turen med vår 57 Boble, selv om den har skikkelige piggdekk og piggkjettinger for alle tilfelles skyld. Isskrape og logrende bakpart er ikke like interessant lenger.
Odd Tore
Ivar B.
Herlig skildring! Jeg velger meg v3 med økt kontrast, men fargeversjonen ligger tett bak. Har selv opplevd lignende situasjon i samme område en påske. Etter en ukes telttur var vi på vei tilbake, men skjønte ikke at vi var framme før skituppen gikk inn i en skiboks på taket av en bil på den nedsnødde parkeringsplassen. Tror det gikk noen dager før disse påsketuristene fikk fram bilene:-) Mvh Ivar.
Vegard L.
Skikkelig artig dette. Dette kan man lett leve seg inn i. :-)
Vegard
Yngve Sem P.
Flott retro fra snøstormen i høyfjellet. Er generelt skeptisk til bilder hvor mennesker oppstilt smiler til fotografen, utenfor portrettsjangeren, men det ligger noe retro i det uttrykket også. I tillegg er bildet fullbrakt med historien rundt.
Gøy å se biler og ski fra den tid. Trives best med v3.
Avsluttet .
Et fantastisk flott bilde som man lenge kan dvele ved... utrolige kontraster og så flott komposisjon!! Fine gråtoner.
Detaljer og elementer må bare studeres hver for seg. Synes virkelig du har fanget øyeblikket på en utrolig fin måte! Anbefales:=) Med vennlig hilsen mari
ingeborg w.
Morsomt, med de gamle skiene og biler som ser ut som de ikke klarer å ta seg over Steinshøgda engang. Jeg foretrekker fargeversjonen med de brune skiene. Mannens smil er ubetalelig.
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer og til Mari for anbefaling!
Det varmer i kulda og blåsten!
Men Sigbjørn er ikke oppstilt. Jeg stiller aldri opp folk, men skyter dem slik de er og så ubemerket som mulig. Resultatet er stort sett at jeg aldri legger ut bilder av mennesker.
Derimot stilte Sigbjørn opp seg selv med det mest resignerte smilet jeg har sett hos han. Og det ble det eneste smilebildet i det hele tatt fra denne innesnødde ferien.
Ikke undervurder Boblene! Så sent som i 1995 dro vi på to ukers ferie til Bad Camberg v. Frankfurt i vår 57-modell. Og for to år siden kjørte den flere ganger Måbødalen, deriblant en gang opp gamlevegen utenom alle tunnellene.
Odd Tore
Carsten A.
V2 for meg (og det ganske så avgjort), en virkelig fin formidling.

Ganske så spesielt at noe sånt som dette blir sett på som spesielt (men det er det jo nå i våre dager) i dette ''vinterlandet'' (som det var men ikke lenger er).

MVH CA
Erling K.
Hyggelig å se igjen disse gamle bilene. Jeg tror jeg liker best v. 2.

Hilsen Erling
Jon K. L.
Artig nostalgi fra den tid Bobla kom seg frem der man må bruke SUV i dag. Har selv vokst opp med en '56, '57, '62 og '64-modell. Ser at den avbildede utgaven ikke kan være nyere enn '57-modell grunnet den lille frontruta og måten vindusviskerne parkerer.

Til bildet: Får virkelig frem det kraftige snøværet, og jeg synes her at fargeversjonen er best å se på.

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu