Regatta - Hvasser 1960
Bildet inngår i albumet Retro - Skannede dias, vesentlig fra 1960 tallet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeEchtachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303647} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Inger-Lise S.

Fint motiv med godt lys, fin stemning og vakre farger. Noe uskarpt,men ser du har scannet.

Inger-Lise
Bergliot E.

Fint motiv fra gamle dager. Bildet er kornete og uskarpt, men det er jo ikke så rart siden du har scannet det inn. Men det er to brune loddrette striper i bildet. Det forstyrret litt.

Bergliot:)
Odd Tore S.

Vel er det regatta, men det er nå trebåtene uten nylontrosser som blir mine favoritter. Ei aluminiumsbalje og en rød plastlignende sak viser at det er en brytningstid.
Et herlig tidsbilde for gamle mimmerikker!
Fargene synes jeg igjen er typisk Ektachrome med et dryss av PS over.
Skarpheten er vel også nokså typisk, selv om jeg har sett den bedre. Hva slags kamera er det brukt her?
Slike striper som du har her hadde du også på et annet bilde. Av og til fikk jeg innslag av slik ''hellig ånd'' nær enden av filmen, sannsynligvis gr litt for hard behandling da filmen ble satt i i litt for sterkt lys, men?
Odd Tore
Helge A.

Her er vi på kjente trakter, i min tidlige ungdom, mens båtene i Sandøsund fremdeles var bygget i tre. Husker godt losskøyta Store Færder, som slingret som en vaskebalje når det var grov sjø. Færdersnekkene har jeg vært med å seile i regattaer, men de er jo ikke akkkurat noen skarpseilere, så det gikk for sakte for meg :-)
Artig med slike gamle mimrebilder, kvaliteten er vel omtrent som på mine første bilder herfra, tatt rundt 1965
Hvis du har lyst til å se hvordan Færdersnekkene ser ut idag, så ligger det endel bilder av båtene her: http://www.farderseil.org./
(Tok bildene sist sommer, fordi seilforeningen ønsket bilder av flest mulig Færdersnekker i arkivet)


Helge

Steinulf L.

Takk for kommentarer.

Odd Tore, tror ikke det er lysinnfall,''himmellyset'' er på for mange bilder til det. Sannsynligvis er det tidens tann som begynner å bite. Litt kornete bilde, men det blir for mye plastikkfølelse om jeg vasker det i NI.

Helge, morsomt med linken din. Dette bildet kunne vel neppe tas idag, det er vel gjenbygd og utvidet båthavn der idag. Du som er kjent, husker du hva pensjonatet het, det som idag heter Hvasser Motell?
Helge A.

Takk for de 2 bildene du sendte meg på mail.
Først etter å ha sett nøyere på bildene, oppdaget jeg at dette bildet gir svaret på hvor snekka vår lå fortøyd når vi var på Hvasser i sommerferiene. ( Vi bodde i Drøbak fra 1959 til -66)
Hverken min mor eller jeg selv kunne huske hvor den lå fortøyd i Sandøsund. Her ligger den jo, helt ytterst på brygga , med blå kalesje.
Innenfor ligger FS 2, som både min far og bestefar seilte med, og innenfor den igjen ligger min bestefars halvdekker med semidieselen som måtte ''fyres opp'' med blåselampe.
Dette er et bilde som gir mange hyggelige minner.
Du har rett i at det har blitt endel forandringer i Sandøsund, og av det som synes på bildet er den største forandringen en flytebrygge i stedetfor denne solide brygga

PS. På bildet du sendte meg av Fjellhøy pensjonat(Hvasser motell) står fotografen ved porten inn til mine besteforeldres hus

Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu