Det intense havørnblikket!
Litt stort å endelig ha fått et brukbart bilde av havørna. Mine tidigere bilder og forsøker på å få noe bilde av den har bare endt med fiasko. Men denne gangen lyktes det endelig for meg! Havørna var omtrent 30 meter opp i lufta og på vei fra meg.
Ganske fornøyd med bildet.
Usikker på alternative utsnitsmuligheter her. Usikker på om en mindre belnderåpning ville forbedret bildets skarphet? Kan noen svare på det? Ellers tror jeg skarpheten er ganske god. Hva kunne vært gjort annerledes??
Takker for kommentarer på bildet mitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-18 17:46:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 300 mm f/4 L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger729
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Marcus V.

Hei Adrian.

Dette var bra. Utsnittet, posituren og fargene er meget bra, og i god stil med dine tidligere bilder her inne. Dog har du bommet litt på skarpheten. Signaturen kunne du også ha fjernet - den forstyrret mer enn den trengs. Ellers ingenting å utsette.

Hvilken fremgangsmåte har du brukt her? Har du tatt bildene fra båt? Har du lokket til deg havørnen(e) selv? :)
Tommy S.

Hei

Slett ikke dårlig dette!!
Selv har jeg aldri tatt bilder av denne arten.
På slike fluktbilder med lyseblå bakgrunn, synes jeg ofte det er et problem å eksponere riktig. Men synes du har klart det bra her, med fine detaljer på fuglen. Om det hadde blitt skarpere ved bruk av mindre blender er jeg usikker på. Men på slike bilder tror jeg det lønner seg å velge følge-fokus på kameraet.

Tommy S
Magnus G.

Hei Adrian
Dette er et bilde du absolutt kan være fornøyd med. Det er ikke lett å ta slike bilder av en så skjelden art som Havørna, det vet jeg. Her dreier det seg om sekunder. Fint lys på ørna samt farger og flott utsnitt.
Glad du endelig fikk bildet ditt av ørna. Jeg synes at V1 er best og synes ikke at signaturen forstyrrer noe særlig.
Da gjenstår det bare å skrive vakkert og majestetisk!

Mvh
Magnus Dyrhaug Grande
Aleksander M.

Hei Adrian!
Synes V1 er best. Fint utsnitt og fin plassering av fuglen i bildet. Det finnes nok mange langt mer spesielle og mer actionfyllte positurer på ørna, men det er tross alt slik du har avbildet den at vi oftest ser den - glidende på brede vinger mot en blå himmel. Skarpheten er ikke helt på topp og det trekker litt ned. Et helt ok bilde av ørna. Regner med det kommer mer og bedre bilder etterhvert :)
P.S. Jeg synes ikke at signaturen forstyrrer, men tvert imot gjør bildet mer personlig. Den er såppas diskre nede i hjørnet at jeg mener du bør beholde den.

Mvh Aleksander
anders s.

pent fluktbilde av havørna dette her
synes utsnittet i versjon1 er så bra som det kan få blitt
mvh anders
Arvid B.

Går for V1, jeg også! Skarpheta på fuglen er god, så den bør være såpass nært. Dette har du løst fint! Har prøvd en del bilder på flygende ørn selv, men ørna blir som regel mørk på undersida. Det har du unngått her og fått fram fine detaljer i fjærdrakta.
Et fint snapshot av seilende ørn dette, Adrian!

mvh

Arvid B
ketil o.

Hei!
Fint bilde av ørna. Liker diagonalen den lager med de utbrettede vingene. Noe å gå på skarphetsmessig. Uansett er dette et bra bilde. Går nok for v.1 jeg også. Tror muligens jeg ville beskjært litt på venstre side,slik at begge vingene kom i hvert sitt hjørne og diagonalen ville blitt fulkommen. Liker det.
Mvh:
ketil
Odd E. k.

hei Adrian!

Et flott bilde av havørna. Flott positur mot den blåe himmelen der ørna kommer fint frem. Skulle ønsket en noe bedre skarphet slik at fjærene og hoderegionen har kommer mer tilsyne. Fint lys inn på fuglen der fargenyansene kommer fint frem og indikerer den flotte fjærdrakten. Flott fanget i et fint utsnitt Adrian!

Ha en fin fotouke fortsatt!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu