Gjerdesmett i profil
Gjerdesmetten er en liten skogsfugl som trives godt i kratt og busker. Den er sjelden i ro og dette gjør sitt til atd en ikke er noe enkelt motiv å fange med kameraet. Her har jeg i allefall forsøkt å fange denne rotete tassen av skogsfugl.
Vet ikke helt om det funker?
Ganske fornøyd med posituren på gjerdesmetten og utsnittet.
Er mindre fornøyd med den lille dybdeskarpheten i bildet. Bare stjerten er sylskarp. Resten er bare noe skarpt. Dette skyldes da jeg brukte f/4. Ser nå at en mindre åpning ville gjort underverker og satt hele fuglen i fokus.
Ellers synes jeg bildet er fint.
Hva er din mening?
Takker for alle kommentarer på bildet!
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 300 mm f/4 L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303494} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thomas M.

flott bilde av en flott fugl. falt ganske lett for dette bilde så du får en anbefaling fra meg

THomas Mørch
Aleksander M.

Hei Adrian!
Jeg synes dette bildet er veldig bra. Både utsnitt og positur er på topp! Dessuten er gjerdesmetten en vanskelig fugl å fotografere så det trekker også opp. Desverre er dybdeskarpheten veldig dårlig og det at du har fokus på stjerten og ikke hodet (øyet) trekker en god del ned etter min mening. Du kan være godt fornøyd med å feste den til brikka, men du bør prøve litt til. Neste gang er hele fuglen sylskarp og i så fall spørs det om ikke du hadde fått en anbefaling fra meg. For bortsett fra skarpheten synes jeg dette var knallbra!

Mvh Aleksander
Liv F. D.

Hei Adrian.
Et nydelig bilde av den vesle gjerdesmetten. Likte den fine bakgrunnen som passet så utrolig godt til motivet. Bare synd at fuglen manglet skarphet.
mvh
Liv '')
Hans-Jørgen H.

Hallo Adrian!

I utgangspunktet et flott bilde av Norges nest minste fugl.
Likte det godt, men innmari dumt at ikke skarpheten satt på hodet.
En meget livlig og artig skapning gjerdesmette, som det ikke er lett å få knallbilder av.
Fint med blikket oppover stammen.

Hans-Jørgen
Arvid B.

Nytt, flott bilde av gjerdesmetten! Posituren sitter som et skudd - og blikket til fuglen er veldig godt fanget. Utsnitt og komp er meget bra. Vanskalig å få denne såpass bra med den lyse bakgrunnen. Mangler bittelitt på skarheten, men dette var et veldig godt bilde, Adrian!

mvh

Arvid B
ketil o.

Hei!
Fin komp/utsnitt. Liker posturen. Men når det gjelder skarpheten her mangler det nok en god del,noe som også går ut over detaljene i fjærdrakten. Uansett er bildet fint,aner heller ikke hvor vanskelig denne er å få festet til brikka.
Mvh:
ketil
Odd L.

HEI
Fin komposisjon her liker at du har utnyttet brede høyde i bildet på en god måte, denne er rask så den er ikke lett å få på brikken.

mvh Odd L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu