Paradisbukta 01
Første i en serie fra Paradisbukta, Bygdøy, Oslo. Skutt ved solnedgang den 9. februar 2008.
Bildet inngår i albumet Paradisbukta - Fra Paradisbukta, Bygdøy 9. februar 2008.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 17-40 f/4L USM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker60/1s
  • FilmtypeRAW, ISO100
  • Nei
  • AnnetHoya ND400 (9 stops) filter. Cokin Z-Pro Z121S ND8 gradert gråfilter.

    Curves justeringer.

    EDIT: må bare tillegge at Hoya ND400 filteret her har avgitt et aldri så lite lilla fargestikk. Har rettet dette opp så mye jeg kan, men fremdeles er det synlig. Originalen var altfor mye lilla. Dette er uansett ikke et dokumentarisk foto.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302055} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Hei Anders

Dette ble bra.Flott komp og eksp.Fint med brygga som hovedmotiv.Bra att badetrappa ikke kutter horisontlinjen.Klare og fine farger.God skarphet i bildet.

MVH
TGM
Eirik A.

Hei
dette var fint. bra ekpornering, og flott komp. fine farger. likte det :)

Eirik
Svein O.

Dette var bare helt nydelig...kjempefint.. :-)
Tommy S.

Hei

Imponerende bilde, med flotte farger og god skarphet!
Meget severdig

Tommy S
Jan-Torstein H.

Hei !!! Et stemningsfullt og flott bilde fra Paradisbukta. Nydelig lys og flotte linjer. Nydelig horisont. Mvh Jan-Torstein. ANBEFALES AV MEG !!!
Håvard L.

Hei!

Vakkert fra deg igjen, spesiellt med disse lange lukketidene dine. Skaper en fin stemning og forgrunnen din som her får en glatt og sylskarp overflate. Heldig med lyset var du også.

mvh. Håvard
Håvard S.

Fantastisk!
Det er alt jeg har å si.
Her stemmer alt.
Klar anbefaling.

Mvh. HåvardS
Unni F.

Dette var nydelig og stemningsfullt med flotte farger. God dybde i komposisjonen og fine linjer. Enkelt og stilrent.
Skulle gjerne hatt lit tmer forklaring på bruken av filter her, - har ikke greie på det. Men kjempeflott ble det!
Vinterhav/strand gir mange muligheter. Lyset er et helt annet enn om sommeren. Det kommer frem her.
Hilsen Unni
Ole-Kristian T.

Slutter meg til de andre her, synes dette var et veldig bra bilde, med en fin stemning og lys, med en enkel og strøken komposisjonog vakre blågrå fargetoner. Veldig flott bilde!
Anders N.

Tusen takk alle sammen. Hyggelig med anbefalinger :)

Til Unni:
Her har jeg benyttet to filtre. Begge med tilnærmet lik funksjon. Hoya ND400 gjør at jeg får en lengre eksponering (ca 9 trinn økt eksponeringsverdi). Filteret er nærmest sort og er vanskelig å se gjennom, derfor fokuserer jeg før filteret settes på.

Cokin Z-Pro Z121S ND8 gradert gråfilter er nettopp det. Et gradert gråfilter. 150x100 mm glassplate. Halvparten er helt gjennomsiktig, mens den andre halvparten er i en gradert gråtone. Dette bruker jeg for å ''holde tilbake'' himmelen så mye som mulig ved slike eksponeringer der man har mye lys/farge i himmelen, samtidig som man vil få hele billedflaten så godt eksponert som mulig.

Jeg må også få lov til å nevne for min egen integritets skyld, at dette Hoya ND400 filteret har en tendens til å avgi et lilla/rødt fargestikk når man fotograferer mot solen. Selv om det i virkeligheten så rimelig likt ut som på dette bildet, har dette kraftige ND filteret forsterket fargene. Det har ikke blitt økt noe fargemetning i etterarbeid, kun kontraster (som også forsterker fargene forsåvidt).

Har også prøvd å korrigere dette fargestikket så godt som jeg kunne, men resultatet ble enten for grønt eller for rødt. Dette ble da det beste jeg kunne komme opp med.

Igjen, takk.

- Anders
Einar N.

Fantastisk bilde Anders....Igjen!
Jeg blir så inspirert av disse bildene dine. Flott komp, flott eksponering, flotte farger. For meg så stemmer alt her. Begynner å gå rutine i at jeg anbefaler bildene dine, men igjen....værsågod!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu