Fullmåne over Valldalsfjell
Da fullmånen dukket opp på vei ned fra Klovset i Valldal var fristelsen til å lage et landskapsbilde for stor. Bak meg ga solnedgangen fortsatt litt lys mot fjellene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-30 23:04:48
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger451
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Thomas B.

Hei OAV.
Syns du hadde fått til ett kjempe fint og skarpt bilde, der lyset bare er utrolig fint og månen passer utrolig fint inn i bilde:)

mvh
Thomas
Avsluttet .

Dette var et helt nydelig bilde :)
Det har akkurat den blåtonen som snøbilder ''skal'' ha, også... ja, det var bare helt perfekt på en måte :)
Helge K.

Akkurat et slikt bilde som jeg liker! Formene i fjellet, lyset, og til alt overmål månen! Hvilken brennvidde brukte du? Antar det må ha vært ganske stor, ut fra størrelsen på månen.

mvh
HelgeK
Nina E.

Hovedversjonen best her, -nydelige farger over fjellene og på himmelen. Lekkert. Harmonisk komp. God skarphet på fjellene. Pent.
Ole A. V.

Takk for hyggelige kommentarer, se også versjon 2 som jeg la inn nå, som jeg selv liker best. Avdempet blåtonen litt der, syntes det ble litt for mye i v1.

HK: Brukte 125mm, og så er bildet croppet noen få pixler for komposisjonen sin del. Var ganske stor og veldig klar måne denne kvelden, hadde jeg hatt en lang tele skulle jeg tatt et nærbilde av månen også :)
frøydis k.

Sitter å ser på bildet ditt og drømmer meg bort, kjenner jeg må ta meg en tur til Valldal igjen. Har feriert der i 15 år,men det begynner å bli mange år siden.
Dette likte jeg veldig godt. Perfekt lys og jeg synes månen var prikken over i.
Anbefalt!
Mvh Frøydis
Ole-Kristian T.

Majestetiske fjell og månen er perfekt ''plassert'' i bildet. Men den er vel en del utbrent? Hadde vært enda bedre og fått med detaljene på den. Nydelig lys, farger og skarphet i bildet :)
Ole A. V.

Takk til dere siste også :)

Frøydis: En tur til Valldal er absolutt å anbefale ja :) Vil du se flere Valldalsbilder har Vegard Lødøen tallrikt med flotte natur og landskapsbilder fra området: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_fotograf.cgi?brukerid=24439

Ole-Kristian: Selv liker jeg månen på denne måten (prøver ofte å unngå uttrykket fotografier fort får om de blir ''overredigert''), men en måne med tegning kunne nok vært et pluss. Da jeg tok dette bildet frøys jeg såpass at jeg ikke tok meg tid til å prioritere en eksponering kun for månen, får ta meg noen ekstra sekunder neste gang...
Avsluttet .

Fint fjellbilde dette.Fin eksponering av fjellene , men synd at månen er utbrent.Brukbar dybde i bildet til tross for manglende forgrunn.
Hilsen Gunnar.
ketil o.

Hei!
Fin komposisjon. Liker v.1 best. God skarphet,fine detaljer i snø/fjell. lyset er behagelig og fremhever fjellene. Månen blir den brømte prikken ................
Bemerker meg litt støy på himmelen uten at det på noen måte betyr så mye.
Mvh:
ketil
Vegard L.

Kjente fjell dette :-)
V1 fremstår vel best.
Ha en trivelig helg videre.
Vegard
Ole A. V.

Ja, dette er nok velkjent ;)
Takk det samme.
Kristi D.

Hei.

Her har det berre vore god-ord, og no kjem det fleire. Eg likte dette biletet veldig godt. V.2 er nok best i mine auge, då det er denne som har dette magiske nattelege over seg. Utruleg fint lys i fjella, og ein fin komposisjon. Eg synest ikkje det gjer noko at månen er utbrend, sidan det no eingong er slik me ser den ''i det verkelege liv'' også. Dette er eit slik bilete som ein drøymer om å få ta. Nydeleg.

Beste helsing Kristi
Frank N.

Liker V1 best. Finner den mest naturlig. Komposisjonen sitter. Det eneste som mangler er tegninger i månen, men man kan ikke få alt.
Carsten A.

V1 er skikkelig bra, og har med god grunn fått lovord. Likevel, akkurat månen i bildet blir noe unaturlig. For min del sins jeg at HDR-eksersisen (som her vel bare er en form for tonemapping) er interessant nok fra en teknisk synsvinkel, men billedmessig holder ikke resultatet vis a vis V1.

I stedet for HDR-teknikk kunne en annen teknikk vært vel så interessant, dvs. en eksponering av landskapet som i V1, og så en særskilt eksponering for fullmånen(?) etter f16-regelen (den regel som sier at et solbelyst landskap med solen i ryggen kan eksponeres med f/16, 100ISO og en lukkertid lik den inverse verdien av følsomheten i ISO, altså her 1/100s), f.eks. med 1/400s, f/11 og 200ISO, med etterfølgende kombinert av måne- og landskapsopptakene.

MVH CA
Ole A. V.

Takk for det!

Må ta til etteretning at selv om min preferanse har vært v2 (eller rettere sagt en senere, noe forbedret versjon) har de fleste som har kommentert foretrukket v1. Mtp naturlighet er v1 noe lysere enn jeg husker scenen og v2 noe mørkere, men v1 fremstår nok definitivt som den mest naturlige. Kanskje vil noe et sted i mellom være vellykket?

F/16-regelen (jeg går ut fra at det er det samme som kalles ''sunny sixteen'') er et godt tips som jeg skal prøve ut neste gang. Alternativt hadde jeg oppdaget mangelen på tegning i fullmånen om jeg hadde sjekket histogrammet (noe dette bildet har bidratt til at jeg har blitt flinkere med). Tegning i månen ville nok vært en forbedring.

Ang. tonemapping: Skal være enig i at effekten kan minne om tonemapping, men det er vel egne programmer som brukes til slikt? Her er det ''merge to HDR'' i photoshop som er brukt, med ''Exposure and gamma''-metoden for å nedkonvertere fra 32-bit.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu