- Når astmaen herjar -
Eg har 4 barn som i periodar har store astmaplager ofte berre utløyste av ei forkjøling. Då er det dagevis med mykje hoste og tung pust, der ein orkar lite. Lange netter der det å sova er eit problem pga irritasjonshosten.
Her i huset er ofte døgnet snudd, pga at barna sovnar utmatta på morgonkvisten. Ein periode med astmaplager kan vara i fleire veker. Nå har alle 3 vore i ein tung periode kor medisinering av astmamedisinar på forstøvarapparat er med å hjelpa på symptoma. Men ikkje alltid hjelper astmamedisinane når bronkiane er fulle av slim. Då er det kortisontbl. som må til for å dempa betennelsen i bronkialslimhinna.

Her har eg strevd for å få fram dampen frå astmamedisinane. Ikkje heilt i mål.
Bildet inngår i albumet -Barn eg kjenner- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-24 14:46:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-01 02:09:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EF 85mm f/1,8 USM
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetStativ, trådutløysar og ei stålampe med småe lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Chris J.

Hei,

Fint dokumenterende bilde dette. Skarp og et bra utsnitt synes jeg. Liker også uttrykket til barnet, som ser ut til å være litt lei av å måtte benytte forstøverapparatet.
Kjenner situasjonen du beskriver godt selv - riktignok bare med to av barna mine. Mange netter med lite søvn ja... Heldigvis har det blitt bedre etterhvert som de har blitt større. Lykke til!

Chris
anders s.

jeg husker godt barndommen min med astma
jeg ble sliten uansett hva jeg gjorde.
etter å ha operert vekk mandlene,så ble det bedre,og nå har jeg heldigvis vokst astmaen fra meg:-)
får håpe dine barn også gjør det samme
bra dokumenterende bilde dette her
ha en fin dag
mvh anders
Avsluttet .

Huff,dette er tøffe greier.
Syns du dokumenterer en vanskelig situasjon på en fin måte.
Hilsen Tone!
Olav Ø.

Fint, dokumenterende bilde av jenta med astma. Bra svarthvitt. Fin kompossisjon med rolig bakgrunn. Duggdråpene inne i ''pustedingsen'' vitner om at her blir det pusta. Hun har ikke bare tatt det på seg til ære for fotografen.
Håper (og tror nok) at unga vokser det av seg, men det hadde vært fint om det gikk litt fort. :-)
Avsluttet .

Godt bilde. Motivet er fanget slik at det forteller alt.
Mvh
Eva
Jan Frode A.

Et veldig sterkt portrett, både som sevlstendig foto og som dokumentasjon sammen med underteksten.
Godt utsnitt, fine toner og fokus. Du får fram det lidende i situasjonen (forsterkes av modellens øyne), og små detaljer som dugg i pustemaska, forsterker inntrykket av det som skjer.

mvh Jan Frode
Ivar B.

Dette er knallsterk formidling. Modellens øyne forteller mer enn tusen ord, og vitner om slitet i situasjonen. Du sier du ikke er helt i mål, men som bilde synes jeg dette er knallsterkt. Du har slitt med å få framm dampen fra forstøveren, sier du. Jeg vet ikke hvordan man skulle gjort dette. Det måtte kanskje vært sterkt sidelys og svart bakgrunn kanskje? Likevel jeg savner ikke mer damp fra forstøveren, i mine øyne er du i mål, det er blkikket som forteller her. Mvh ivar.
Ann T.

Dette er et rørende portrett Tove. Veldig fin dokumentasjon av et fryktelig ubehagelig situasjon. Dette med allergi og astma er meget alvorlig og noen ganger livstruende, og i det minste - veldig, veldig slitsom for barn og foreldrene som opplever dette. Som Ivar sier du har fanget øyne hennes på en meget bra og fortellende måte. En tøff situasjon som du har presenterte veldig bra.
Jeg ønsker god bedring til familien!
Mvh. Ann
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte best #1 som med sine duse nøytrale tonar skaper ei heilhetleg stemning i bildet.
Bildet er sterkt ja, særleg for oss som aldri opplever slikt. Men det er nok ei stor belastning for ungane og for foreldra som opplever slikt.
Eg vert litt tom for ord, Tone.

Ynskjer deg&ungane ei god bedring!

Beste helsing frå Inger Anne
Espen A. I.

Uff, dette så ikke bra ut. Sterkt bilde, absolutt og til sterk kontrast mot dine andre bilder, liker det at du prøver nye ting.

mvh Espen
ketil o.

Hei!
En veldig fin formidling av sykdom. Astma er desverre noe mange sliter med,fint gjort av deg å dele det med oss. Heldigvis er det en sykdom mange vokser av seg med årene. Bildet er ekte,ikke noe tilgjort her. Blikket er fortellende og gjør nesten hele bildet for meg. Liker at du velger å legge ut slike bilder,sykdom av forskjellig art er jo desverre vanlig hos både store å små. Jobber selv i helsevesenet,en prøver jo å distansere seg fra en del ting,men når barn blir rammet føles det ekstra sårt.det er ikke til å komme i fra.
Mvh:
ketil
Bergliot E.

Huffda....din familie er virkelig rammet, og så mange av ungene i tillegg. Det må vær slitsomt for foreldre, men mest for de som plages med dette.
Flott bilde tross tragiske omstendigheter. Dampen syns jeg kom fint fram her i v1. Veldig bra gjengitt.

Håpa på en bedre fremtid for dine barn.

Bergliot:)
Stine J.

Hei Tone

Dette var et annerledes bilde fra din hånd. Sterkt fortellende bilde, hvor du får fram lidelsen det må være å være rammet av astma. Uttrykket i de nydelige øynene hennes forteller at dette ikke er lett.

Veldig bra.

Riktig god bedring til jenta di. :)

mvh Stine
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og tilbakemeldingar om god betring. Det er dampen av astmamedesinar som gir det mjuke til bildet.
Det har vore 2 veker med store astmaplager spesielt på jenta på 18år som var så tungpusten at ho klarte å gå berre nokre fåe steg. Det å sitja i ein stol var det einaste ho orka og med ein hoste som plagar får ein smerter i bryst og mage av det også, og blir så sliten. Nettene blir snudde pga at ein vert fort tett når ein legg seg, sjølv med seng som kan hevast i ryggen.
Yngstejenta slit også, og vert jo lei av å få medesinar på forstøvarapparat og då er dvd-ar gode å ha. Gutttane har mindre plager men slit også,og statistikken viser at guttane vert betre etter puberteten, mens jentene fortset med plagene.
Me måtte til med kortisontbl. for å få ned betennelsen i luftvegane på18åringen, og då betra astmaen seg gradvis. Så nå går det framover og då vert det trappa ned på astmamedesinar på forstøvarappat.Mykje saltvatn ved Ventolininhalasjon gir god hjelp med etterfølging av Pulmicort inhalasjon. I tillegg kjem Atrovent, når hosten ingen ende tar.
Det var verre då ungane var småe og eg måtte sitja hos dei etter tur og halda forstøvarkammera. Og jammen har eg lese mange bøker også, og dei har sett mange videoar om og om igjen.
Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu