HODELØST
Transport av stativ.

I fjor høst var vi i Provence. For en gangs skyld hadde jeg pakket ned stativet. Stor var derfor skuffelsen da jeg oppdaget at transportøren SAS hadde behandlet det så skjødesløst at topplaten var slått av. Det var imidlertid mulig å bøye stoppesplinten tilbake og feste topplaten. Til dette trengtes selvfølgelig en umbraconøkkel. Mine franskkunskaper begrenser seg stort sett til å kunne be om regningen, så å få fatt i et passende verktøy var ikke lett. Men min kjære, som fikser det meste, fikset dette også.

Så da hadde jeg et fungerende stativ. At platen som holder smørefettet der det skal være var ødelagt, gjorde fotograferingen litt mer utfordrende og omgivelsene litt fetere.

Vel hjemkommet oppdager jeg at topplaten er slått løs igjen, og denne gangen lar skaden seg ikke reparere. Med god hjelp fra B&H og DHL er imidlertid nytt stativhode på plass etter to dager. For ordens skyld, stativet som var innpakket i egen bag, ble sendt med SAS som innsjekket bagasje.

I nyttårshelgen var vi i Roma. Også denne gang skulle stativet med. Klok av skade pakket jeg stativet i kofferten som jeg sjekket inn i Norwegians skranke 30 desember. Vi hadde nok engang et herlig opphold i Roma. Imidlertid måtte jeg greie meg uten stativ, for kofferten dukket først opp hjemme hos meg 7 januar.,

Så nå er spørsmålet: hvordan medbringer man stativ? :-)
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX VR ZOOM NIKKOR 18-200mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIkke stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roger K.

Hei Steinulf og godt nytt år til deg og dine!
Det er vel 1000 kronersspørsmålet dette. Når de ikke klarer å få bagasjen frem så er det vel ikke så mye en kan gjøre. Når det gjelder fotoutstyr så tar jeg meg det arbeidet å handtere det som håndbagasje. Det gjelder stativ også om det er en lettformat. Ellers plukker jeg bare hode av det.
Når det gjelder bilde så måtte jeg faktisk ha litt tid på meg i studeringen. Det gikk litt kaldt nedover ryggen min her på en lørdags morgen. Jeg fikk en guffen følelse av at smalahovud hadde en annen betydning i denne menyen. Skal det indikere ferske varer også? Huff, bort med den tanken. Her har du virkelig hatt øynene med deg og lagt til en tilhørende tittel (klar over at du speiler til en bagasjesak også). Godt fanget.

En trivelig helg

Mvh Roger
Stine J.

Hei Steinulf,

Hodeløs i dobbel betydning. :)

Leit med stativet ditt. De gangene jeg har hatt med meg stativ på fly, har det vært som håndbagasje, eller veldig godt tullet inn i klær i kofferten. :)

Jeg tenkte meg bildet var fra Provence, jeg var der selv i sommer og det minnet om et av stedene vi besøkte. :)

En grei skildring fra en by som ser ut til å være lat og rolig på den varmeste tiden på dagen.

mvh Stine
Tone A.

Hei Steinulf
Her var det godt med forteljinga under som forsterka tittelen på bildet. Og med 2 turar med komplikasjonar med toppen på stativet, så har du fanga eit flott motiv.
Her står visst herrene utan hovud mot jentene, kan henda det er menyen dei diskuterar? Uansett eit herleg stemningsbilde frå Provence, som gir sommarkjensle. Med fine positurar på folka og mange detaljar.
Det skulle mest ha vore utleige av stativ på hotella, så uheldig som du har vore.
God helg, sola skin på Jæren.
:) Tonr
Tone A.

PS! :) Tone skal det vera.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu