aftensol ved lofoten
Utstyr
  • Nikon F3
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/8s
  • FilmtypeKodak Ektachrome 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger99
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2961} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten A.

Solopp/nedgang er ikke akkurat spesielt originale motivvalg, og dette er vel en løsning som ikke skiller seg ut hverken billedmessig eller teknisk.
Åse G.

Ikke enig - blir alltid like fasinert av solneganger - og de er alle forskjellige. Dette er et dramatisk og fint bilde, balansen er fin og spesielt likte jeg de møre skyene. Utfordringen er å fange de ''riktige'' farge og forgrunn for ikke å gjøre det til klisje. Fint bilde, men sikkert ikke kunst - men bør det alltid være det da?
Are G.

Dramatiske skyer og fin speiling i vannet....stemningsfullt To ting finner jeg likevel å pirke på: på venstre side er himmelen mørkere og du får den mørke øya i forgrunnen, mens det på høyreside blir lysere himmel og masse gjennskinn, dette synes gjør bildet litt ''skeivt'' det andre småplukket er sola som er plasert i sentrum av bildet, dette gir en litt statisk opplevelse, ville dratt den litt ut til en side og kannskje litt opp eller ned.
Bernt Petter B.

Solopp-/nedganger kan være flotte de og dette er ikke det værste jeg har sett, selv har jeg gitt opp å fotografere dem. Lyset og skyene er dramatiske og appelerende i øvre halvdel av bildet, nedre halvdel på sin side blir litt lite interessant. Bare to farger liksom.

Litt teknikk, vær oppmerksom på at bilder som skannes som regel ikke utnytter hele gråtoneskalaen, særlig mot den mørke delen. Dette for bildene til å virke blasse, inklusivt ditt. Løsning: PhotoShop (engelsk versjon) har et godt verktøy for dette. ''Levels'' gir deg abosolut kontroll over skalaen i alle tre farger (RGB).
Per-Arne H.

Flott bilde, fine farger. Det eneste jeg savner er refleks av solen i vannet. Men ellers er solnedganger vakre.
Jeg forstår ikke hvorfor Carsten Arnholm alltid har et problem med ''klisjê-bilder''. Hva med å komme med litt konstruktiv kritikk i stedet?
Det er ikke alle som er ''proffe'' nok til å finne opp hjulet hver gang heller.
kai j.

Her gror det meste igjen og blir grått og tungt.
Hugo L.

Elg i sol nedgang? Dette har vi sett en zillion ganger før.
Carsten A.

Bilder som scannes kan utnytte hele toneskalaen på dias dersom en scanner med en filmscanner, og dersom en scanner fra negativ kan en (normalt) velge hvilken toneskala en vil presentere. Brandslet sikter kanskje til scanning fra papirkopi. Dette er som oftest ikke noen særlig god løsning.
Stephen F.

Dessverre.Ikke tilstrekkelig ''saft'' i bildet.
Bernt Petter B.

Carsten Arnholm har rett i at jeg sikter til skanning fra papirkopi og ikke negativ/dias. Jeg er også oppmerksom på det faktum at flere flatbedskannere leveres med stor grad av kontroll over skanningen. At de fleste diaskanner har en høyere kvalitet enn en flatbedskannere bør også være på det rene.

Om flatbed er en god løsning kommer helt ann på fotografens behov og ambisjoner. Kan man sine ting godt vil det være vanskelig å si om et bilde er skannet fra print eller negativ/dias, i alle fall i formater som det vi ser her på foto.no.

For meg ser det ut som om en del av den nedre gråtoneskalaen har forsvunnet i skanningen. Kan neppe tro at det orginale bildet var så blast som dette. Om bildet ble skannet fra et dias eller en papirkopi av diaset, er egentlig likegyldig, mitt råd som nevnt over vil løse problemet uansett. Det er jo ikke gitt at brukeren kan utnytte skannerdriverens funksjoner fult ut.

Og det er ingen skam å bruke en (rimelig) flatbedskanner, man kommer langt med det så lenge bildet skal presenteres ''on screen'' i begrenset oppløsning som her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu