Metallsmelting
Her varmes opp metall som skal brukes til å støpe et smykke av.
Bildet inngår i albumet Vikingfestivaler i Rogaland - Vikingfestivalen på øya Rott vest av Tananger i Rogaland 15.-17. juni 2007, vikingmarkedet i Møllebukta ved Hafrsfjord i Stavanger 20.-22. juni 2008, vikingkaupangene på Jernaldergården i Stavanger 19.-21. juni 2009 og 18.-20. juni 2010, og vikingfestivalen i Møllebukta 14. - 16. juni 2013. Jernaldergården er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350 – 550 e.Kr. Gården ligger på Limahaugen i nærheten av Ullandhaug med praktfull utsyn over Nord-Jæren og Hafrsfjord, ca 3 km fra Stavanger sentrum, .
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Brennvidde9,3mm
  • Blenderf/1.0
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295599} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Fint situasjonsbilde.
Hadde også vært fint med et nærbilde her:-)
Spennende med disse festivalene:-)
var selv på Karmøy når det var vikingfestival:-)
Hilsen Tone!
Nina C. K.

Dette er det beste bildet jeg har av arbeidet med blåsebelgen, men jeg har en hel serie som dekker hele støpeprosessen, og kommer nok til å legge ut noen flere bilder etter hvert. Har nettopp oppdatert medlemsskapet, og har endelig funnet ut av hvordan jeg legger bilder til i portofolioen min. Det er kjempegøy. Jeg ser at du har mange bilder i din portoefolio, også.
John Anders S.

Stilig å se hvordan de gjorde det på gamledagse måten :) fint situasjonsbilde likte treskoa til han som står og passer på. Vært en tur i Nederland montro?
Nina C. K.

Ja, det var fascinerende å følge med hele prosessen fra smelting av metallet, til nedgraving av støpeformen i bakken, selve støpingen, og til slutt åpning av støpeformen for å se om resultatet var vellykket. Slike tresko tror jeg også de bruker både i Danmark og Sverige, uten å være alt for skråsikker. Jeg mener å ha sett at eldre folk på landsbygda her hjemme også brukte slike tresko rundt midten av det forrige århundret :-)
Bjørgulf B.

Ser at du allerede har blitt flinkere til å ta med kameraet - noe du var inne på i kommentaren til mitt bilde fra utstillingen. Fint dokumentasjonsbilde. Litt sent kanskje, men ønsker deg også et riktig godt nytt år.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu