Time is on my side - 30.12.2007
Fritt etter Mick Jagger.Noe forgår,noe består.
Bildet inngår i albumet Nyttår rundt Piazza Rotunda II - Noen inntrykk fra Roma årsskiftet 2007/2008
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-02 22:44:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker4s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger358
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295054} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Linde G.

Hei Steinulf
Fint gatemotiv der det skjer masse. Hvor er dette ?

Hilsen
Linde Gilberg
Steinulf L.

Linde, takk fore kommentar.

Bildet viser Piazza Rotunda i Roma og er tatt 31.12.2007 ca. kl 17.00. Dette er for meg et av de fineste byrom jeg vet om. Her er storslagen arkitektur som går to tusen år tilbake, samt nennsomt restaurerte renessansbygg. Fontenen har stått på sin plass siden en gang tidlig på 1500 tallet. I bygget jeg står er det drevet hotell kontinuerlig siden 1477. Alt dette innbyr til et pulserende folkeliv som enten kan betraktes fra de mange fortauskafeer, eller som her fra et hotellvindu.

Jeg har med hensikt valgt tidspunket slik at lyktene fremstår fint og varmt og at mennesker i bevegelse fremstår som skygger. Dybdeskarpheten gjør at mange fine detaljer likevel avspeiler seg i ettermiddagslyset.
Per T.

Jeg la særlig merke til detaljene som kommer frem med dybdeskarpheten. Det gir mye informasjon og man kan bruke lang tid på å studere bildet. Her er det mye miljø og atmosfære. Liker godt lyset i bildet. Synes du har fått en fin balanse slik at du får frem ettermiddagen samtidig som bildet ikke fremstår som mørkt. MVH Per
Ann T.

Hei Steinulf, dette synes jeg var veldig bra utført. Fint bilde av denne kjente plassen utenfor Pantheon. Mye liv her - selv om det er midt på vinter. Nydelig skarphet med masse små detaljer som er meget interessant å se på. Likte at du har fått med at folk både stå stille og andre som er i bevegelse. Tok du dette fra hotel vinduet? Et fantastisk sted å feire Nytt Års aften!
Mvh. Ann
Bjørg S.

Hei Steinulf.
For en vakker plass, og for et yrende folkeliv. Må ha vært en flott opplevelse å få være der i romjulen og oppleve et slikt mylder med mennesker en slik ettermiddag.
Jeg har sett på bilde flere ganger og oppdager stadig nye detaljer i bildet, mennesker i bevegelse, som skygger, det enkle men vakre maleriet på husveggen til høyre på bildet og til og med en sykkel på en terrasse i 4. etasje. Vakkert lys fra lampene, og ja.... et bilde med mye liv og flotte detaljer, både nytt og gammelt.
Veldig bra!!

Bjørg :-))
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Bildet er tatt fra hotellvinduet. Ellers er det også greit å sitte ute på fortauskafeene. Blir det for kaldt fyrer de opp gassbrennere og da blir det heller varmt.
ingebjørg fyrileiv g.

Der nede har også jeg vandret en gang. -Fantastisk sted man må tilbake til. Roma er ikke unnagjort på en uke.. Jeg liker bildet godt, ikke bare fordi det gir meg gode minner, men også på grunn av selve fotograferingen. Av versjonene liker jeg toern best. Når det gjelder utsnitt og komposijon er det flott, men jeg kunne kanskje ha sett at takene under lykta ikke hadde vært der. -Lite å gjøre med nå. Det tar litt oppmerksomhet siden det er så nært. Men bildet liker jeg.

vh ingebjørg
Stine J.

Hei Steinulf,

Her skjer det mye, yrende folkeliv. :) Ser ut som et fantastisk sted. V2 faller best i smak.

mvh Stine
Arne L.

Hei!
Flott bilde. (også jeg en av de mange med stor forkjærlighet for Roma)

Versjon #2 er etter min mening klart best - tonene her samsvarer i allefall mest med min subjektive oppfatning av stemningen fra seine kvelder ved fortausrestaurantene.

Men en ting jeg stusset på ... du oppgir lukkertid til 4s.. er det riktig? Ut fra totalt lys, iso100 og blender på 22 er det ikke umulig, men 4 sek er leeeenge med så mye folk i bildet.
Arne :-)
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Jo lukkertiden var lang, 4 sek er korrekt. Da fremstår menneskene i bevegelse som svært uskarpe, og det var også hensikten her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu