Elg
Fra et av de mange forlatte husene på Finnskogen.

Her er fler fra samme sted:
bilde nr. 341441
bilde nr. 283718
bilde nr. 254729
Bildet inngår i albumet Elg -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-29 11:55:35
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294295} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ivar B.
Du har funnet nok et forfallent eldorado. Bildet forteller en historie uten fasit. Hva har skjedd, hvorfor? Fasinerende. Liker hvordan du tar vindu og gardiner inn som en del av bildet uten at nødvendigvis alt skal ikluderes. Mvh Ivar.
Jan O Ø.
Hei.
En vakker vegg i et vakkert hus. I alle fall for fotografer som liker forfall. Synes tittelen ''elg'' gir bildet en større dimensjon. Godt gjennomtenkt. Fint at vinduet er med synes jeg.
Mvh Jan O.
Carsten A.
Forfall, javisst, og det er ''pent'' presentert, nesten, kunne man tro, som du sikter mot en form for fattigdomsromantikk. Men i dette inspireres jeg mer til refleksjoner over noe som engang var, menneskers enkle og trolig ganske slitsomme hverdag. Det var de som hadde minst som måtte nøye seg med dette.

Et fortellende bilde, meget bra!

MVH CA
Rolf S.
Et nostalgisk og fortellende bilde med en litt trist ''undertone''
Utsnittet er velvalgt. Regndråpene på bjerkekvistene utenfor vinduet understreker stemningen. Gardinrestene og avrevet tapet forteller sitt. Men det som virkelig setter minnene i sving for meg er det klassiske elgbildet som fantes på alle småbruk og husmannsplasser - i hvert fall på det indre østland - på 50-tallet.
Sørgelig, men bra bilde.

Rolf
Stig Børre E.
Topp utsnitt som forteller nok til å pirre nysgjerrigheten.
Fine naturlige toner i bildet. Litt misunnelig på denne lokasjonen, aner meg at det er flere mtoiver her :-)

StigB
Kristin S.
Spennende bilde. Støtter Ivar sin kommentar:)

Mvh Kistin
Stine J.
Hei Øyvind,

Jeg har kikket gjennom bildene du henviser til i tillegg til dette. Fine dokumentarbilder av detaljer fra det forfalne huset.

Her henger mye historie i og på veggene. Trist med fraflyttingen. Elg og hest med høykjerre har ikke eierne sett syn på å ta med seg. De blir endel av svunne tider som forfaller med resten av bygningene.

Bra fortalt!

mvh Stine
Steinulf L.
Litt av et skattkammer dette her, som du dokumenterer på en fin måte.
Kjell Sigurd S.
Herlig bonderomantisk forfall. Her henger det mye historie i og på veggene. Fint utsnitt som bringer øyeblikket inn i bildet. Jepp, som vanlig veldig severdig foto fra deg.

Kjell s
Odd Tore S.
Innenfra eller utenfra, inntrykket stemmer.
Kanskje er det romantisk, kanskje er det nærmest det motsatte:
Spor etter års strev og smalhans, kalenderbilder på veggene.
Det minner i stilen om husmannsplassen Kilen gamle som jeg har besøkt mange ganger, men hvor det ikke har vært mulig å komme til inventaret.
Jeg synes det er verdifullt å ta vare på slike ''idyller'', som vel er mest idylliske etter at de ble fraflyttet og forfallet ga dem en spesiell sjarme.
Jeg har på følelsen at veggene her ble tapetsert rett før eller etter krigen. Mener å huske samme type mønster fra utvalgsheftet vi hadde bevart fra vi bygde i 1949. Stilen på bildene er som forsiden av ''Gløtt fra Norge'' fra 1949.
Jeg liker den måten du plukker ut og fokuserer på typiske detaljer på her. Den gir kanskje bedre innsyn enn større oversikter.
Odd Tore
Roar K.
Jeg går ut fra at dette bildet ikke er fra igår. Siste værmelding fra dine kanter fikk jeg igår og er regn og hålka.

Har jo sett noen av disse bildene dine før. V1 her kunne nesten ha ligget under humor, men ville da ikke stemt med V2. Litt synd med forfallet, men det blir jo brukbar dokumentarfoto av det. Har jo litt sjøl også og ønsker mer.
Når det gjelder V1 her så er vel den mer typisk deg enn V2. Mitt inntrykk er som også nevnt over her at du hsr din sterke side når det gjelder å plukke ut detaljer.
Til slutt liten vær-rapport fra Goa nå da klokka er 15.15 lokal tid: Sol fra skyfri himmel og +28,6.
Ha et riktig godt nytt år der i Gjesåsen uansett vær.

Roar
Øyvind A.
Det er v1 jeg ønsker kritikk på. V2 er bare ment som en slags saksopplysning.

Det er liten tvil om at dette har vært fattigslig og enkelt, også etter gjeldende standard den gang det bodde folk der. Jeg vet ikke når det ble fraflyttet, men enkelte detaljer kan indikere at det var bebodd så seint som fram til en gang på 1970-tallet i hvert fall.

Roar: Godt nytt år til deg også.

Mange takk for kommentarene!

Ø.

Ketil K.
Joda, dette er elgterreng! Minner ikke rent lite om bilde nr. 314770 av ''den sittende prinsessen og hunden i det tomme kjøkken.'' Det kan bli mye bra fotografier fra forlatte bygninger.
Sissel A.
Wow, helt lekkert utsnitt og en super idè! Bildet forteller meg en lang spennende historie :D
Tove H.
Et bilde som kan fortelle mer enn 1000 ord. Liker utsnittet ditt med mange fortellende detaljer. Godt formidlet historisk tilbakeblikk.
Hilsen Tove
Øyvind A.
Takker så mye for nye kommentarer.
Ø.
Anne Kari Berg K.
Liker dette godt. Det forteller mye om det som var. Flotte farger og utsnitt. Vakkert og vemodig med de tre lagene med ''vegg.'' Hadde vært spennende å sett et større utsnitt også. Jeg er selv masse på Finnskogen, nå ble jeg inspirert til å gå tettere innpå.

mvh Anne Kari
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu