.....her skal vi bygge og her skal vi bo.....
Fotograf
Utstyr
  • -
  • 75-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger356
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_29350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Arild S.

Merkelig sted å bygge bo på.
Ser ut som bildet kunne trenge litt bedre kontrast (levels) på min skjerm, men ellers kan utsnitt og linjer være slik som vist.

Er det en trevegg eller et tregulv vi aner konturene av mellom 'byggmassene'?

Arild
Nils B.

Det blir mye leire og annet oppi et slikt reir. Skulle du bli fristet til å øke kontrasten er jeg redd du kan miste noe av overgangene i selve svala. Synes det er flott.
mvh Nils
Povl Kjeld H.

Flot billede af svale på rede, utrolig så meget materiale de skal ha´ samlet for at bygge reder.
Flot billede.
mvh - povl
Jan B.

Reiret er øverst på en vegg, og mye av byggematrialene er sånt som kommer ut bak på kua.
Nå er det flusst med unger der så jeg må dit for å fotografere mere. Takk for kommentarene.
Jan B
Bård Lauris H.

Bra, det viser hvordan fugler lever.

Trekk for direkte lys og noen utbrente partier. Ville kanskje også sett ansiktet på fugelen. Du bør bruke stativ så du får brukt naturlig lys. Er det blitz heller lampe?
Jostein M.

Synes bildet står bra som det gjør. Flotte farger og fine detaljer i fuglen.
Mvh Jostein
Jan B.

Brukte blitz her ja. Reiret ligger helt oppunder taket, så det er aldri godt lys der. Svalene er veldig aktive, så det hadde hvert vanskelig å fryse dem uten blitz.
Jan B
Bård Lauris H.

Du har mulighet til å bruke softboks foran blitzen og samtidig plassere den lengre fra kameraet. Du kan eventuelt også bruke flere blitzer. Det ville garantert gitt et softere inntrykk.

Men ja det hadde blitt vanskelig uten blitz :)
Jan B.

Takk for tips. Har tenkt på softbox, men nå må jeg se å få tak i en :o)
Jan B
Bård Lauris H.

Du kan eventuelt reflektere lyse via en hvit isoporflate heller papplate. Problemet er om blitzen din er sterk nok. Det stjeles utrolig mye lys når du reflekterer lyset på denne måten. Det samme gjelder bruken av soft-box. Det finnes dog en enkel og bra løsning som gir bedre resultat enn direkte lys. Jeg vet ikke om du har lagt merke til at en del pressfotografer har en hvit liten plastkopp rundt blitzen sin. Dette er en grei softboks som gir ok resultater. Sto-Fen Omni-Bounce(www.stofen.com) er et bra produkt. Hvis du er nevenyttig kan du eventult konstruere en selv. Med en slik softboks kan du ta bilder mye nermere en du normalt kan med blitzen din(gitt at du har ekstern blitz og ikke bruker innebygget blitz(som aldri er bra!)).
Roy S.

ok bilde men litt vanskelig å ''orientere'' seg i det. om du skjønner hva jeg mener. Litt mer av omkringliggende miljø/tre eller noe sånt.
(Kanskje det bare er jeg som er svimmel i dag)
Carsten A.

Bra situasjon, men det er nok lyssettingen som er problemet her. En form for softboks (pappeske med kalkerpapir/matpapir) i kameraposisjonen og en liten slavetent blitz (Lømork har slike) godt ut til høyre/venstre kan gi helt topp resultater på slikt som dette. Som nå blir lyset litt flatt.
MVH CA
Jan B.

Omni-Bounce softbox er bestillt. Hvordan virker slaveblitz med digitalkamera (om jeg får råd til D100 en gang)? Vil ikke slaven gå av ved førblinket ?
Jan B
Carsten A.

Kan vel hende, men det går vel i den situasjonen som er aktuell her å styre alt manuelt? Kommer vel litt an på hva slags blitz som blir brukt. Og softboks lager du like godt (bedre, sogar) selv.
MVH CA
Tom A. T.

Karakteristisk og fint bilde av svalen. Utrolig hvor flinke de er til å ''lime'' reiret til loddrette vegger. Det er reir både i låven og på stabburet, men har ikke fått somlet meg ut dit med kameraet. Har bare 200 mm for tida ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu