Ørkenvind
Eksperiment med sollys og slør. Bildet er tatt gjennom slør.
Bildet inngår i albumet Mystikk -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-18 19:24:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-12-18 19:39:18
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-01-17 14:35:15
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292827} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Gunnar John C.
En variasjon over temaet ditt - like poetisk men mer intens, synes jeg. Jeg opplever en slags Blixensk afrikastemning her, sterk hete tross sløret og hatten. Fint med motsatsen mellom skygge nederst til venstre og det sterke sollyset oppe til høyre. Komposisjon, farver, inntrykk - jeg liker dette enda bedre enn ditt forrige.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Tine F. B.
Hei Tove,
Det som tiltaler meg her, er først og fremst fargestrukturen i bilde. Mykt og varmt. Flott motiv og morsom teknikk du har brukt her. Synes personlig at bilde kommer enda bedre frem med sort bakgrunn, men det er jo som kjent smak og behag. Liker det uansett! mvh Tine
Espen R.
Du er flink på lek med lys og skygger, noe som er mye av det foto handler om. Spennende og kreativt også dette bildet, og jeg synes også det er hakket bedre enn det forrige. Det eneste som forstyrrer meg litt, er den rød flekken i senter av bunnen på bildet. Men ellers helt topp - mer slikt:-)
vh
Espen
Ivar B.
Herlig bilde. Lys, antydning og struktur gir et spennende og vakkert bilde. Enig i den røde nede. Ha en strålende førjulsuke. Mvh Ivar.
Tom T.
Dette er knall . Et av dine aller beste bilder.

TomT
Per Einar G.
Lekkert!

Men jeg liker ikke broderingen el.lign. oppe i høyre billedkant, tror jeg ville ha clonet bort denne + den røde flekken som nevnt tidligere.

Per E.
Erik J.
Dette kan jeg leve meg inn i! Assosiasjoner til bok/film Den Engelske Pasienten. Ingen grunn tiil å lage varianter av originalen (v1).
Tove H.
Tusen takk for positive kommentarer og råd, Gunnar John, Tine, Ivar, Espen, Tom og Per Einar! Har rettet opp det dere har foreslått. Det med Blixensk afrikastemning, Gunnar John, var også min følelse.
Hilsen Tove
Tove H.
Tusen takk Erik, for fin kommentar! Den Engelske Pasienten - har sett filmen og er veldig, veldig enig! Glad for at du liker originalen!
Hilsen Tove
Lars B.
Deler også Gunnar Johns fortreffelige knytning til Karen Blixens Afrika.
Flott lys og stemning - fine ansiktsprofiler. V1 for meg - bra dette, Tove ;o)


Hilsen Lars
Avsluttet .
Og her kom du opp med en enda bedre variant enn den forrige... Helt klart v1 for meg. Du har virkelig klart å få frem en stemning her Tove. Veldig bra!

Erik
Steinulf L.
Jeg liker denne serien din. Annerledes, kreativ og spennende, samtidig som bildene er teknisk gode.
Monika Frisvold V.
Hei
Henger meg på den gode kretikken... Flott serie
Kreativt og meget bra....

mvh monika
Helge R.
med slørete øyne lar jeg meg forføre
Brit M.
Dette likte jeg, Tove! Litt Karen Blixen...
Varme toner, veldig ørken, tror jeg går for 3...usikker..

Brit
Avsluttet .
jeg liker versjon nummer 1 best =)
flotte farger, og fin kontur på ansiktet.
behagelig og rolig, vakkert å se på.

Hilsen Elise
Roar K.
Kanskje litt uærbødig å si det, men meg minnet dette om et myggnett av den typen man bruker en del i den delen av verden hvor jeg befinner meg for tiden. Noen festes i veggen ved hodeenden av senga og bres over senga når man legger seg. En annen variant festes i taket og spres ut så myggen ikke kommer til når man sover.

Men siden personen er iført hatt og tittelen er ørkenvind så går tankene mer mot muslimske land i Midt Østen. Kvinner fra vesten bar jo i sin tid slike slør for å beskytte seg mot sola når de var i varme ørkenstrøk.

Som et bilde med mystikk velger jeg meg V3 uten borden

Roar
Per Einar G.
Versjon 3 ble KNALL! :-) Per E.
Odd Tore S.
Tema med variasjoner, ref forgjengeren, denne mer brunsvidd og derfor er tanken om ørken nær.
Jeg tenkte nok litt i retning av Karen Blixen eller Martin Johnson, men der var bildene i de utgavene jeg har i s/h, så fargen måtte jeg spe på med i min innebygde PS.
Slør eller myggnett, det lukter av varme og sol.
Odd Tore
Avsluttet .
Versjon 3 etter min smak. Bildet er som en sommervind.
Ditt beste til nå.

Anbefales.........



Arne
Arne S.
Elegant profil og fine fargevalører. Linjene i forhenget er litt for framtredende i mine øyne til tross for at komposisjonen er ok.
Inger-Lise S.
Vakkert Tove! En helt spesiell stemning. Jeg velger meg v#3.

Inger-Lise
Tove H.
Tusen takk - det var hyggelig å lese 13 nye kommentarer! Og hjertelig takk for anbefalingen, Arnr Helleberg - det varmer! Siden sist har PCen min kollapset og jeg er nervøs for om jeg har mistet nesten alle bildene mine - håper det går bra. Alle vet jo at en skal ta back-up...!
Glad for at dere likte bildet. Skjønner det med linjene, Arne S, vurderte dem litt fram og tilbake, men likte dem pga komposisjonen. Er i tvil om hvilken som er best av v1 og v3 - jeg er vel litt svak for originalen...men usikker. Synes dere har ''lest'' bildet veldig bra... det er godt å drømme seg litt vekk til fjerne strøk... Ha en strålende dag!
Hilsen Tove
Roar K.
Få deg en externdisk pr. omgående. La den vær permanent tilkoplet. Bare slå den på når du skal legge inn nye ting. Bare dra det over og slå av igjen. Skal du ut på reise så bare ta den med og kople til hvilken som helst maskin. Jeg har med meg alt innhold fra min maskin i Norge over hit til India og bare kjører det over. Deriblant 11 000 musikk-spor.

Roar
Stig Børre E.
Lekent og elegant. Godt komponert og fine fargevalører.
Fint med gjentagelsen av damen og de mørke linjene i fohenget bidrar også positivt.
litt enig med Arne Strømme vedr strukturen i forhenget. En liten fokusbom kunne vært positivt her... :-)

StigB
Fredrik S.
Hei!

Ein utrulig stilig skygge/siluetteffekt!
Meget stilig. Versjon 3 for min del :)

Mvh Fredrik S
Avsluttet .
Nydelig!! Så mykt og lekkert som det kan gå an! Lkte best v3 uten kanten. Godt observert, eksponert og presentert!! Med vennlig hilsen Mari
Tove H.
Skal skaffe meg eksterndisk, Roar. Er litt usikker på om ikke Arne S mente linjene - men det kan ha vært strukturen, Stig Børre. Jeg liker dette bildet med strukturen som den er, men kan tenke meg å ha ''fokusbom'' på et annet bilde. Glad for at dere likte bildet, Roar, Stig, Fredrik og Mari! Tusen takk for kommentarer! Og ser ar du, Jan-Erik også har lagt inn anbefaling - det varmer - tusen takk!
Hilsen Tove
Odd E. k.
Hei Tove!

Et meget flott bilde i vakre farger og med et godt lys. Likte godt denne silhuetten av personen, da det minner meg mye om de eventyrlystne på camp i afrika i tidligere tider. Tenker også på Karen Blixen sine ekspedisjoner!!
Anbefales!

Ha en fin førjul Tove!

Mvh

Odd E.
Tove H.
Tusen takk for hyggelig kommentar og anbefaling, Odd E! Det varmer! Bra jeg har truffet med stemningen - en reise tilbake til ''Mitt Afrika!.! Fin førjulstid til deg også!
Hilsen Tove
Hans-Jørgen H.
Hallo Tove!

Mormors gamle gardiner kommer til heder og verdighet.......
Great!
Tar av meg hatten for dine kreative innslag.
Meget stilig lek med lys, skygger og farver.
Spennende i sin lille mystiske sfære og abstraksjon.....
V1 er jo helt grei den vel.
En trivelig dag!
Hans-Jørgen
Thorbjørn R.
Her har du truffet meget bra. Veldig fin silhuett og flott fargespill i forhenget.

Mvh Thorbjørn
Knut-Inge J.
Ser man det - her er du så avgjort inne på noko! Dette var spennande - farge, lys, struktur, linjer, dobbeltportrett i profil. Veldig god idé - venter i spenning på det vidare forløpet. Eit av dine beste på lang tid - og det seier jo alt.
Tove H.
Tusen takk Hans-Jørgen, Thorbjørn og Knut-Inge for inspirerende tilbakemeldinger! Fortsetter eksperimentene etter jul - glad for at dere likte ideen.
Hilsen Tove.
Anne-Lise S.
Her er du virkelig inne på noe kunstnerisk og vakkert, Tove, idet du leker med lys, farger og struktur! Velger meg V3. Synes det fremmer motivet, skaper ro og leder øyet til hovedmotivet ditt!

Vil også ønske deg en riktig god juletid, og gleder meg til flere fotografier til deg, da gjerne mer av denne sjangeren også! :-)

Anne-Lise
Tove H.
Tusen takk for veldig hyggelig kommentar, Anne-Lise! God jul fra
Tove
Avsluttet .
Heisann Tove.

En flott innfallsvinkel i denne stilen.

Her er det bare å fortsette å utvikle.

Hallo fra Eivind.
Tove H.
Tusen takk for fin kommentar, Eivind!
Hilsen Tove
Hans Jacob H.
Du har flere interessante bilder, og dette falt i smak hos meg. Fint og diffust, og spennende med den doble profilen. Jeg tror det også ville fungert utmerket med litt strammere utsnitt, med litt kutt i begge sider.
Tor Olav O.
Likte dette. Du har og klart å skape mystikk. Doble profilen er veldig fin. Farge og struktur likeså. Bra ! mvh Tor Olav
Tove H.
Tusen takk for fine kommentarer, Hans Jakob og Tor Olav! Hadde sikkert fungert bra med strammere utsnitt også, Hans Jakob, skal tenke på det! Glad for at dere likte bildet!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu