Fossekallens adventstilværelse
Oppbrukt tema og neppe noe revolusjonerende- men det er noe ved dette å se fossekallens tilværelse midtvinters i 20 blå og omgitt av frostrøyk fra elva. Ikke f... om den lar seg påvirke av det!
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-17 23:47:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 400mm
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292566} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

God kveld

Flott blåtone i bilde,liker enkelheten i komposisjonen.Liker fossekkalens posisjon i bildeflaten.Flotte linjer i bildet.

MVH
TGM
Frode F.

Herlig utnyttelse av bildeflaten her.

Nydelige toner og herlig med frostrøyken. Selv isen fuglen sitter på er pen her. Meget severdig :)

FF
anders s.

flott miljøbilde av fossekallen dette her.
stilrent bilde med flott komp.
fossekallen er rett og slett bare en imponerende fugl.den tåler det utroligeste
og holder seg der det er kaldest nettopp i en elv:-)
har prøvd meg mange ganger på denne fuglen senest i går,og det er ikke lett å få brukbare bilder av den heller.i går venta jeg i nesten to timer sittende på en frossen stein uten resultat,og da jeg skulle reise meg så satt jeg f meg fast i steinen:-)

ha en fin dag
mvh anders
Kjell Ivar Ø.

Enkelt og greit miljøbilde fra Fossekallens rike presentert på
en god måte.
vh Kjell ivar
Jan Inge K.

Her synes jeg du har fått til et bra miljøbilde av en som virkelig fortjener tittelen nasjonalfugl...
Kjartan T.

Bra Svein, liker at fuglen kikker mot den kalde elva. Isen og de fine isklumpene gjør mye for bildet. Som du skriver er det ikke revolusjonerende, men det er godt løst og severdig i mine øyne.
Kjell Sigurd S.

Denne var meget elegant. Herlig frostrøyk over vannet og den lille fossekallen som skuer ut over sitt rike. Liker også fargetonene i bildet. Fin isformasjon og godt plassert pipp.

Kjell S
Jan O Ø.

Hei.
Få elementer og veldig fine fargetoner gjør dette til et veldig spennende bilde. Sjeldent å se et så vakkert bilde av vår nasjonalfugl. Dette synes jeg viser at et tema aldri blir oppbrukt. Bare man ser ting fra nye vinkler. Veldig bra.
Mvh Jan O.
Christian H.

Brr, her er det kaldt! Syntes dette er et godt eksempel på et godt fuglebilde hvor fuglen utgjør kun en liten del av bildeflaten. Fossekallen kikker hårfint nok til venstre slik at litt av strupen syntes. Personlig ville jeg utnyttet histogrammet/tonekurven litt bedre(?).
Svein B.

Hei, og tusen takk for kommentarer.

Jeg er jo selv utrolig facinert av fossekallen og dens hardførhet- men det er ikke alltid lett å formidle dens levevis på en rettferdig måte. Disse midtvintersdagene er jo helt spesielle med lite lys og bitende kulde langs elvene der fossekallen lever- mye av utfordringene denne dagen var faktisk frostrøyken som skjulte fossekallen fullstendig når den var lengre enn 15m unna. Men å få dette festet i en rute på en måte som både viser forholdene og samtidig er dugende rent fotomessig er en utfordring. Her fant jeg en liten gløtt i frostrøyken rundt fossekallen en kort stund- og jeg synes vel at resultatet viser litt av kulden og forholdene i alle fall. Det er lett at ens egen facinasjon over en slik art og egne opplevelser gjør at en ser bildet med litt andre øyne enn den gjengse betrakter- så det er hyggelig å høre at dette inntrykket av kulden og forholdene når ut gjennom bildet.

CH: Trimmingen av histogrammet/kurveverktøyet er jo mye en smakssak- og for meg er dette slik jeg likte det. Hva ville du evt endret?

Mvh
Svein B
Christian H.

Ved å utnytte hele histogrammet (helt ut til høyre) og legge på en meget svak s-kurve tror jeg du får et litt annerledes lys som får frem kulden bedre. Enig i at dette er en smakssak, og det er vel også en avveining ift om man ønsker å dokumentere at var lite lys i ''virkeligheten''.
Svein B.

Tusen takk igjen Christian. Når jeg tar ser på histogrammet for bildet er det ikke mer å hente i noen ende, men jeg la på en svak s-kurve, noe som ga en blåere versjon, og kanskje kom frostrøyken noe tydeligere frem. La det ut som en ver #2- ta gjerne en titt og se om det var noe i den dur du tenkte.

Mvh
Svein B
Christian H.

Ja, det var noe slikt jeg tenkte på. Syntes bildet blir kaldere, men samtidig trekkes frostrøyken mer innover bak fossekallen.
Odd Sverre F.

Heisann ! Synes versjon 2 med litt mere blått er friskest og gir en kaldere stemning . Fossekallen er ikke noe enkelt motiv og den lar seg ikke fore heller . Er ikke enig i at Fossekallen er oppbrukt som tema - men det kreves mye tid og tålmodighet bak kamera for å få med seg de mange ulike situasjonene . Artig med den lange isspissen på bildet med snødottene på.

Hilsen Odd S.
Svein B.

Tusen takk for kommentarer.

CH: Ja- du ga meg ett godt tips, jeg er helt enig med deg.

OF: Jeg er enig mht ver #2 som den beste. Vi får satse på det fortsatt er mange gode bilder igjen å ta- både av fossekall og andre motiv. Det er i allefall det mest motiverende utgangspunktet når en engang driver med dette.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu