Urskog II
Bildet er tatt i Ormtjernkampen nasjonalpark som det forrige jeg la ut.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF-S 17-85/4-5.6 IS
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_291947} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
anders s.
veldig bra aleksander. her synes jeg at alt klaffer.
ser ut til at du har en meget flott skog å traske rundt i :-)
flotte farger og en fin komp.
mvh anders
Thorbjørn R.
Greit bilde av norsk urskog. De to trærne bak og stokken foran gir forsåvidt en fin komposisjon. Likevel tror jeg nok dette kunne blitt mer spennende med et mer spenstig valg av perspektiv (f.eks lavere).

Mvh Thorbjørn
Aleksander M.
Takk for kommentarene!
Som det står under bildet så er de to bildene tatt i Ormtjernkampen nasjonalpark. Et flott område, men dessverre et stykke unna meg...
Er nok enig med deg T.H. Synes selv bildet er fint, men det er ikke så spennende som jeg skulle ønske. Etter å ha sett på det en stund og konstatert at det er en flott urørt skog vi ser er man igrunnen ferdig. Bildet blir kanskje litt mye avbildning og viser den bare akkurat slik den er??? Ser poenget ditt med et annet synspunkt. Da jeg tok dette bildet prøvde jeg meg også på noen andre varianter, men synes ikke at jeg fikk bildet bedre ved et lavere standpunkt slik jeg prøvde det. Trenger nok en del trening på landskapsbilder som du ser etter disse to bildene og jeg er glad for alle tips og synspunkter på bildene.

Aleksander
Svein B.
Dette er ett helt greit ''øyeblikksbilde'' fra godskog Aleksander- men jeg vil tro det er mye å gå på for å få frem den virkelige stemningen slik skog kan gi. Generelt synes jeg du kunne eksponert bildet litt mørkere, den grønne skogbunnen blir i overkant selvlysende her. Det litt for livløse lyset her (som er godt for å unngå for store kontraster) gir desverre for lite liv og lysspill i bildet synes jeg.

Kanskje du burde lett enda bedre etter den ''beste flekken'' i skogen- det er helt greit slik det er- men for meg viser det nok ikke så mye mer urskog enn det en kan se i ganske mange vegkanter rundt omkring- også langt fra urskogen. Nå er jo også skogen i Ormtjernkampen slik du har tatt bilde av her- så det er på ingen måte feil slik sett- men jeg vil tro det er mye rom for å bruke fantasien langt videre enn det du har gjort her. Få med litt av de skikkelige skjegglavgranene og store mosegrodde rotveltene, finne rom og åpninger i skogen som gir ett bedre inntrykk av skogens størrelse eller karaktèr- med f.eks en del av en skogkledt ås eller liknende i bakgrunnen. Og litt mer liv i lyset kunne kanskje gjort seg også, evt litt stemningsgivende tåke iblandet?? Det er mange måter å prøve seg fram på. Her er du rett på og viser oss ett utsnitt av ett sted i en skog- men så mye mer enn det blir det kanskje ikke. Men slik er det jo også- når en besøker ett sted i en kort periode er risikoen der for at lyset ikke blir akkurat slik en kanskje hadde ønsket seg.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Takk for kommentaren Svein!
Jeg er nok enig i det meste du sier. Det ble nok ikke så mye mer enn et utsnitt av en flott skog. Men synes selv det ble ok. Hadde dessverre ikke så mye tid som det ser ut til at du har forstått :) De to bildene jeg har lagt ut er de to beste ''utsnittene'' jeg fant langs stien opp på fjellet. Bildene er tatt på en tur dit i sommer. Hadde med meg litt reisefølge og kunne derfor ikke ta meg all verdens tid... Kommer jeg dit en gang til med bedre tid skal jeg prøve å gå litt ut av skogen og prøve å finne den ''beste flekken''.

Aleksander
Ketil K.
Her har du fått flere gode råd. Bildet ble for flatt. Godt morgenlys, bruk av lavere standpunkt og ikke minst vidvinkel for å øke dynamikken og det å kunne se innover i et slikt bilde er mine første råd.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu