Munnen for full
Bildet inngår i albumet Sjø-fugler - Et av sommeren '02's store fritids-sysler; jakten på gode bilder av sjø-fugl.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger604
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_29188} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ingar S.

Jeg syntes fulen vises litt for grå/mørk, og at det er synd att ikke hele vingen kommer med.
Ellers greit bilde.
Rune Edvin H.

Bra situasjon og godt frosset. Sikkert min brødskive den flyr avgårde med, for den tar den hver eneste lunch :o)
På min skjerm blir det også litt mørkt, men det tåler relativt mye gamma-korreksjon.
Rune
Erlend M.

Enig med de to andre. Ser også ut som litt vel hard USM, bl.a. over hodet. Men du har jo fått veldig god tegning og skarphet i fjærene.
Carsten A.

Meget bra fanget, men litt grått i utførelsen. Tror du skulle ha løftet mellomtonene noe her. Akkurat overgangen mellom hvite fjær og svartbrunt hode lager en liten kontur på hettemåker - om en da ikke er mer enn vanlig nøye med å tilpasse USM.

Ellers er det min tørre brødskalk den prøver seg på, da Vemund og jeg i formiddag gjorde vårt beste for å lokke til oss måker for å digitalisere dem på stedet.
MVH CA
Vemund L.

Hmmm.....jeg begynner å lure på om jeg har kallibert skjermen min med for kraftig gamma. Flere ganger den siste tiden har jeg presentert bilder her på dotten, og folk har påpekt at bildene er for mørke, og jeg stiller meg like u-forstående til dette hver gang. Skall jammen titte på disse bildene en annen skjerm, så snart annledningen byr seg.

Vemund
Audun R.

Med nyinnkjøpt digitalt utstyr blir det vel noen tørre brødskalker fremover, tenker jeg.

Liker tonene, nesten ren SH uten å være det. Jeg ville kanskje ha kuttet litt til av vingen, slik at den ikke bare berører kanten. (Ikke så viktig. Øynene rettes mot hettemåken uansett.)

MVH Audun
Carsten A.

He-he, Audun, både Vemund og jeg samler nå skalker på harde livet!
MVH CA
Avsluttet .

God frys i bildet, spesielkt i vannet rundt brødbiten, fine konturer i fjærdrakten, synd du har kuttet vingetippen. Blir også litt mye reflekser fra vannet, forstyrrer litt. Er mørkt hos meg også.
Blender, lukker, optikk....?
Ivar
Audun R.

VL: Det ser bra ut på skjermen her (Noe grått, men ikke mørkt). Skjermer har jo en tendens til å bli mørkere etterhvert som de eldes, og jeg antar at ikke alle på foto.no bytter ut skjermene når det skjer.

En helt annen ting er jo forskjellen mellom visning i PS og nettleseren, men det vet du jo selvfølgelig. Jeg trenger ofte en korreksjon opp mot 1,5 i levels for å få et likens resultat i nettleseren som i PS. (På grunn av profilene vi bruker).

Det kan jo anbefales å gjøre bildene litt ekstra lyse om man vet man sitter på en bra skjerm, og samtidig sørge for at sort er sort.

MVH Audun
Vemund L.

IT; Teknisk info om bildet, som følger:

Camera Model Name
Canon EOS-1D
Shooting Date/Time
03.07.2002 11:42:53
Shooting Mode
Manual M
Tv( Shutter Speed )
1/1250
Av( Aperture Value )
8.0
Metering Mode
Evaluative
Exposure Compensation
0
ISO Speed
400
Lens
70.0 - 200.0 mm F2.8 IS
Focal Length
200.0 mm
Image Size
2464x1648
Flash
Off
White Balance
Auto
AF Mode
AI Servo AF
Parameters
Tone Curve Standard
Sharpness level 0
Pattern sharpness Standard
Color Matrix
3
File Size
3421KB
Drive Mode
Low-speed continuous shooting
Owner's Name
Vemund Lamberg
Camera Body No.
006536
Avsluttet .

Takker ;)
Ivar
Haiman A.

Tuppen av vingen er klipt vekk. Hele bildet er for mørkt. Man ser klare tegn etter Sharpen og Blur-effekter. Fotografen har nok vært en smule overivrig når det gjelder bruk av USM.
Alt i alt: *HH*

::Haiman::
Tom E. F.

- og en amatør sier: Skulle likt å se originalen! Bildet her ser nærmest ''ihjelmanipulert'' ut. (Unnskyld uttrykket!) :)
mvh Tom
Vemund L.

Bildet er så avgjort ikke ''ihjelmanipulert''. Bildet er ikke mannipulert i det hele tatt. Det eneste som er brukt i PS er Levels, Curves og USM. Det er foretatt korrigering(senking) av toneforløpet, og det er brukt USM, i ulik mengde på henholdsvis måken og vannet.

Altså, ingen mannimpulering, på noen måte.

Vemund
Tom E. F.

Hei, Vemund!
Kan du sende meg et (gjerne lite) bilde av originalen. Skjønner ikke hvorfor hettemåka er så mørk grå. Skjønner heller ikke hvordan den er blitt så skarp og vannet i samme avstandsplan ikke er det...
Kan hende ''amatøren'' kan si noe mer...
(Håper du ikke blir skuffet).
mvh Tom
Carsten A.

TEF: Med 200mm brennvidde og F/8 er jo ikke dypdeskapheten særlig stor. Videre er vann stort sett ikke ''skarpt'' - men her går det jo en tydelig sone til høyre og venstre for fuglen, med bl.a. endel dråper som er skarpt avtegnet.

Ta ellers bildet inn i PS og løft mellomtonene med levels. Som Vemund selv antyder dreier dette seg trolig om skjermkalibrering.
MVH CA
Vemund L.

Orginalen er sendt på mail.
Tom E. F.

Takk! Etter litt mekking er den nå sendt tilbake.
mvh Tom
Tom E. F.

PS:
Bare jeg ikke tok munnen for full!
mvh Tom
Thorfinn B.

ok fanga, men en biteliten løft av mellomtoner kunne vel vært greit som allerede nevnt noen ganger. At måka henger i bildekanten plager meg mer..., sammen med noe manglende komp i form av midtstilling! Brødskiver er for øvrig kjedelig mat, så det er likegreit å bruke det til fôring av motiver.
Ketil K.

Synes jo det var bra tendenser her, men ville nok helst tatt dette bildet på høykant??? Hettemåke i motlys er ikke lett, men du har likevel fått til bra detaljering av fjærdrakten her. Glimt i øyet har den og. Så stå på!
Hege Helen R.

Liker dette godt jeg, synes det er flott liv i fuglen.
Nils B.

Greit bilde som absolutt gir følelse av tungt løft. Videre er dette ett bilde som jeg synes utstråler en masse energi, og ikke minst er her gode og utfyllende komentarer.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu