Et sted på Jorden
Soloppgang over tre vulkaner i et krater øst på Java. Den aktive, Gunung Bromo, er viktig for hinduister som daglig utfører ofringer i form av høner, ender, planter og penger. Dette kastes i vulkanen. En fjerde vulkan, øyas største fjell, sees i bakgrunnen, og var svært så aktiv for anledningen med små utbrudd hvert 20. minutt.
Bildet inngår i albumet Indonesia - Landet har 250 000 000 innbyggere fordelt på 2 000 000 kvadratkilometer, på 17 500 øyer. Viser her bilder av flora og fauna, menneskene, og noe av deres kultur fra øyene Java, Bali, Flores og Borneo.
Utstyr
  • Canon Rebel XT (EOS 350D)
  • Canon EFS 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
frank ove v.

Stemningsfullt bilde. Flott!
Christer M.

Vanvittig flott. Du har åpenbart vært på rett sted til rett tid. Bra kompossjon som gir god dybde i blidet. Liker spesielt godt tåketeppet som slynger seg innover bak fjellene. Eksponeringen er også akkurat passe. Bra bilde alt i alt.
Dan S.

tøft..tror ikke bildet hadde blitt det samme uten dampen fra vulkanen,og tåkesløret nede ved foten av vulkanen..god dybde også der man kan skimte fjell helt bakerst i bildet..god tyngde i komp. har ingenting å pirke på her,stemning og spenning til de grader..mvh Dan Sandmoen
Håvard S.

Måtte ha vært en enorm opplevelse!
Utrolig vakkert landskap. Treet er med på å gjøre dette til et supert bilde.
Lyset treffer også vulkanene på en fortreffelig måte!

Ha en fin fotouke som kommer.

Mvh. HåvardS
Jan Inge K.

Dette var rett og slett vakkert. Lyset i kombinasjon med røyken (og skodda?), gir en skikkelig eventyrstemning...
Jan-Torstein H.

Veldig stilig og trolsk stemning i dette flotte bildet fra Java. Nydelig komposisjon. Veldig flott lys i bildet, og utrolig fint med tåken som ligger over alt mellom fjell/vulkantoppene. Nydelig himmel. Mvh Jan-Torstein.
Jan Christian K.

Utrolig flott landskapsbilde. Flotte farger, god dybde og fin komposisjon. Må ha vært en fantastisk opplevelse å se utover dette landskapet.

mvh Jan C
Truls L.

Flott bilde med fine farger og flott lys. Stilig med røyken som stiger opp av den ene vulkanen :)

Mvh Truls
Espen R.

Hei Yngve
Ble absolutt bra dette. Et spennende landskapsbilde med dramatikk og flotte fargenyanser. Komposisjonen er det heller ikke noe å utsette på.
vh
Espen
Anders N.

Virkelig et strålende bilde Yngve. Fantastisk dybde denne komposisjonen skaper. Flott lys som skaper en behagelig stemning tross alt. Fascinerende landskap. Anbefales.
Thorbjørn R.

Ja, helt i særklasse dette. Gratulerer!
anders s.

dette var motivet sitt.pent komponert bilde med eventyrstemning. mulig jeg ville ha kutta litt av himmelen. dette var et meget flott bilde. mvh anders
Liv F. D.

Hei Yngve,
nydelig landskapsbilde. Flott komp av lys og farger. Meget severdig dette!
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Et superspennende bilde fra en annen del av Jorden.

Nydelig framføring.

Eivind.
Tine F. B.

Hei,
Vakkert, stemningsfullt og litt skremmende på en gang. Flott formidling fra Java. Nydelige farger, fin dybde, skarpt og god balanse i dette bildet.
mvh
Tine
Avsluttet .

Hei
Ett meget godt bilde.
Liker lyset som treffer krater hullene.Meget god komp og eksp.
Ambefales.
MVH
TGM
Yngve Sem P.

Tusen takk alle sammen !!
Jeg ble oppmerksom på dette vulkanområdet på Java etter å ha sett filmen ''Baraka'' for en ti års tid siden, en film alle med fascinasjon for planeten vår og hva vi gjør med den, bør se. Jeg ville fryktelig gjerne oppleve dette landskapet på nært hold selv, og området skuffet ikke tross skyhøye forventninger.
Selve opplevelsen av landskapet fra der bildet ble tatt ble skjemmet av en liten horde med turister som ikke ville holde kjeft, og som var mest opptatt av å ta bilde av seg selv foran dette utenomjordiske krateret.
Men jeg fikk den beste opplevelsen da jeg gikk opp den forreste vulkanen ved solnedgang. Kan anbefales.
Veldig hyggelig at dere liker dette ! Og tusen takk for anbefalingene.
Fred S.

Et sted på jorden, ja, ,men samtidig virker det nesten overjordisk... Et makeløst bilde, egentlig, ironisk nok et så vakkert landskap at en skulle tro at det var manipulert av Peter Jackson`s hær av digitale trollmenn; lanskapet ser jo nesten ut som en syntese av det meste en finner i Ringenes Herre. Selv navnet på den ene vulkanen, Gunung Bromo, smaker det Tolkien av
Fantastisk flott er det, og øynene mine draes direkte til ansamlingen av vulkanske fjell. Herlig...

vh fred
Tove H.

Farger, lys, røyk...trolsk stemning... velkomponert og vakkert. Fantastisk bilde!
Mvh Tove
Tone A.

Hei!
Etter å ha sett på '' Et sted på Jorden II'', måtte eg berre inn for å sjå på første versjonen. Det er i grunnen 2 ulike bilder kor panoramaversjonen er meir eventyraktig, mens denne versjonen har eit meir frodig uttrykk pga den skogkledde fjellsida i forgrunnen.
Skoddelaget som breiar seg rundt fjella og vulkanane, mjukar opp bildet saman med den rosatona disen på himmelen. Det er noko draumaktig over bildet på same tid så er det ein vakker morgonstemning, der det gylne lyset treff vekstane nederst og kor dei brunsvidde trea strekk seg opp og gir noko trollsk til bildet.
Flott med det grønkledde fjellet i forgrunnen som er så frodig med sin trevekst mot vulkanane i midtgrunnen med sine linjer som dannar eit mønster i kontrast mot dei meir mørke fjella bak. Toppane av desse vulkanske fjella har det varme morgonlyset. Det fremste vulkanfjellet er prega av grøntona vekst og kan vel ikkje vera aktiv? Den aktive vulkanen er ein kontrast med sine lyse sider kor røyken gir liv til bildet.
Det høgaste fjellet bak gir flott dybde og det er meir pyramide forma.
Det må ha vore ei oppleving å oppleva denne mest magiske stunda kor skoddelaget skjular dalen og innhyllar vulkanfjella som stikk opp frå dette mjuke.
Flott komponert med fin lagdeling og flotte detaljar kor bakgrunnen er innhylla av skoddedis og vulkanrøyk.
:) Tone
Yngve Sem P.

En spesiell takk til deg Tone, for din lange og fyldige beskrivelse. Setter stor pris på det :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu