1966 - Lunch i det grønne
Bildet inngår i albumet Retro - Skannede dias, vesentlig fra 1960 tallet.
Utstyr
  • Voigtlander Vito CL
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blender-
  • FilmtypeEchtachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger464
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289066} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Dan S.

siden jeg av opplagte grunner ikke opplevde 60tallet må jeg si at dette var et veldig severdig bilde Steinulf:)samtidig har man en viss oppfatning av hva som kjennetegner 60tallet med bilene,fargene,tekstilene,produktene osv og det kommer godt frem her..morro å se:) ha en god helg!mvh Dan Sandmoen
Reidar N.

Artig historisk bilde med taunus 17M og det heile. Ja slik var det på 60-tallet, mitt første heile 10-år.

Reidar
Inge S.

Hei.
He-he.. et herlig minne du hviser oss her. Selv om ledningen er med :-)
Flott dette Steinulf.

Mvh Inge
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Etter å ha skannet ca 500 av min fars gamle lysbilder kan jeg bekrefte at det er utrolig mange kraftkabler i Norge.
Linde G.

Hei Stenulf

Moro ! Dette minner meg om min barndom, jeg var 8 år da. Husker vi fikk en fiat 125, kosta 8000,- , en hel formue. Slike historiske bilder er bare gull verdt. Fortsett å skann.

Hilsen
Linde Gilberg
Rune S.

Meget fin 60-tallsdokumentasjon. Artig å se disse gamle kjente tingene. Meget bra.

Mvh
Rune S
Espen A. I.

Svært morro for den yngre generasjonen å se slikt billedmateriale. Fortsett!

mvh Espen
Tone A.

Hei Steinulf
Dette bildet osar av nostalgi og vekker minner frå då eg var lita. Er det du liten gutt som har tatt bildet av foreldra dine?
Det ser mest ut som dei skal på langtur med alt ustyret, og mannen studerar kartet mens kona les avisa. Det var omvendt heime hos oss.
Mange detaljar som gir ei 60-talsstemning der Taunusen er ein flott kontrast mot all den frodige skogen. Straumledningar var det overalt då eg var lita.
Dette kan du laga ein fin serie av.
God helg, helsing Tone



Anne-Lise S.

På slutten av de -60 satt jeg baki ei knallgul boble. Livet var omtrent som her! Herlig at du bringer det frem igjen! :-) Fluktstolen var datidens funn, og bilturer et must! :-) He, he... ARtig!

Anne-Lise
Avsluttet .

Kjenner meg også igjen i dette.
Morsomt og kjekt å få det litt tilbake.
Minnene kommer ramlende når en ser sånne bilder.
Som Anne-Lise satt også jeg i ei gul boble på den tia:-)
Hilsen Tone!
Roger K.

Hei Steinulf!
Virkelig historie å ta vare på. Enda kjekkere er det at noen tar seg tid til å gjennomgå gamle bildemateriale. Scanningen er det ikke mye å si på og et bra resultat. Legger jo merke til matstellet på tur. Her er det ut med kopper og kar å rigge seg til på en avkjørsell under åpen himmel. I dag henger det som regel en sak på over 7 m etter bilen som sitt andre hjem. Tiden forandrer seg gitt. Her studerers det kart og diskuteres ruter. I dag så er det et lite trykk på en gps og dama sier, sving høyre om 2 km. Det blir ikke fellesskap av noe i dag, føler jeg. Da er det godt å se seg litt tilbake i tid.

Mvh RK
Steinulf L.

Takk for ytterligere kommentarer. Roger, du har rett, det var ikke lite vi dro med oss når vi var på tur. En annen ting, bilen står jo midt i veien, men det ser ikke ut til at fatter'n føler at han kan være til hinder for trafikken...
Roger K.

-:) tenkte jeg skulle kommentere den bilplasseringen, men regnet med at det var kontrolert :-). Jeg er helt sikker på at det ikke var mange som fløyta på han heller om det var noen. Folk hadde jo tid før og svingte gladelig til side for en parkert bil. Jeg dro på smilebandet gitt.

Mvh RK
Inger Anne Maritsdotter V.

Herlig bilde fra ''de glade 60-åra'',
artig å se i grunn, begynner å tenke på hvor gammel eg var da dette bildet ble tatt,
får umiddelbart assosiasjoner, både til mine foreldre og også mine besteforeldre på morssiden, som var veldig glad i campingturer.

Da eg skrollet bildet opplevde eg at et kutt i øvre del til 1 cm under den strengen som henger der, ville fått et bedre fokus i bildet.

Mvh Inger Anne
Steinulf L.

Takk for ytterligere kommnentarer. Inger Anne, du har sikker rett i at en beskjæring oppe vil gjøre bildet bedre. Dette er imidlertid et dilemma som jeg støter på hele tiden når jeg skanner disse bildene. Bildet ble tatt slik, og det ble ansett som ok. Da føler jeg at det blir litt feil å gjengi et annet utsnitt, førti år senere. På samme måte blir det feil å klone bort kraft- og tlf. ledninger. De var der og var endel av miljøet anno dazumal...
Tine F. B.

For et herlig bilde!! Hele settingen er knallbra og veldig typisk for den tiden. Fint at du har lagt det ut uten å gjøre noe med det, liker at det er autentisk.
mvh Tine:-)
Stig Børre E.

Herlig innblikk i 60-tallets ''ferietur-kultur''.
Bildet er godt komponert og gjengivelsen virker autentisk.

Hvordan i alle dager fikk de plass til alt dette i bilen? Nå må vi jo ha en SUW av den største typen for å i det hele tatt vurdere bilferie... :-)

StigB
Andreas S.

Heisann

Et bilde som forteller mye. Herlig tilbakeblikk!

Mvh. Andreas D.
Odd Tore S.

Her går mimrefkaktoren mot uendelig.
Sånn var det bare, med propanbrenner og grusvei. Pastellfarget Taunus var jo nesten overklasse, men her har man latt sparekniven ta bakdørene.
Mye rart å dra på? Ja, her var endel, men jeg ser ikke noe til teltet?
På den tiden hadde jeg VW 1200 -63 modell, som vi brukte til bilferie med treknekks hustelt og fire voksne personer. Naturlig nok ble de praktiske foldestolene hjemme, men resten var der. VW var særlig praktisk om vi hadde blitt våte på beina, for grovskoene lå under baksetet i direkte kontakt med varmluftsrørene til varmeapparatet.
Jeg blir nesten inspirert til å ta et synkrondykk her.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Er enig med deg i din argumentasjon ang. kutt av øvre del,
slik var det der og da:-)
Spennende serie dette.

Mvh Inger Anne
Liv F. D.

Hei Steinulf,
herlig nostalgi som bringer meg tilbake til barndommens bekymringsløse tid. Det var jo sånn det var, enkelt og greit. Likte bildet!
mvh
Liv '')
Helge R.

Nostalgi i førersetet, parkeringen er topp, midt i vegen tyder på sekstitallstrefikktetthet. Etter som jeg raset gjennom mine egene 20 tallsår er dette spennede tilbakeblikk.
Slike bilder er gull verdt, kom med flere
:)Gorm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu