De forheksede øyene
ble Galapagos kalt i seilskutenes dager. Sjøfarerne mente at øyene flyttet på seg om natten - i virkeligheten var det de sterke havstrømmene som flyttet skipene.

Bildet viser deler av Bartolomé og Isla San Salvador (i bakgrunnen).

Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289042} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Espen R.

God kveld, Thorbjørn
Flott eksponering, og bra komposisjon med upåklagelig dybde. Formatet passer bildet meget godt. Et vakkert landskap, forøvrig.
vh
Espen
Dan S.

er det ikke her det finnes masse dyrearter forbeholdt øya,pga isolasjon gjennom tusenvis-millionvis av år..uansett,god dybde og eksp...spesiell den klippen som stikker opp på høyre side..severdig!mvh Dan Sandmoen
Per Einar G.

God kveld Thorbjørn!

Her var det mye flott natur, intressant å beskue dette lava landskapet. Liker toppene som skaper en fantastisk dybde innover i bilde.

Per E.
Rune S.

Et meget vakkert og fascinerende landskapsbilde ifra en annen verden. Flott panorama og dybde. Liker også den spesielle klippen til høyre og det lille grønne feltet som klorer seg fast. Meget bra.

Mvh
Rune S

Thorbjørn R.

Takk for kommentarene.

Dan: Ja, dyre- og fuglelivet er på Galapagos er helt spesielt. Dette skyldes at øyene er veldig isolerte og aldri har vært en del av noe fastland (siden de er vulkanske). De eldste øyene anslås å være mellom 5 og 10 millioner år gamle.

Noen arter finnes kun her, for eksempel haviguanen, bilde nr. 335120 , mens andre, for eksempel diverse havskilpadder og enkelte fuglerarter, finnes også andre steder.

Det som er felles for nesten alle dyr- og fugler som lever på Galapagos er at de er fullstendig tamme. De mest skvettne skapningene jeg kom over, var noen røde lysfotkrabber i fjæra.







Avsluttet .

Hei.

Dette er et bilde alle som er på Galapagos tar, uten at jeg mener noe negativt med det. Grunnen til det er jo lett å se på dette bilde. Liker formatet og DOF meget godt, et bra bilde der det typiske landskapet på Galapagos kommer godt frem (strendene, havet, fjellene og lavaen).
mvh PG
Lars-Anders M.

Pent bilde av pen øy.
Arvid B.

Herlig bilde, Thorbjørn! Dette blir noe annet enn Hitra en sur novembernatt!!! Du har truffet veldig bra med lyset på bildet og får et opplyst og fargerikt midtparti. Ellers er det jo den storslagne naturen som bergtar en i slike bilder. Dette må ha vært en utrolig artig tur hvor motivene står i kø for å bli festet på brikken???

mvh

Arvid B
Thorbjørn R.

Takk for flere kommentarer.

Arvid: Ja, det var en flott tur med mange spennende motiver. I tillegg bra forhold for snorkling/dykking, med gode muligheter for å svømme med havskilpadder og sjøløver. Jeg burde absolutt hatt med et ordentlig undervannshus.



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu