Høstmorgen på kysten
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-18 21:55:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Samsung GX 10
  • -
  • Brennvidde43mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Filmtypedigital 400 asa
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287926} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Kjell F.

Fin dybde i bildet og vakkert lys, tror bildet kunne tålt litt oppskarping.
Mvh Kjell
Arne L.

Til Kjell
Takk for hyggelig kommentar. Dette er nok det bildet i serien fra en grytidlig oktobermorgen på Hurtigruta som jeg sjølv liker best. Reint logisk er jeg enig i å skarpe opp litt... Jeg prøvde det.. det ble fint, men satt likevel med en følelse av å tape ett eller annet (!) noe som jeg ikke helt kunne sette fingeren på hva var. Lot det derfor være uendret.
Har et par andre bilder der det også ligger en slags sperre i å endre .. det går sikkert over.
Arne :-)

PS.
Så gjennom en del av det du har lagt ut her og ble kjempeimponert.
Arne J.

Stemningsfult vinterbilde m fine,duse farger. Flott ! Kunne nok vært litt større...litt sjemt av kraftig komprimering?

mvh Arne
Arne L.

Takk Arne.
Det med komprimering og valg av størrelse for det vi legger inn her har jeg litt problemer med å bestemme meg for hva som fungerer godt. De fleste sitter vel med standard 17-19'' skjerm og jeg er litt i tvil om det da er negativt å gå opp mot max tillatt størrelse. Forsøkte med et par av de første bildene jeg la inn, men ble ikke helt klok på om det var helt lurt.
Arne :-)
Kjell F.

Hei igjen Arne.
Når en sitter og titter på bildene har en mange ganger ikke samme forutsetning til å sette seg inn i stemningen som fotografen hadde da bildet ble tatt. Kanskje var det en sløret dag, med vagt forsiktig lys, kanskje var konturene uskarpe. Da skal bildet være slik du tok det. En skal ikke tukle med denne stemningen og det er helt rett å forsvare bildet. Bare fin at en har sperre for å forandre og prøver å formidle den stemningen slik den var. Du skulle bare ha nevnt litt om det!
Mvh Kjell
Gunnar G.

Jeg ble interessert i denne diskusjonen om skarphet i bilde.
Jeg er opplært til at det prinsipielt bør være minst ett virkelig skarpt punkt i et bilde. Det er det ikke i dette, noe som gjør at jeg synes det er litt ubehagelig å se på, selv om bildet i seg selv er nydelig.
Jeg har derfor kopiert bildet til min egen PC og hentet det inn i Photoshop for selv å teste ut bildet med ulike oppskarpinger. Resultatet er (for min del) at Amount= 50%, Radius=1,0 og Treshold=0 gir akkurat den lille oppskarping som skal til for at bildet blir ''rolig'' og ikke ubehagelig å se på for meg. Faktisk synes jeg nesten at dette svakt oppskarpete bildet ga enda mere følelse av varm tåkedis, siden fjellet i forgrunnen og de små holmene til venstre kom noe bedre fram.
Gunnar G.
Arne L.

Takk Gunnar og Kjell.
Dere har nok rett. Jeg har ikke prøvd nøyaktig den løsningen Gunnar gir (men det skal jeg!) Men legger ut den andre versjonen jeg satt med da jeg la inn den første.
Dette bildet muliggjør egentlig ganske mange grep .. og det blir ok resultat. Har sett på både filtereffekter og fargenyanser... men endte altså opp med å legge ut en ''råorginal''.

Jeg ser at Gunnar har rett med hensyn til å få fram den spesielle disen, og at små detaljer i forgrunnen med fordel kan komme bedre fram. Men det som slo meg med den ''uskarpe'' versjonen er den stemning som minner om gamle landskapsmalernes oljemalerier... Jeg hadde aldri tenkt på at de faktisk hadde sett fjellene slik
Arne :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu