Kjøttmais
Fint bilde, mitt første bilde av småfugl.. :)
Var ca. 3 meter unna.
Utstyr
  • EOS 350D
  • Canon EF 300mm f/4L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med IS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Espen B.

Hei!

Fin start på pippippene dette, bra skarphet på denne livlige krabaten. Ikke så lett på denne tiden av året med til tider lite lys kanskje, i alle fall her nordpå. Ser at du ber om hjelp så jeg får vel komme med et par tips.

Noe av det første jeg reagerte på var den lyse ''glorien'' rundt fuglen (særlig tydelig på rygg og hode). Vet ikke hvordan du har fått til det men man kan oppnå en slik effekt ved overdreven bruk av Shadow/highlight-funksjonen i photoshop.

Ellers så blir det litt mørkt i fjeset som jo er det første man ser på. Dette er noe man må gjøre noe med når man tar bildet. Tenk at du ''helst'' skal ha medlys. Planlegg hvor du stiller deg med kamera i forhold til hvor lyset kommer fra før du begynner å fotografere. Man må alltid tenke på lyset!

Bakgrunnen her er ganske bra men det er også noe man må tenke på når man skal fotografere - hvordan er bakgrunnen i forhold til hovedmotivet.

Komposisjonen av bildet kan det gjøres mer med her. Det lyse partiet oppe til høyre trekker oppmerksomheten vekk fra hovedmotivet. Kutt nedenfor dette og det blir bedre, synes jeg. Ellers så er det jo ganske nært, nesten for nært. Dersom du har mer rom på sidene ville jeg kanskje vurdert et mindre tett utsnitt.

Lykke til videre!

mvh Espen

Andreas V.

Heisann, og tusen takk for gode tips..! Det hjelper veldig, da jeg ikke har tatt mange bilder..!

Poenget med utsnittet ser jeg, spesielt det lyse feltet på toppen.. Når det gjelder plassen ved siden av fuglen var det en del greiner som stod i veien..

Ellers skal jeg prøve å få tatt noen bilder av blåmeis og stjertmeis i dagene fremover (hvis jeg overlever skolearbeidet)

Andreas
Liv F. D.

Hei Andreas,
fint bilde av meisen dette. Kanskje litt tett utsnitt, men ellers synes jeg det var et skarpt og fint bilde.
mvh
Liv '')
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu